Notícies

La Mesa de Turisme de Sant Josep manifesta la seva satisfacció per la temporada 2015, i convé en les millores necessàries per l’any que ve

11 desembre, 2015

Aquest matí s’ha reunit la Mesa de Turisme de Sant Josep, presidida per l’alcalde Josep Marí Ribas, amb la participació de la regidora de Turisme, Helena Benlloch, el Director insular Vicent Torres, regidors de l’oposició i representants del sector turístic del municipi com són els del taxi, associacions de comerciants, hotelers, etc. Es tracta d’una de les dues reunions anuals que té la Mesa, i aquesta en concret es manté després de la temporada per fer-ne una valoració per part de tots els actors dels sector.

 

Balanç temporada 2015

Com recorda l’alcalde Marí Ribas, el sector turístic és sense dubte el motor econòmic del municipi. Aquesta mesa és, per tant, el més important dels instruments actuals de debat social i econòmic municipal. Els membres han convingut que el 2015 ha estat una temporada turística positiva en general pel municipi. Totes les dades constaten que ha crescut l’ocupació hotelera gairebé un punt, tant a la zona que es denomina Cales de Sant Josep com a la Badia i Sant Antoni.  A la zona d’Eivissa (que inclou tota la platja d’en Bossa), el creixement es situa en un punt i mig.  L’ocupació global a l’illa ha superat el 80 per cent.  Són unes dades que demostren que Eivissa és una destinació turística que no només ha resistit bé la crisi, sinó que segueix creixent, renovant-se i adaptant-se a les exigències del mercat.

 

La regidora de turisme, Helena Benlloch, avança que a partir d’ara es vol convidar a les reunions a Foment del Turisme d’Eivissa, i resumeix el sentir de la mesa en afirmar que la temporada 2015 ha sigut molt bona econòmicament i a nivell  d’ocupació.

 

Problemàtiques 2016

 

Si bé a nivell econòmic la temporada ha estat positiva, per part de l’Ajuntament hi ha  aspectes importants que es volen millorar. Aquest estiu s’han constatat algunes problemàtiques que l’Ajuntament  treballa per solucionar, però vol tornar a recordar que és necessària la implicació de tothom.

 

– La més greu de totes, la falta d’aigua. Garantir aigua suficient i de qualitat és una de les prioritats de l’Ajuntament i s’hi està treballant des del primer minut a partir de la presa de possessió.

– Incidències a les platges, sobretot pel que fa al servei de Socorrisme i a la sobreocupació de l’espai públic per part de les hamaques. En ambdós casos s’ha actuat com a Ajuntament, hi ha expedients en marxa i l’estiu que ve s’ aplicaran més mesures correctores per evitar que el caos es repeteixi.

– Servei il·legal de passatgers, els anomenats taxis pirata. Lluitar contra aquesta problemàtica ha estat una prioritat de la Policia Local, que ha dut a terme nombroses campanyes, sobretot a la zona de l’aeroport, i ha posat 134 denúncies.

Festes i locals il·legals, problemes de remors. Es van tancar tres locals que funcionaven sense permís aquest estiu, es va parar una festa il·legal a Sa Talaia i també s’han obert expedients per sonometries. Garantir la convivència entre l’activitat turística i els residents al municipi és també una feina important, de la que tots n’hem de ser conscients.

– Venda ambulant: també s’han fet molta feina per part de la Policia. A finals d’estiu es van destruir més de 600 kg de material decomissat.

 

 

Millores previstes temporada 2016

 

La prioritat número 1 de l’Ajuntament és garantir el subministrament d’aigua potable a tot el municipi. Aquest mateix mes s’inicien les obres per substituir les canonades de Sant Jordi – que tenen pèrdues de fins un 65 per cent-. També estan a punt d’adjudicar-se millores a la zona de Cala de Bou. Per part del Govern balear, al gener han de reprendre’s les obres d’interconnexió de les plantes dessaladores, que han de garantir aigua bona a tot el municipi. A més, recentment hem  tingut notícies de que els problemes que hi havia per posar en marxa la nova planta de Santa Eulària -que ja està acabada- s’han desbloquejat.

 

Pel que fa a neteja i recollida de fems, enguany ja ha començat la implantació de la nova contracta, amb la instal·lació de nous punts de recollida a tot el municipi, que a més de millorar la imatge ens permeten ser més operatius. De cara al 2016, l’Ajuntament invertirà 100.000 euros més en temes de recollida de residus.

 

En l’apartat de platges, l’Ajuntament destinarà gairebé mig milió d’euros més que enguany.

–     Nova contracta de Servei de socorrisme: 617.729 euros (enfront els 424.245 del 2015).

–     Manteniment equipament platges: 135.000 euros.

–     Abalisament: 226.242 euros.

–     Connexió a xarxes sanitàries dels banys de Platja d’en Bossa: 43.192 euros.

 

–      El 2016 també es farà un nou concurs per adjudicar les concessions a les platges. La intenció és

 

–      Un altre tema important és el del sanejament. La primavera que ve esperem que estigui en funcionament la nova depuradora de Cala Tarida i l’emissari.

 

Des de la Regidoria de Turisme s’està treballant en la creació de nous productes turístics, entre ells la museïtzació de la torre des Savinar i la creació d’itineraris a la zona de sa Pedrera (també coneguda com Atlantis) i Cala d’Hort; i un carril bici de 3 km i mirador a Cala Vedella.

 

Per part del Consell, s’està treballant en un projecte de museïtzació del Poblat Fenici de sa Caleta, que recordem que forma part del Patrimoni de la Humanitat d’Eivissa.

 

 

Sant Josep de sa Talaia, a 11 de desembre de 2015