L’Ajuntament de Sant Josep va presentar la setmana passada, en el marc de la Fira Internacional de Turisme, FITUR 2016, un projecte de formació musical titulat ‘Ibiza Blau Music’. Es tracta d’una sèrie de cursos vinculats a la creació digital i dirigits a persones que busquen unir els seus de vacances amb el coneixement de la música, tant en estades curtes com llargues.
Aquest nou producte turístic consisteix en uns cicles intensius que contemplen tot tipus d’estils musicals, amb una durada d’entre dos i cinc dies, i que s’impartiran en castellà i en anglès. De fet, una de les novetats ha estat l’acord assolit entre el consistori i l’Institut Cervantes, en connivència amb l’Institut d’Idiomes d’Eivissa, pel qual aquells alumnes de castellà de qualsevol racó del món que vulguin perfeccionar el seu coneixement d’aquest idioma a Eivissa, podran, a més, beneficiar-se dels coneixements musicals inclosos en aquest programa.
El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Josep, Albert Marí, ha destacat que “Eivissa és un referent musical mundial, pel que hem pensat que des de l’Escola Municipal de Can Blau es pot oferir un bon producte turístic per atreure visitants durant tot l’any i demostrar que la digitalització de la música i els avenços tecnològics abasten molts més estils que l’electrònica “. L’edil ha remarcat també que “aquests dies hem fet molts contactes amb agències de viatges i hem tingut una sèrie de reunions molt fructíferes per a divulgar i impulsar aquesta iniciatva”.
L’actuació de la cantant Rebeca Rods, que va interpretar un tema compost per ella, va servir com a exemple per aprofundir en les possibilitats d’aquest programa, que el Dj. Gaty López va arranjar durant la presentació a FITUR, demostrant que la música digitalitzada està a l’abast de qualsevol persona. De fet la reina de Turisme de Mèxic, Indira Andrade, qui visitava l’estand d’Eivissa acompanyada pel responsable d’aquest certamen, Alberto Roque, va improvisar una actuació per posar en pràctica l’aplicació creada en el marc d’aquest projecte. El dissabte es va donar l’oportunitat a totes les persones que es van apropar a l’stand d’Eivissa a Fitur de gravar les seves pròpies cançons i portar-com a record en els seus propis Smartphone.
En aquesta oferta formativa es treballarà des de diferents enfocaments com la composició rítmica, tonal o melòdica. Però també aprofundirà en temes com el llenguatge musical, la selecció de sons i instruments, les eines de creació sonora o sintetitzadors, a més de tècniques de processament i mescla, tal com va explicar el director del projecte i director de l’Escola de Música de Can Blau, Eduardo Solera. Durant les classes s’estudiarà l’ús estètic i artístic d’aquests enfocaments així com la finalització sonora o mastering. Aquests blocs engloben tots els estils musicals dins d’assignatures com percussió, solfeig, piano, harmonia, programació digital, enregistrament i edició.
L’objectiu d’aquest projecte és convertir Eivissa en una icona a la formació musical, igual que Milà és el bressol del disseny o París simbolitza les belles arts. Des de l’Ajuntament es pretèn crear sinergies amb estudiants de tot el món. Per a més informació sobre aquesta nova iniciativa s’ha creat una pàgina web www.ibizablaumusic.com amb tota la informació sobre els cursos, professorat i els col·laboradors del mateix.