Notícies

L’Ajuntament licita les obres de l’aigua de Sant Josep per 1,6 milions d’euros

21 març, 2016

L’Ajuntament ha licitat per un import d’1,6 milions d’euros les obres de substitució de tota la canonada de transport i distribució d’aigua del dipòsit de Puig Cardona al nucli de Sant Josep, una infraestructura que en aquests moments té unes pèrdues de fins al 68 per cent.  Les obres contemplen la substitució de l’actual canonada per dues de ferro fos. A més, tota la insfraestructura transcorrerà per finques de titularitat pública. Aquesta és la inversió més gran de l’Ajuntament en matèria d’aigua al municipi.

La situació actual és que en aquest tram hi ha una única canonada, que fa el transport i la distribució d’aigua a les cases disperses ubicades entre el dipòsit i el nucli urbà. Això provoca que cada vegada que hi ha una avaria s’hagi de tallar tot els subministre. A més, gran part de la instal.lació transcorre per finques privades i no existeix un plànol exacte del traçat, el què provoca molts problemes a l’hora de reparar les fuites.

D’altra banda, després de les vacances de Setmana Santa està previst també començar les obres de substitució de totes les canonades de Sant Josep poble, unes feines que han estat adjudicades a Agloisa per 168.000 euros. En aquest cas, es tracta de canonades que també tenen un rendiment de només un 32 per cent.

Dues obres més en marxa

A més, recordem que hi ha dues obres més d’infraestructures hidràuliques en marxa al municipi en aquests moments:

A Sant Jordi, les obres van a bon ritme i es preveu que finalitzin en un mes, avançant-se d’aquesta manera al termini d’execució previst.  Aquí s’han invertit 205.000 euros i les millores afectaran a 5.000 habitatges.  La xarxa antiga passa per finques particulars i a més està en molt mal estat: el seu rendiment actual és de només un 35 per cent.

Finalment, també està en marxa l’obra de Cala de Bou, adjudicada per 377.500 euros. Permetrà substituir l’actual canonada principal de distribució, que té una antiguitat de més de 40 anys. Aquesta canonada reparteix l’aigua dessalada a les zones de Cala de Bou, Port des Torrent i Cales de Ponent. Degut al seu mal estat, pateix contínues avaries, que impliquen talls d’aigua a totes aquestes zones. Durant la temporada turística, a causa de l’augment de la demanda, es pateixen variacions en la pressió, repercutint negativament en la qualitat del servei i comprometent el subministre a les cales.

Amb totes aquests obres en marxa “l’Ajuntament de Sant Josep està complint amb el seu compromís de situar la gestió de l’aigua com a prioritat absoluta en matèria d’inversions”, ha destacat el regidor d’Obres i Aigua, Àngel Luís Guerrero.  “Encara que des de l’Ajuntament estem fent moltes obres, la qualitat de l’aigua no millorarà fins que les obres d’interconnexió de les dessaladores estiguin acabades i en funcionament”.