El departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Sant Josep ha posat en marxa 4 programes a les escoles del municipi destinats a prevenir els abusos sexuals i l’assetjament, a fer un bon ús de les noves tecnologies i a treballar les habilitats socials. La regidora d’Educació, María José Guisado, i la de Benestar Social, Ana Ribas, han presentat aquest matí els tallers, que ja s’han iniciat a diversos centres del municipi. Guisado ha destacat que “és important donar recursos als centres per poder fer front a les conductes de risc i treballar-les des de l’escola”.
El primer programa, “Crida ben fort, Estela”, està destinat a la prevenció de l’abús sexual i de qualsevol tipus d’assetjament. S’imparteix a 1r i 4art d’Educació Primària, a més d’altres cursos a on es detecten situacions de risc. La regidora de Benestar ha explicat que és important que els boixos i boixes aprenguin a diferenciar “entre tenir un secret bo -per exemple, que no diguin al seu germà que li preparen una festa d’aniversari sorpresa- i un de dolent, que sí que s’ha d’explicar sempre”.
El segon programa va destinat a crear bons hàbits en l’ús d’internet i vídeo-jocs, incidint en temes com les xarxes socials o el whatsapp, que de vegades es converteixen en ferramentes d’assetjament escolar o de creació de situacions perilloses. S’imparteix a 5è i 6è de primària.
El tercer programa és Ulisses i Olimp, i treballa en el control de les emocions i la resolució de conflictes. Va dirigit als alumnes de 5è i 6è de Primària.
Finalment, s’ha preparat un programa de competències parentals, impartit per la doctora Raquel Amaya Martínez i dirigit als pares i mares. S’han habilitat 30 places per a aquests tallers, que compten amb 11 sessions. Les famílies es poden apuntar a les escoles i els cursos s’impartiran en diferents punts del municipi. Aquí es tractaran temes com els problemes de comunicació amb els fills, la creació de normes i la resolució de conflictes, entre d’altres.