Notícies

El ple debat una proposta per obligar als locals a controlar automàticament l’aforament i una ampliació en l’ús dels limitadors acústics

26 gener, 2017

El Ple de l’Ajuntament de Sant Josep debatrà aquest dijous dues propostes de l’equip de govern destinades a garantir una major seguretat i més control sobre els locals d’oci del municipi.

En primer lloc, es proposa aprovar una ordenança que obligui als establiments d’oci que tinguin autoritzats aforaments superiors a les 200 persones a disposar d’un sistema automàtic de control. L’equip de govern considera que aquesta mesura és important tant per garantir la seguretat com per poder actuar administrativament en cas d’incompliments en matèria d’aforament, ja que avui dia no existeix un sistema de control real.

Els locals d’oci hauran d’instal.lar sensors de pas per poder contabilitzar el nombre d’usuaris. També hauran de col.locar, en un lloc ben visible, un cartell indicant l’aforament màxim i hauran de designar a una persona responsable del control de l’aforament, que haurà d’evitar que l’afluència de públic no superi en cap moment l’aforament permès. Els establiments disposaran d’un any per adaptar-se a aquesta ordenança.

D’altra banda, l’equip de govern també planteja obligar a tots els locals d’oci inclosos a l’article 26 de la Llei Turística que tinguin música a comptar amb limitadors acústics, ja que l’actual normativa només contempla com àmbit d’actuació la zona de Platja d’en Bossa. La primera tinent d’alcalde i regidora de Governació, Paquita Ribas, ha explicat que “no té sentit localitzar el tema dels limitadors a una zona en concret, ja que actualment l’oferta d’oci i de música està repartida per diferents bandes del municipi, pel que no es poden fer discriminacions, obligant a uns a tenir més control que els altres”.