Acta del Ple ordinari del 23 de febrer de 2017

ACTA DE PLE CORRESPONENT A LA SESSIÓ FETA EL DIA VINT-I-TRES DE FEBRER DOS MIL DISSET

ACTA NÚM. 02/17

A Sant Josep de sa Talaia, quan són les nou hores trenta minuts del dia vint-i-tres de febrer de 2017, es reuneixen a la sala d’actes d’aquest Ajuntament, els membres integrants del Ple de l’Ajuntament que a continuació es detallen, prèviament convocats i per tal de celebrar, en primera convocatòria, la present sessió ordinària.

Assistents:

Presideix la sessió el Sr. Alcalde, Sr. Josep Marí Ribas (PSOE)

Regidors/es del PSOE:
Sra. Ana Ribas Alonso
Sra. Francisca Ribas Ribas
Sr. Ángel Luis Guerrero Domínguez Sra. María José Guisado Costa
Sr. Francisco Ramon Tur
Sra. Helena Benlloch Bottini
Sr. José Guasch Roig
Sra. Neus Marí Planells

Regidors/es del GPM:
Sra. María Nieves Marí Marí
Sr. José Luis Clapés Espases Sr. Francisco Javier Marí Álvarez Sr. José Serafín Grivé Guasch Sra. Marilina Ribas Cardona
Sra. Manuela Quintas Bouza

Regidors/es de Guanyem Sant Josep: Sr. Francisco Javier Ramírez Guerrero Sra. Paola García Martínez
Sr. Pedro Ribas Planells
Sra. Mónica Fernández Campos

Regidors/es d’AL-IN:
Sr. Vicente Juan Torres Ribas Sra. Encarnación Castro Rojas

Dóna fe de l’acte, la secretària general de la corporació, Sra. María Domingo García, i hi assisteix l’ interventor accidental, Sr. Joan Josep Prats Marí.

ORDRE DEL DIA:

I. PART RESOLUTÒRIA
1r.- Aprovació, si pertoca, de l’esborrany de l’acta 01/17, de 26 de gener de 2017.
2n.- Aprovació inicial de l’Ordenança municipal reguladora de l’aforament màxim d’activitats i els seus sistemes de control en el municipi de sant Josep de sa Talaia.
3r.- Aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança reguladora dels horaris d’establiments i espectacles públics i activitats recreatives.
4t.- Aprovació de la creació del Consell Social del municipi de Sant Josep.
5è.- Aprovació de l’expedient de revisió de preus dels serveis de recollida de residus, neteja viària, neteja del litoral i gestió de posidònia del municipi de Sant Josep de sa Talaia a preus de maig de 2016.
6è.- Aprovació del programa i retribució per a l’any 2017 del serveis de recollida de residus, neteja viària, neteja del litoral i gestió de posidònia del municipi de Sant Josep de sa Talaia.
7è.- Acord de suspensió de llicències urbanístiques d’ús.
8è.- Aprovació del nom d’alguns carrers del municipi.
9è.- Informe de compliment dels terminis de pagament establerts en la Llei 15/2010 (4t trimestre 2016)
10è.- Moció presentada per escrit per GUANYEM per instar al Govern Balear a decretar la moratòria d’allotjaments turístics en zones rústiques.
11è.- Moció presentada per escrit per AL-IN per sol·licitar places per a majors dependents.

II. PART DE CONTROL I SEGUIMENT DE LA GESTIÓ PEL PLE
12è.- Coneixement al Ple dels decrets d’Alcaldia.
13è.- Moció de control presentada per escrit pel GPM sobre “Millora del litoral de la Badia”
14è.- Moció de control presentada per escrit per GUANYEM en relació amb la posició que mantindrà l’equip de govern davant la situació produïda arran dels esllavissaments a la zona des Cubells.
15è.- Mocions de control presentades per escrit per AL-IN, sobre: 15.1.- “Fons escolar d’emergència social”
15.2.- “ Renda d’emancipació per a joves extutelats” 15.3.- “Associacions persones immigrants”
16è.- Precs i preguntes

L’Alcaldia-Presidència declara oberta la sessió i es passa a despatxar els assumptes que figuren a l’Ordre del Dia, que són els següents:

I. PART RESOLUTÒRIA

1r.- APROVACIÓ, SI PERTOCA, DE L’ESBORRANY DE L’ACTA 01/17, DE 26 DE GENER DE 2017.

El Sr. Alcalde sol·licita si algun membre de la corporació ha de practicar alguna rectificació a l’esborrany de l’acta repartida juntament amb la convocatòria.
Intervé la Sra. Neus Marí del GPM que vol que a la pàg. 8 de l’acta es rectifiqui o s’aclareixi el que va dir a la segona intervenció en el punt 4.2 i on diu “…. diu que la segona part de la moció proposa reprovar el Consell Insular perquè els sous que anaven destinats as Caló de s’Oli els han destinat a inversions a sa Coma”, ha de dir “….diu que la segona part de la moció proposa reprovar l’equip de govern perquè ha permès que el Consell Insular hagi destinat el sous que anaven destinats as Caló de s’Oli, a inversions a sa Coma”
El Sr. Grivé, del GPM, vol que a la pàg. 15 on consta les preguntes que el va formular a la primera d’elles on diu “el Sr. Grivé del GPM pregunta quantes denúncies per confiscació de drogues i per falta de respecte a l’autoritat s’estan tramitant a l’Ajuntament”, ha de dir “quantes denúncies ha posat la Policia Local per confiscació de drogues i quantes denúncies per faltes de respecte a l’autoritat s’estan tramitant a l’Ajuntament”
La Sra. Fernández de GUANYEM vol que la pregunta que va fer al Sr. Alcalde i que consta a la pàg. 17 on diu “si s’han fet mesuraments de la contaminació lumínica de la pantalla del Hard Rock en el que afecta al Parc Natural i a l’aeroport….” ha de dir “si s’han fet mesuraments de la contaminació lumínica i si hi ha algun informe sobre l’impacte d’aquesta en el Parc Natural…” i també diu que el Sr. Alcalde no va contestar la pregunta encara que a l’acta diu que va contestar.
El Sr. Vicent Torres, d’AL-IN, diu que a la pàg. 11 s’ha d’aclarir respecte a la proposta de l’acord la seua intervenció i on diu “el Sr. Torres vol modificar la proposta del segon punt”, ha de dir el “Sr. Torres accepta modificar la proposta del segon punt”.
Seguidament sotmeses aquestes rectificacions a consideració del Ple s’aproven juntament amb l’acta del Ple ordinari de data 26 de gener de 2017.

2n.- APROVACIÓ INICIAL DE L’ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE L’AFORAMENT MÀXIM D’ACTIVITATS I ELS SEUS SISTEMES DE CONTROL EN EL MUNICIPI DE SANT JOSEP DE SA TALAIA.

El Sr. Alcalde llegeix el Dictamen de la Comissió Informativa i cedeix la paraula a la regidora Sra. Francisca Ribas que explica en què consisteix la modificació de l’ordenança, àmbit d’actuació i com es determina l’aforament màxim , i diu que la mateixa està adaptada a la normativa actual.
El Sr. Marí Álvarez, del GPM, diu que aquesta Ordenança es va presentar al Ple anterior i no es va aprovar perquè després d’elevar el text de l’Ordenança a la Comissió Informativa per dictaminar, s’hi va fer una modificació substancial i diu que l’Ordenança d’ara no conté informe tècnic i el seu informe és anterior al text de l’ordenança modificada. Diu que l’Ordenança té molts defectes, no es sap com s’aplicarà i si l’ordenança serà efectiva i diu que serà impossible posar controladors automàtics d’aforament i que serà efectiva únicament en alguns casos i afectarà sense necessitat a altres i diu que atès que l’ordenança no té informe tècnic ni jurídic s’abstindran.
La Sra. Fernández, de GUANYEM, diu que l’Ordenança dóna resposta a poder controlar l’accés als locals i donarà seguretat als ciutadans i s’ha de fer perquè ja es coneix la massificació d’alguns locals però adverteix que per falta de recursos sigui difícil complir l’Ordenança.
El Sr. Torres, d’AL-IN, reitera el que ja va dir en el Ple anterior, aquesta ordenança és per sancionar i no per evitar, diu que hi ha articles que no defineixen el responsable, que no apareix en el capítol de responsabilitat i té un annex de característiques tècniques que s’han d’acomplir.
En una segona intervenció la Sra. Ribas (PSOE) diu que aquesta Ordenança no es cap modificació substancial respecte a la que es va dictaminar en el mes de gener, això únicament ho diu el Sr. Marí Álvarez, s’havien de resoldre dubtes d’ interpretació i el tècnic va ampliar-ne la redacció sense modificar els articles de l’Ordenança.
Aquesta Ordenança l’han redactat els tècnics municipals i per tant no es necessita informe tècnic i diu que estaran al resultat de les al·legacions i si hi ha coses que s’hagin de modificar es modificaran, molts articles de l’Ordenança són similars a la regulació que han fet de l’aforament altres Comunitats autònomes, que l’han regulat mitjançant un sistema que els funciona i respecte a l’informe jurídic és el mateix perquè no hi ha hagut cap canvi substancial.
Diu la Sra. Ribas que les ordenances són una manera d’autoregular, que el responsable darrer serà l’amo o responsable de l’activitat. L’Ajuntament farà complir l’ordenança com totes les altres amb els mitjans amb què compti.
El Sr. Marí Álvarez es manté amb els mateixos arguments que ha dit anteriorment perquè diu que sí que hi ha hagut modificacions substancials, no hi ha informe tècnic i l’informe jurídic no es vàlid i diu que hi haurà locals en els quals no es podrà fer complir aquesta Ordenança i per tant s’abstendran.
El Sr. Torres insisteix amb el mateix argument que ha expressat anteriorment.
La Sra. Ribas finalment per concloure diu que els aforaments de més de 200 persones portaran un control automàtic i l’esperit de la moció és precisament aquest control
A continuació, se sotmet a votació la proposta i per 13 vots a favor ( 9 del PSOE i 4 de GUANYEM) i 8 abstencions ( 6 del GPM i 2 d’AL-IN), és a dir, per majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació s’ACORDA:
1r.- Aprovar inicialment l’Ordenança municipal reguladora de l’aforament màxim d’activitats i els seu sistemes de control en el municipi de Sant Josep de sa Talaia.
2.- Sotmetre l’expedient a informació pública mitjançant la publicació d’un anunci en el BOIB i en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament, pel termini mínim de trenta dies, dins els quals els interessats podran examinar l’expedient i presentar les reclamacions que considerin oportunes.
3.- Donar audiència prèvia a les associacions veïnals i de defensa de les persones consumidores i usuàries establertes en el seu àmbit territorial que estiguin inscrites en el registre municipal d’associacions veïnals i les finalitats de les quals guardin relació directa amb l’objecte de la disposició.
4.- Sol·licitar informe a l’Institut Balear de la Dona conforme a l’article 7 i següents de la Llei 12/2006, de 20 de setembre
5.- Resolució de les reclamacions, objeccions o observacions i aprovació definitiva pel Ple. Si no s’ha presentat cap reclamació o suggeriment, l’acord inicialment adoptat s’ha d’entendre definitivament aprovat sense necessitat d’un nou acord exprés.

3r.- APROVACIÓ INICIAL DE LA MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA REGULADORA DELS HORARIS D’ESTABLIMENTS I ESPECTACLES PÚBLICS I ACTIVITATS RECREATIVES.

El Sr. Alcalde llegeix el Dictamen de la Comissió informativa i cedeix la paraula a la Sra. Ribas, la qual diu que l’Ordenança d’horaris que tenim es va consensuar amb tots els ajuntaments i el Consell Insular. La modificació que es proposa de l’Ordenança tracta de clarificar-la i adaptar-la a la normativa sense entrar en el seu fons.
El Sr. Marí Álvarez diu que l’expedient està complet, amb els informes, podria ser més ambiciosa la modificació quant a les sancions, reincidència, grau màxim, gradua les sancions però no regula la graduació.
La Sra. García, de GUANYEM, diu que no entén la urgència a fer l’adaptació de l’Ordenança a una llei que és més permissiva que la que hi havia. Diu que hi ha una llista d’ordenances que es va aprovar per Ple que es redactessin i que l’equip de govern les té dins un calaix i que no s’han fet per falta de recursos tècnics i humans i amb aquests mitjans es dediquen a fer aquesta Ordenança.
El Sr. Torres diu que s’abstindran perquè l’Ordenança acompleix la Llei.
La Sra. Paquita Ribas diu que el Sr. Álvarez tampoc ha proposat altra redacció de l’Ordenança perquè sigui més ambiciosa, de fet l’Ordenança l’han fet els tècnics, les sancions són clares, s’adequa a la Llei i del que es tracta és que es compleixi.
A continuació, se sotmet la proposta a votació i per 9 vots a favor del PSOE i 12 abstencions (6 del GPM, 4 de GUANYEM i 2 d’AL-IN), és a dir, per majoria de vots dels assistents, s’ACORDA:
1r.- Aprovar inicialment les modificacions que a continuació es detallen, de l’Ordenança reguladora dels horaris d’establiments i espectacles públics i activitats recreatives:
1. MODIFICACIÓ PRIMERA
Supressió del segon paràgraf de l’article 2.
2. MODIFICACIÓ SEGONA
Afegir un segon paràgraf a l’article 8.1.a de l’Ordenança, el qual quedarà redactat de la següent
manera:
“A més, es considerarà incompliment de l’indicat al paràgraf anterior, disposar d’emissors acústics en funcionament, instal·lat a l’interior dels establiments, quan aquest siguin utilitzats per a l’amenització de l’exterior (emissors acústics pròxims a l’exterior amb portes i/o finestres obertes, volum molt elevat que amenitza l’exterior, etc). La valoració de l’indicat anteriorment es realitzarà d’acord al criteri dels serveis d’inspecció municipals.”
3. MODIFICACIÓ TERCERA
Substituir el contingut de l’article 10 pel que ha estat redactat a continuació.
“Serà responsable de les infraccions indicades a la present ordenança, la persona física o jurídica titular de l’activitat que infringeixi l’ordenança, en els termes de l’article 98 de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears i article 28 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.”
4. MODIFICACIÓ QUARTA
Substituir el contingut de l’article 11 pel que ha estat redactat a continuació:
“Qualsevol incompliment de l’horari d’obertura i tancament establert a aquesta ordenança serà considerat com infracció administrativa i donarà lloc a la incoació de l’expedient sancionador corresponent i a l’adopció de les mesures cautelars que es considerin oportunes.
Les infraccions es classifiquen en lleus, greus i molt greus.
1. Es consideren infraccions lleus, les següents:
a) L’incomplimentdel’horarid’obertura,enuntempsinferioroiguala1hora
b) L’incomplimentdelalimitaciód’amenitzaciómusicalestablertaal’article8.1.adelapresent
ordenança, en un temps inferior o igual a 1 hora.
c) Qualsevol infracció a les normes de la present Ordenança no qualificada com infracció greu
o molt greu.
2. Es consideren infraccions greus, les següents:
a) L’incomplimentdel’horarid’obertura,enuntempssuperiora1hora
b) L’incomplimentdelalimitaciód’amenitzaciómusicalestablertaal’article8.1.adelapresent
ordenança, en un temps superior a 1 hora.
3. Es consideren infraccions molt greus, les següents:
Impedir, obstaculitzar o negar la col·laboració a agents de l’autoritat o al personal d’ inspecció.”
5. MODIFICACIÓ CINQUENA
Substituir l’article 12 pel redactat a continuació:
“Article 12. Prescripció de les infraccions i les sancions
El règim de prescripció de les infraccions i sancions d’aquesta ordenança atendrà a lo establert als articles 105 i següents de la llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears.”
6. MODIFICACIÓ SISENA
Substituir el contingut de l’article 13 pel que ha estat redactat a continuació:
1. “Las infraccions anteriors podran ser sancionades por via administrativa d’acord amb les següents quanties:
a) Infraccions lleus, amb multa de 300 a 1.000 euros, no obstant això, quan no hi hagi reincidència i quan no es tracti d’infraccions contra la seguretat, la salubritat o el medi ambient, podrà ser substituïda per una admonició o advertència.
b) Infraccions greus, amb multa de 1.001 a 10.000 euros, i es pot imposar la sanció de suspensió de les activitats o, si s’escau, d’inhabilitació per a l’exercici de la professió en l’àmbit de la llei 7/2013 per un període màxim de sis mesos.
c) Infraccions molt greus, amb multa de 10.001 a 100.000 euros, i es pot imposar la sanció de suspensió de les activitats o, si s’escau, d’inhabilitació per a l’exercici de la professió en l’àmbit de la llei 7/2013, de 26 de novembre, per un període màxim de tres anys.
2. Per a la imposició de les sancions previstes a l’apartat anterior, es tindrà en conta:
a) Elriscquecomportilainfraccióperalespersonesoelsbens
b) L’existènciad’intencionalitatoreiteració
c) La naturalesa dels perjudicis causats.
3. Quan el benefici que resulti de cometre una infracció sigui superior a la sanció que correspongui, aquesta s’incrementarà amb el 50% de la quantia equivalent al benefici obtingut.
4. L’import de la multa corresponent es podrà imposar en la quantia màxima quan hi hagi reincidència en la comissió en el termini d’un any de més d’una infracció de la mateixa naturalesa declarada en la resolució adient.
Les sancions econòmiques poden fer-se efectives en el termini màxim de quinze dies, a partir de la notificació de l’inici del procediment sancionador, amb una reducció del 50% sobre la quantia corresponent que s’hagi consignat en l’acte en què se’n decideixi l’inici; en conseqüència, la persona interessada ha d’expressar la conformitat amb la infracció constatada.”
7. MODIFICACIÓN SETENA
Substituir l’article 14 pel que ha estat redactat a continuació:
“Article 14. Mesures provisionals.
Es podran adoptar en aquesta matèria les mesures provisionals previstes als articles 89 i següents de la llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears i 56 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.”
2.- Sotmetre l’expedient a informació pública mitjançant la publicació d’un anunci en el BOIB i en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament, pel termini mínim de trenta dies, dins els quals els interessats podran examinar l’expedient i presentar les reclamacions que considerin oportunes.
3.- Donar audiència prèvia a les associacions veïnals i de defensa de les persones consumidores i usuàries establertes en el seu àmbit territorial que estiguin inscrites en el registre municipal d’associacions veïnals i les finalitats de les quals guardin relació directa amb l’objecte de la disposició.
4t.- Sol·licitar informe a l’Institut Balear de la Dona conforme a l’article 7 i següents de la Llei 12/2006, de 20 de setembre
5è.- Resolució de les reclamacions, objeccions o observacions i aprovació definitiva pel Ple. Si no s’ha presentat cap reclamació o suggeriment, l’acord inicialment adoptat s’ha d’entendre definitivament aprovat sense necessitat d’un nou acord exprés.

4t.- APROVACIÓ DE LA CREACIÓ DEL CONSELL SOCIAL DEL MUNICIPI DE SANT JOSEP

El Sr. Alcalde llegeix el Dictamen de la Comissió Informativa i cedeix la paraula al regidor, Sr. Ramón, que diu que per tal que per tots els grups polítics de l’Ajuntament sigui consensuat, es deixa l’assumpte damunt la taula.

5è.- APROVACIÓ DE L’EXPEDIENT DE REVISIÓ DE PREUS DELS SERVEIS DE RECOLLIDA DE RESIDUS, NETEJA VIÀRIA, NETEJA DEL LITORAL I GESTIÓ DE POSIDÒNIA DEL MUNICIPI DE SANT JOSEP DE SA TALAIA A PREUS DE MAIG DE 2016

El Sr. Alcalde llegeix el Dictamen de la Comissió Informativa i cedeix la paraula a la Sra. Marí Planells, del PSOE, que explica el procés per portar a terme aquest expedient.
Diu que l’UTE Es Vedrà va fer la sol·licitud de revisió de preus i que s’han fet els informes tècnics i jurídics favorables a la petició.
Els representants del GPM, GUANYEM i AL-IN, diuen que no tenen res a dir perquè és un tema tècnic.
A continuació se sotmet la proposta a votació i per 13 vots a favor (9 del PSOE i 4 de GUANYEM) i 8 abstencions (6 del GPM i 2 d’AL-IN), és a dir, per majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació s’ACORDA:
1.- Fixar la retribució revisada per a l’any 2016, de conformitat amb l’estudi econòmic presentat, en la quantitat de 4.220.161,40 €, IVA inclòs al 10 per 100, a preus de maig de 2016.
2.- Sol·licitar a l’entitat UTE ES VEDRÀ el reintegrament de la quantitat de 104.770,75 €, IVA inclòs al 10 per 100, corresponent a diferència entre la retribució facturada i la retribució revisada corresponent al període de maig a desembre de 2016.

6è.- APROVACIÓ DEL PROGRAMA I RETRIBUCIÓ PER A L’ANY 2017 DEL SERVEIS DE RECOLLIDA DE RESIDUS, NETEJA VIÀRIA, NETEJA DEL LITORAL I GESTIÓ DE POSIDÒNIA DEL MUNICIPI DE SANT JOSEP DE SA TALAIA.

El Sr. Alcalde llegeix el Dictamen de la Comissió Informativa i cedeix la paraula a la Sra. Marí Planells, que explica la necessitat d’incrementar en temporada mitjana i
alta la recollida de residus en el municipi i diu que s’ha incrementat la fracció de recollida selectiva.
El Sr. Marí Álvarez, del GPM, diu que l’expedient té els informes tècnics i jurídics, que la contracta es va adjudicar l’anterior legislatura i que es va fer bé però hi ha punts negres que s’haurien d’amagar almenys a l’estiu.
El Sr. Pere Ribas, de GUANYEM, diu que el contracte es va adjudicar la passada legislatura perquè tocava fer-ho, el servei que tenim ara és més modern i ha millorat però hi ha comportaments incívics dels ciutadans i s’ha de fer un esforç per part de zeladors i policia per combatre aquests comportament i diu que s’abstendran.
El Sr. Torres d’AL-IN, diu que també s’abstendran perquè es una feina de l’equip de govern.
La Sra. Marí Planells agraeix la bona voluntat de tots els grups polítics i diu que estarà atenta als punts negres amb la nova zeladora perquè es controli i sancioni.
A continuació, se sotmet la proposta a votació i per 9 vots a favor del PSOE i 12 abstencions (6 del GPM, 4 de GUANYEM i 2 d’AL-IN), és a dir, per majoria de vots a favor dels assistents s’ACORDA:
APROVAR el programa i retribució per a l’any 2017 dels serveis de recollida de residus, neteja viària, neteja de litoral i gestió de posidònia del municipi de Sant Josep de sa Talaia, per un import anual de 4.355.621,07 €, IVA inclòs, i la retribució mensual serà de 362.968,42 €, IVA inclòs, tot això a preus de maig de 2016.
De conformitat amb l’informe del tècnic de Medi Ambient, i atès que aquest programa s’aprova un cop iniciat l’any, l’import del servei no executat s’inclourà a la partida de reforç de tasques del contracte (retirades de fibrociment, jardineria vinculada al contracte, actuacions extra, etc.) per descompte de serveis no prestats.

7è.- ACORD DE SUSPENSIÓ DE LLICÈNCIES URBANÍSTIQUES D’ÚS

El Sr. Alcalde llegeix el Dictamen de la Comissió Informativa i cedeix la paraula al Sr. Guerrero que explica que les actuals Normes Subsidiàries de l’any 1986 són des de fa molts anys obsoletes i és necessari fer-ne l’adaptació. Es permet l’activitat musical a qualsevol tipus de sòl del municipi i s’han d’adoptar mesures per conciliar la part residencial i d’oci que a Sant Josep està mesclada; l’activitat musical s’ha de posar a llocs que no causin molèsties atès que aquesta crea problemes i per això per a la regulació presenten aquest acord de suspensió de llicència.
La Sra. Neus Marí, del GPM, diu que és objecte de debat una suspensió que en principi pareix que es refereix a activitats noves però la sorprèn que els dubtes que va tenir el regidor a la Comissió informativa no s’hagin resolt.
Diu ”que és un expedient que no té informe tècnic que l’avali i haurà que veure quan presentin en el Ple la modificació puntual què passarà, perquè el que pareix és que no tenguin intenció de tramitar el Pla general i diu que la solució seria treure un nou pla general. Sembla que l’equip de govern ha desistit de la tramitació de les Normes Subsidiàries i vol saber si s’ha encarregat la modificació puntual, a qui i quin termini tenen per entregar-la. Tenen dubtes per quins motius volen tramitar aquesta modificació, saben que prompte hi haurà una nova llei general turística i no volen una “chapuza” i no veu clar el que s’està aprovant.”
El Sr. Ramírez de GUANYEM diu que” la sorprèn que la Sra. Marí critiqui l’equip de govern per no tramitar el pla general, quan el PP la passada legislatura no va tenir temps de fer l’aprovació del pla general; pensa que modificar les NNSS d’aquesta manera no és la forma, aquesta moratòria és incompleta i haurien d’haver consultat a tots els grups i no donaran suport perquè el que es necessita és un nou pla general d’ordenació urbana i no fer modificacions puntuals de les NNSS del 1986. “
El Sr. Torres d’AL-IN diu que no sap si en la modificació podran participar altres grups i també es necessiten canviar usos de sòl per a aparcament.
En una segona intervenció :
El Sr. Guerrero diu que” pot entendre la postura de GUANYEM però no la del PP i AL-IN que plantejaren en un ple de l’any 2012, modificar les NNSS per permetre activitats musicals en ús industrial; parlen d’un pla general nou però s’ha d’anar molt alerta i no és el mateix canviar la qualificació urbanística del sòl que el que planteja el Sr. Torres de destinar sòl per a aparcament i li diu que hi ha dos tècnics municipals que estan treballant en aquesta modificació.”
La Sra. Marí del GPM” els recorda que l’equip de govern no té majoria absoluta i necessita el suport dels altres grups per treure endavant la modificació i per això els demana més humilitat en les seues intervencions i diu que el seu grup s’abstendrà.
El Sr. Ramírez (Guanyem) diu que “hi ha una falta d’ordenació urbana, no s’ha fet res, només hi ha dues persones treballant en això al Departament d’Urbanisme i el Pla General no té correlació amb el que es presenta avui i això pareix més un pas al costat o un tempteig.”
El Sr. Torres (Al-In) diu que” no s’ha comptat amb cap grup polític, que no sigui el PSOE, per portar aquesta modificació i ells estan a favor que es faci un pla general i no fer “pegats” i diu que els partits d’esquerres únicament estan per fer prohibicions i no per posar ordre.”
El Sr. Guerrero diu que tots estan d’acord que és necessari fer un pla general però hi ha coses com aquestes que no poden esperar que s’aprovi el Pla general, i no és que hi hagi dues persones que treballin en aquesta modificació és que hi ha dos tècnics que són els que estan fent les col·laboracions per tramitar la modificació puntual.
A continuació se sotmet la proposta a votació i per 9 vots a favor del PSOE i 12 abstencions (6 del GPM, 4 de GUANYEM i 2 d’AL-IN), és a dir, per majoria de vots favorables dels assistents S’ACORDA:
PRIMER. Aprovar la suspensió en tots els establiments turístics especificats a l’article 26 de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, de turisme de les Illes Balears, de l’atorgament de llicències urbanístiques d’ús i de la possibilitat de presentar comunicacions prèvies i declaracions responsables relacionades amb alguna de les activitats següents:
a. Activitats secundàries amb un aforament superior al nombre de places autoritzades i/o inscrites en l’administració turística competent per a l’activitat principal.
b. Activitats, tant principals com secundàries, amb un aforament superior a 200 persones en activitats turístiques de restauració i clubs de platja, i a 500 persones a la resta d’activitats turístiques.
A l’efecte d’aplicar el que s’estableix anteriorment, tot establiment podrà exercir una única activitat amb la consideració de principal, per a la qual s’haurà de destinar la major part de la superfície útil de l’establiment. La resta d’activitats es consideraran secundàries.
SEGON. La suspensió tindrà efectes únicament per a l’inici d’activitats tant principals com secundàries, que no disposin de títol que les habiliti expressament i/o modificacions d’existents que suposin un augment d’aforament per sobre de qualsevol dels límits establerts en el punt primer.
TERCER. El termini de vigència de la mesura cautelar serà d’un any comptador des de l’adopció d’aquest acord, sense perjudici de l’extinció com a conseqüència de l’aprovació inicial de la modificació del planejament que la motiva.
QUART. La suspensió no serà aplicable a les activitats que es tramitin en establiments turístics amb millores sol·licitades i/o obres autoritzades conforme a la disposició addicional quarta de la Llei 8/2012 amb anterioritat a la data d’aprovació d’aquest acord.
Així mateix tampoc resultarà d’aplicació als expedients presentats a l’Ajuntament amb anterioritat a l’adopció d’aquest acord.
CINQUÈ. Publicar l’anunci d’aquest acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la web municipal i a un dels diaris de major difusió en l’àmbit de les Illes Balears i de l’illa d’Eivissa.

8è.- APROVACIÓ DEL NOM D’ALGUNS CARRERS DEL MUNICIPI

El Sr. Alcalde llegeix el Dictamen de la Comissió Informativa i cedeix la paraula al Sr. Guasch que explica que s’eleva la proposta de noms de carrers del municipi, que encara no tenien una vegada s’ha consensuat el nom amb l’associació de vesins de la zona.
La Sra. García, de GUANYEM, diu que” en un ple de fa dos mesos es va aprovar el Pla d’igualtat d’homes i dones i en aquest Pla estava previst que es posessin noms de dones rellevants als carrers, no sap per què no s’aplica el que s’aprova i és feina de l’equip de govern que a l’hora de consensuar el nom de carrers amb els vesins es faci respectant el que s’aprovat pel Ple i per això hi votaran en contra. “
El Sr. Torres, d’AL-IN, diu que hi votaran a favor perquè hi ha consens amb els vesins.
El Sr. Guasch diu que hi ha molts altres carrers en el municipi que no tenen nom i que en tot cas es poden fer propostes amb nom de dones.
La Sra. García diu que desconeix quins són els carrers que no tenen nom i que, en tot cas, això correspondria a la regidoria que porta Igualtat.
A continuació se sotmet la proposta a votació i per 17 vots a favor (9 del PSOE, 6 del GPM i 2 d’AL-IN) i 4 vots en contra de GUANYEM, és a dir, per majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació s’ACORDA:
1r.- Donar nom als carrers del municipi que a continuació es detallen i que actualment no disposen de nomenclatura específica, a la parròquia de Sant Jordi de ses Salines, Districte 02, Secció 003, Entitat de Població 04, Nucli 0004301.
– CARRER DEL POU
– CARRER DELS GARROVERS
– CARRER DEL MAGRANER
ACTA NÚM . 2 / 23/02/2017
12
– CARRER DE L’OLIVERA
– CARRER DE LA FIGUERA
– CARRER DE CAN BURGOS
– CARRER DEL CODONYER
2n.- Notificar el present acord a les administracions públiques interessades, de conformitat amb allò que estableix l’article 75 del Reglament de població i demarcació territorial.

9è.- INFORME DE COMPLIMENT DELS TERMINIS DE PAGAMENT ESTABLERTS EN LA LLEI 15/2010 (4t TRIMESTRE 2016)

El Sr. Alcalde dóna compte al Ple de l’informe tramès al Ministeri d’Economia i Hisenda sobre compliment dels terminis de pagament establerts en la Llei 15/2010, pel que fa al quart trimestre de l’exercici 2016.
El Sr. Alcalde diu que segons aquest informe el període mitjà de pagament a proveïdors ha set de 40,30 dies.

10è.- MOCIÓ PRESENTADA PER ESCRIT PER GUANYEM PER INSTAR EL GOVERN BALEAR A DECRETAR LA MORATÒRIA D’ALLOTJAMENTS TURÍSTICS EN ZONES RÚSTIQUES.

El Sr. Ramírez, de GUANYEM, exposa la moció que diu que si s’aprova vol que es posi dins un calaix. La Moció diu:
“Segons les últimes xifres, actualment hi ha a Eivissa, autoritzades o en tramitació, un total de 18.756 places turístiques en sòl rústic, que es corresponen 2.430 cases diferents.
La progressió d’aquest tipus d’oferta ha estat imparable des de la liberalització que es va fer a la passada legislatura i que, ara per ara, no té visos d’aturar-se.
Aquesta pressió turística sobre el sòl rústic desvirtua completament aquesta classe de sòl i les funcions que la llei li atribueix. La proliferació d’aquesta oferta, al mateix temps que la del lloguer turístic en edificis residencials plurifamiliars, són la causa principal de l’actual saturació que patim, ja que ha disparat el nombre total de places turístiques, de tal manera que deixen insuficients totes les infraestructures públiques i esgoten els recursos naturals. Els turistes que s’allotgen en sòl rústic fan un ús dels vehicles privats i un consum d’aigua (quasi totes les cases vacacionals tenen piscina pròpia) molt superior als que s’allotgen en establiments tradicionals.
Totes les cases construïdes en sòl rústic s’autoritzaren com a habitatges i no com a establiments turístics, i la seva funció teòrica era per a la residència habitual de les persones del camp, que tradicionalment han viscut de manera aïllada. Convertir-les ara en una oferta turística impròpia, suposa un autèntic frau que la llei no hauria de permetre. Així mateix, implica el desplaçament d’una part de la població cap a les àrees urbanes, augmentant encara més el problema de la manca d’habitatges pels residents.
El Govern anuncià en el seu avantprojecte de modificació de la llei turística una possible restricció en sòl rústic protegit, amb l’efecte immediat de disparar les sol·licituds d’autoritzacions, sense que hagi adoptat cap mesura cautelar. Per la seva part, el Consell d’Eivissa –en la seva Norma Territorial Cautelar- ha perdut l’oportunitat d’aprovar una moratòria de turisme en sòl rústic, i les limitacions que imposa són en funció de la propietat dels terrenys i no dels usos de les noves construccions.
Per tot l’anteriorment exposat, el Grup Municipal de Guanyem Sant Josep proposa al Ple de l’Ajuntament el següent ACORD :
● Instar al Govern Balear per tal que decreti una moratòria en l’atorgament de llicències d’allotjament turístic en sol rústic en tant no s’hagi aprovat definitivament la llei turística, actualment en tràmit.”
Pel PSOE intervé el Sr. Alcalde que diu que” en relació amb l’ús turístic dels habitatges plurifamiliars no està d’acord i no pensa autoritzar-lo i com sap el grup GUANYEM que té representació en el Govern des de fa temps, el Govern Balear està treballant en aquest tema i el cert és que hi ha una pressió turística i de territori que s’ha de regular i amb l’aprovació de la nova llei turística es quedarien en suspensió la comercialització de les zones residencials i podrien estar d’acord a fer-ho però no estan d’acord amb la forma atès que s’ha presentat sense consens en el fons.”
La Sra. Marí, del GPM, diu que” no entén que el grup GUANYEM que té representació en el Govern Balear presenti aquesta moció aquí i si aquest grup no governa directament sí dóna suport a un grup que governa en el Consell Insular i diu que la moció l’hauria de presentar en el Consell Insular que té competències en la matèria que diu la moció i no entraran en el fons i hi votaran en contra .”
El Sr. Torres, d’AL-IN, diu que és partidari que en el Consell Insular facin el hagin de fer respecte a l’ús turístic encara que diu que un resident fa més pressió a l’illa que un turista i diu que hi votaran en contra.
El Sr. Ramírez diu que GUANYEM no té representació en el Parlament i han presentat la moció perquè el PSOE diu en aquest Ple que no vol l’ús turístic a habitatges plurifamiliars però els seus companys al Consell Insular sí que li donen suport i diu que el fet que un grup municipal que no té representació en el Parlament insti a fer alguna cosa no és un efecte cridada d’un tema amb el qual s’hauria de treballar des de molt abans i si el PSOE està incòmode és el seu problema.
El Sr. Alcalde diu que ells no fan efecte cridada el que fan és regular i el que presenta GUANYEM és un efecte cridada perquè no tenen potestat per fer-lo i si s’ha de fer ha de ser d’una altra forma, no es posa en l’estratègia de cada grup però aquesta fórmula no és la que toca per fer efectiva la proposta.
La Sra. Marí diu que amb “el debat que estan tenint el PSOE i GUANYEM li donen la raó en pensar que són bregues internes dels seus partits, per tal que no toquin el Consell toquen el Parlament i diu que el qui té la clau en aquest assumpte és el Consell Insular.”
El Sr. Torres insisteix en la seua postura, que el turista no interfereix més que el resident i que l’ús turístic a les plurifamiliars s’han de combatre d’una altra manera i s’hauria de canviar la legislació urbanística.
El Sr. Ramírez diu que no és per descontent que presenta la moció sinó que la seva intenció es buscar solucions per una altra via a la problemàtica que tenim, agraeix que l’hagin escoltat i si pensen que hi ha una altra via que ho diguin.
A continuació se sotmet a votació la proposta que diu:
Instar el Govern Balear per tal que decreti una moratòria en l’atorgament de llicències d’allotjament turístic en sòl rústic fins que no s’hagi aprovat definitivament la llei turística, actualment en tràmit.
Es rebutja per 8 vots en contra (6 del GPM i 2 d’AL-IN), i 9 abstencions del PSOE i 4 vots a favor de GUANYEM.
A continuació, a les 12.05 h es fa un recés de quinze minuts i es reprèn la sessió a les 12.20 h.

11è.- MOCIÓ PRESENTADA PER ESCRIT PER AL-IN PER SOL·LICITAR PLACES PER A MAJORS DEPENDENTS

La Sra. Castro, d’AL-IN, exposa la Moció que a continuació es transcriu:
“A finals de la legislatura passada estaven en contacte amb la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern Balear per habilitar un espai al nou centre de salut de Sant Josep de places per a persones majors amb dependència,
Assabentats que l ́esmentada Conselleria ha incrementat per l’any 2017 l’oferta d ́aquestes places residencials destinant per això 3,300.000,00 euros,
I assabentats que la mateixa Conselleria està signant convenis amb els diferents municipis de les Illes Balears per a concertar noves places per aquestes persones,
Presentem al Ple les següents:
PROPOSTES D ́ACORD:
1.- L’ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, demanarà a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears habiliti un espai dels ja existents al nostre municipi per donar acollida com a centre de dia al nostres majors amb dependència, sigui mitjançant la signatura d ́un conveni, sigui la fórmula que sigui.
2.- L ́Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, demanarà a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears la construcció d’un centre de dia per a les persones majors dependència al municipi de Sant Josep, com està fent amb altres municipis.”
La Sra. Ana Ribas (PSOE) diu que pel que ha pogut saber la política que duen des del Govern és concertar places en centres públiques i privats, i que aprovaran la Moció.
La Sra. Marí (GPM) diu que la legislatura passada ja varen fer feina amb el Govern Balear sobre aquest assumpte i donaran suport a la moció.
El Sr. Ramírez (GUANYEM) diu que s’abstendran encara que no està en contra de l’esperit de la moció i diu que s’han retallat moltes ajudes.
La Sra. Castro agraeix el vot i a continuació se sotmet la proposta a votació i per 17 vots a favor (9 del PSOE, 6 del GPM i 2 d’AL-IN) i 4 abstencions de GUANYEM, és a dir, per majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació s’ACORDA:
1r.- L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia demanarà a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears que habiliti un espai dels ja existents al nostre municipi per donar acollida com a centre de dia als nostres majors amb dependència, sigui mitjançant la signatura d’un conveni, sigui la fórmula que sigui.
2n.- L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, demanarà a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears la construcció d’un centre de dia per a persones majors amb dependència al municipi de Sant Josep, com està fent amb altres municipis.
Després de la votació d’aquest punt s’absenta la regidora del PSOE, Sra. Paquita Ribas.

II. PART DE CONTROL I SEGUIMENT DE LA GESTIÓ PEL PLE

12è.- CONEIXEMENT AL PLE DELS DECRETS D’ALCALDIA

El Sr. Alcalde manifesta que, des del mateix dia de la convocatòria, han estat a disposició de tots els regidors els decrets i resolucions emesos pel Sr. Alcalde i regidors delegats, des de la celebració del darrer Ple ordinari.

13è.- MOCIÓ DE CONTROL PRESENTADA PER ESCRIT PEL GPM SOBRE “MILLORA DEL LITORAL DE LA BADIA”

Diu la Sra. Neus Marí (GPM) que presenta la moció sobre millora del litoral de la Badia perquè en els darrers mesos l’Ajuntament ha parlat d’un projecte de millora del litoral de la Badia però quasi no ha detallat en què consistiria l’esmentat projecte i demana si el projecte existeix, o quin és, pressupost, si està previst executar-lo, etc.
El Sr. Alcalde diu que aquest projecte el portava ell en programa i de fet en la legislatura 2007-2011 varen fer un avanços, uns estudis o un esbós de com podia fer-se un projecte en aquesta part del municipi, ja es va presentar als comerciants de la zona i diu que el projecte era una millor ordenació fins a la platja des Pouet i de fet l’equip de govern vol torna a impulsar aquest projecte, es va encarregar una fase d’informació i anàlisi que forma part d’un projecte de pla especial i diu
que el projecte parla de la situació de la zona, de diagnosi, que tenen idees però res en concret i ara es vol encarregar un projecte que tècnicament sigui possible assumir-lo i que es faci.
La Sra. Neus Marí diu que a la vista del què ha manifestat el sr. Alcalde no hi ha res del que s’ha dit a la premsa i no sap per què han venut aquesta novetat que no és ni un avanç projecte i el que han fet és vendre fum i un brindis al sol.

14è.- MOCIÓ DE CONTROL PRESENTADA PER ESCRIT PER GUANYEM EN RELACIÓ AMB LA POSICIÓ QUE MANTINDRÀ L’EQUIP DE GOVERN DAVANT LA SITUACIÓ PRODUÏDA ARRAN DELS ESLLAVISSAMENTS A LA ZONA DES CUBELLS

El Sr. Pere Ribas presenta una moció per saber quina és la posició que tendrà l’equip de govern davant la situació produïda arran dels esllavissaments que han tengut lloc a la zona de costa des Cubells.
El Sr. Guerrero diu que el primer que s’ha fet és garantir la seguretat de les persones més enllà dels béns, quan va veure les primeres esllavissades es va encarregar un informe extern sobre el vessant i per saber les actuacions que s’havien de fer i també es va decretar el tancament de la via. Diu que “es tracta d’un terreny inedificable, no s’ha fet la recepció de la urbanització ni la farem i les obres de consolidació les hauran de fer els propietaris i s’ha de tenir en compte que no es poden tombar les cases que hi ha allí i el primer que s’ha de veure és si es pot consolidar el terreny.”

15è.- MOCIONS DE CONTROL PRESENTADES PER ESCRIT PER AL-IN, SOBRE:
15.1.- “FONS ESCOLAR D’EMERGÈNCIA SOCIAL”
La Sra. Castro vol conèixer si des de la Regidoria d’Educació i/o Benestar Social d’aquest Ajuntament s’ha fet publicitat d’aquestes ajudes.
En cas afirmatiu el nombre de famílies que s’han acollit a aquestes ajudes i quantes famílies han rebut aquestes ajudes
La Sra. Ana Ribas li contesta que són les ajudes del Govern Balear que van directament a les escoles i la informació que demanen no la tenim als Serveis Socials.
15.2.- “ RENDA D’EMANCIPACIÓ PER A JOVES EXTUTELATS”
La Sra. Castro pregunta si alguna de les sol·licituds presentades per a la renda d’emancipació pera joves extutelats són del nostre municipi i si és el cas si han estat acceptades i si estant rebent l’ajuda.
La Sra. Ana Ribas li contesta que els serveis socials no disposen d’aquesta informació.
15.3.- “ASSOCIACIONS PERSONES IMMIGRANTS”
La Sra. Castro vol saber si les associacions del nostre municipi han tengut coneixement de la reunió d’associacions amb la Conselleria de Serveis Socials per tractar el tema de la creació del Consell Assessor per a la integració de les persones immigrants de les Illes Balears.
La Sra. Ana Ribas diu que, que ella sàpiga, no hi ha cap associació d’immigrants, en tot cas aquesta informació s’ha de saber a nivell insular.

16è.- PRECS I PREGUNTES

En primer lloc, es contesten les preguntes pendents de contestar del darrer Ple ordinari.
Preguntes formulades pel Sr. Marí Álvarez del GPM:
P.- Quines funcions fan els distints zeladors de l’Ajuntament?
R.- El Sr. Guerrero li contesta que les funcions són vigilància, inspecció i suport tècnic als distints departaments als quals estan adscrits.
A la qual cosa el Sr. Marí Álvarez li diu que no era això el que preguntava exactament.
P.- Quines obres s’han fet a les escoles velles de Sant Josep i si tenen informe de Patrimoni?
R.- La Sra. Ana Ribas contesta que a part del que estava presentat a l’Ajuntament s’ha fet una rampa que no s’ha passat per Patrimoni i s’actuarà en conseqüència.
P.- El Sr. Grivé, del GPM, pregunta quantes denúncies ha posat la Policia Local per confiscació de drogues i quantes denúncies per faltes de respecte a l’autoritat s’estan tramitant a l’Ajuntament.
R.- El Sr. Alcalde li contesta que hi ha 65 denúncies per desobediència a l’autoritat i 58 per confiscació de drogues.
P.- El Sr. Marí Álvarez pregunta quants expedients sancionadors s’han caducat i quants estant per caducar.
R.- El Sr. Guerrero contesta que en 2016 en varen caducar 2 però 1 es va tornar a iniciar
P.- La Sra. García, de GUANYEM, pregunta quant ha costat el viatge a FITUR a l’Ajuntament?
R.- La Sra. Benlloch li diu que el cost total de l’estància, vol i dieta per a les dues persones que hi varen assistir és de 1.072,00 €.
A continuació, es contesten les preguntes formulades per escrit pel Sr. José Luis Clapés Espases, de GPM, núm. registre d’entrada 2192.
P1.- Han anunciat en diverses ocasions la intenció d’aquest equip de govern d’habilitar un nou aparcament públic a la localitat de Sant Jordi. Han signat ja l’acord amb els propietaris del terreny on es pretén construir aquest aparcament?
R.- El Sr. Ramón contesta que sí que s’ha firmat.
P2.- Si la resposta a l’anterior pregunta és afirmativa; en quina data es signa aquest acord amb els propietaris del terreny?
R.- El Sr. Ramón diu que es firmarà amb data 01 de març de 2017.
P3.- Quines són les condicions de l’acord per arribar a construir un aparcament públic a Sant Jordi?
R.- El Sr. Ramón diu que són les condicions que consten en el conveni i és per a aparcament.
P4.- Quin és el cost que haurà d’assumir l’Ajuntament per habilitar aquest nou aparcament?
R.- El Sr. Ramón diu que el cost és la mateixa quantitat que val l’IBI
P5.- Es disposa de l’autorització de Patrimoni per a la construcció d’aquest aparcament?
R.- El Sr. Ramón diu que el tècnic està redactant el projecte amb les indicacions dels tècnics de patrimoni.
P6.- Quant al nou centre educatiu, el futur CEIP Ses Planes; s’ha posat a disposició de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears el terreny on es construirà el nou centre?
R.- La Sra. Guisado contesta que sí que es va fer el 21 d’octubre de 2015 i es va fer pel Ple. P7.- S’han iniciat els tràmits d’urbanització del futur CEIP Ses Planes?
R.- La Sra. Guisado diu que està a punt de licitar-se el projecte.
P.- La Sra. Marilina Ribas, del GPM, pregunta quan es pagaran les subvencions de l’any 2016.
R.- El Sr. Alcalde li contesta que aquesta pregunta a causa de l’absència a la regidora d’Hisenda es contestarà en el proper Ple.
La Sra. Ribas li demana a l’equip de Govern si pensa que és forma d’acomplir un acord de Ple que deia que es comprometien a pagar les subvencions dins el mateix any i això no s’acompleix
Prec.- La Sra. Marilina Ribas formula el següent:
Que s’acompleixi el que s’acorda en el Ple, referint-se a la Moció que al seu dia va presentar el seu grup per crear el Consell de Participació Ciutadana i que el propi regidor, Sr. Ramón, es va comprometre a consensuar el referent al mateix amb la resta de grups polítics de l’Ajuntament i el que han presentat res té a veure amb el que el seu grup ha demanat i l’equip de govern ha de ser conscient que governa en minoria i fa el prec de que no torni a passar.
P.- El Sr. Ramírez, de GUANYEM, diu que des d’ahir tenen el pla o diagnosis de les noves tecnologies informàtiques de l’Ajuntament ́ ́i és la segona versió que es fa des del 20 de desembre” i pregunta per què s’ha tardat tant a donar-lo als grups polítics.
R.- La Sra. Guisado li contesta que el 20 de desembre és quan va tenir inici la revisió i no és una segona versió.
P.- El Sr. Ramírez diu que ell no ha tengut temps de veure la diagnosi d’aquest Pla i demana a l’equip de govern quina opinió en té.
R.- La Sra. Guisado diu que la seua opinió és que la diagnosi és demolidora, s’ha de fer molta feina i s’han de posar a fer aquest treball amb contundència.
El Sr. Ramírez manifesta la seua predisposició a fer feina en aquest tema.
P.- El Sr. Ramírez, respecte a la creació del Consell Social, vol que quan es reformi el ROM tot passi prèviament per l’Institut de la dona i s’apliqui tota la perspectiva de gènere, que hi hagi política igualitària transversal i un consell de participació efectiu.
P.- El Sr. Pere Ribas, de GUANYEM, pregunta si pensen que quedaran aquest any lots deserts i platges sense gandules i vol saber en quina situació està aquest tema.
R.- La Sra. Marí Planells diu que va demanar a Recaptació un certificat sobre els adjudicataris de lots de platges que tenien pendents el pagament i només hi havia quatre empreses que no l’havien abonat i cap d’elles és la que ha sortit aquests dies en premsa.
P.- El Sr. Pere Ribas, diu que l’any passat es va aprovar una moció sobre el Fòrum sobre la memòria d’Eivissa i Formentera, que per cert no va rebre el suport de tots els grups com li hauria agradat, i vol que ara s’enviï una felicitació al Fòrum ja que ha estat premiat per la seua labor.
R.- El Sr. Alcalde diu que ell ja pensava fer aquesta felicitació.
P.- La Sra. Castro, d’AL-IN, pregunta si l’IBISEC ha contestat a l’Ajuntament sobre les reivindicacions que li ha plantejat el Consell Escolar Municipal.
R.- La Sra. Guisado li diu que de moment no en té constància.
P.- La Sra. Castro diu que a finals de l’any passat varen enviar un esborrany de conveni pel finançament del col·legi d’infantil i primària que s’ha de fer a Cala de Bou, i pregunta si és definitiu o està firmat
R.- El Sr. Alcalde li contesta que no, que el conveni s’ha d’informar pels serveis tècnics de la casa i s’ha d’arreglar alguna cosa abans d’aprovar-se pel Ple.
P.- La Sra. Castro pregunta a l’alcalde si té constància que els alumnes de 4t de primària de Sant Jordi li han demanat una cita per demanar que arreglin el pati del col·legi
R.- El Sr. Alcalde diu que sí, que varen demanar la cita i la setmana passada a les oficines de Sant Jordi es va reunir amb ells i varen parlar de moltes coses, l’obra per fer-se sembla que té dificultats tècniques i ho estant estudiant.
P.- El Sr. Torres, d’AL-IN, pregunta sobre el Pla de persones nouvingudes que està publicat a la web municipal
R.- La Sra. Guisado li diu que li contestarà en el proper Ple.
P.- El Sr. Torres pregunta si han concertat la prestació de serveis d’informació turística, titulació exigida i horari d’obertura.
R.- La Sra. Benlloch diu que li contestarà en el proper Ple.
P.- El Sr. Torres pregunta per quin motiu ha pujat a 40, 33 dies, el pagament de factures, si està saturat el servei o per què.
R.- El Sr. Alcalde diu que el retard ha set perquè s’ha treballat molt en l’enviament de documentació d’expedients a la Sindicatura de Comptes, que ha exigit un treball que no és habitual i per això es va demorar el pagament de les factures.
Prec.- El Sr. Torres, en relació amb el que ha dit el Sr. Alcalde sobre la proposta del conveni amb el Govern Balear per a la construcció d’un nou centre escolar a Cala de Bou fa el prec que abans de passar al Ple es negociï amb tots el grups.
I no havent-hi més assumptes a tractar s’aixeca la sessió a les tretze hores trenta minuts, de la qual estenc aquesta acta que consta de vint-i-una pàgines, que, com a secretària, certific amb el vistiplau del Sr. alcalde.

ACTA