El Conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha visitat avui amb el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, i l’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, als alumnes del projecte de formació dual en el sector nàutic, el segon dels programes de formació dual en sectors estratègics promoguts pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) que es desenvolupa a Eivissa. El programa ha arrencat aquest mes de maig a Eivissa amb una inversió pública de 188.000 euros i 13 beneficiaris, que es formaran i faran feina en empreses TIC de primer nivell.
Durant un any, els alumnes combinaran ocupació i formació en les empreses Varaderos y Construcciones Navales Ibicencas, Puntajet, Navegarte Servicios Náuticos, Náutica Viamar, Ibiza Nàutica, Motonáutica Ibiza, Náutica Castavi y Nautiluxe, que contractaran aquests joves menors de 30 anys durant al menys un any.
El programa de formació dual del SOIB a Eivissa, per formar en matèria de nàutica, està impulsat per l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, que desenvolupa la formació. El conseller Iago Negueruela i el president del Consell, han visitat avui –acompanyats per l’alcalde de Sant Josep- les instal·lacions on es desenvolupa la part formativa del programa.
El disseny de la formació del SOIB respon a les necessitats que han manifestat les empreses de sectors estratègics i innovadors de les Illes, i ha recordat que el sector de nàutica passa per un moment d’expansió, amb una quota de creixement del 16,2% i un augment del 22,2% en matriculacions en el darrer any. Les Illes Balears ocupen la tercera posició del mercat nàutic nacional.
Negueruela ha volgut agrair a les empreses participants la seva implicació per tal de fer realitat aquests projectes formatius i ha assenyalat que la millora del capital humà és un element estratègic de legislatura, fonamental per a la millora de la competitivitat de les empreses i la diversificació del model productiu.
El SOIB ofereix formació dual en sectors estratègics mitjançant contractes per a la formació i l’aprenentatge, en activitats econòmiques considerades estratègiques i en sectors amb projecció d’ocupació i amb necessitats de formació de capital humà.
Sota la modalitat de formació dual els participants reben els ensenyaments dins de la jornada laboral i, en acabar, obtenen un certificat de professionalitat de l’ocupació relacionada amb el treball previst en el seu contracte de treball. Per tant, aconsegueixen un benefici doble: formació qualificada i, alhora, experiència professional, fet que, sens dubte, millorarà l’ocupabilitat de les persones beneficiàries.