Notícies

Comença el cicle Cine a la Fresca a Sant Jordi, que enguany comptarà amb espectacles en viu abans de les projeccions

30 juny, 2017

Aquest dissabte 1 de juliol comença el cicle Cine a la Fresca, a la plaça de l’Església de Sant Jordi. Enguany el cicle s’ha anomenat “Break a leg. Los abuelos de La La Land” i és un repàs a la història dels musicals més famosos de cinema americà. Durant tots els dissabtes de juliol i d’agost es projectaran un total nou pel.lícules, incloent-hi clàssics com West Side Story o Singing in the Rain, que compartiran protagonisme amb la gran triomfadora dels darrers premis Oscar, La La Land. Com a novetat, aquest estiu hi haurà espectacles musicals i de ball en viu abans d’algunes de les projeccions, gràcies a una col.laboració entre l’Ajuntament i  el Festival Internacional de Cine de Ibiza.

“Break a Leg”, és una expressió que literalment vindria a dir “trencar una cama”, i que s’utilitza al món del teatre i el cinema anglosaxó, per desitjar bona sort. Amb “Los abuelos de La La Land”, es busquen els antecedents més significatius dels musicals que han influït en el gran triomfador dels darrers Òscar. Totes les pel.lícules seran en Versió Original Subtitulada i l’entrada serà gratuïta. Les projeccions comencen a les 22 hores.

Cada projecció anirà acompanyada d’una petita introducció sobre la cinta, el director i el repartiment. Aquest dissabte, abans de la pel.lícua, es podrà gaudir d’un concert de música de George Gershwin interpretat per Eivissa 2000 Ensemble, i dirigit Adolfo Villalonga. En altres jornades, els assistents podran gaudir d’espectacles en viu relacionats amb la temàtica a càrrec de l’escola de ball de Davinia van Praag Dance Academy.

Per les pantalles del Cinema a la Fresca de Sant Jordi desfilaran actors com Gene Kelly, Shirley Maclain o Natalie Wood; es parlarà de coreògrafs i directors com Bob Fosse, Hermes Pa, Stanley Donen; i coneixerem les partitures de genis de la composició del segle XX com Gershwin o Leonard Bernstein. Tots ells van entrar en la història del cinema explicant-nos històries a ritme de la música.

La primera pel.lícula és Top Hat, una comèdia musical americana de l’any 1935 protagonitzada per Fred Astaire y Ginger Rogers. Jerry Travers (Astaire) és un cantant i ballarí nord-americà que arriba a Londres per actuar en uns xous que ha organitzat el seu representant Horace Hardwick (Edward Everett Horton). A l’hotel coneix fortuïtament a una bonica jove anomenada Dale Tremont (Rogers), de la qual Jerry acaba enamorant-se. Poc després, i davant la creença que Travers és el marit de la seva millor amiga Madge, Dale se n’anirà a Venècia; Jerry anirà després d’ella al costat de Hardwick, el veritable espòs de Madge. Una divertida comèdia d’embolics dirigida per Mark Sandrichque fou nominada a l’Òscar com a millor pel.lícula.

El dia 8 de juliol es podrà veure On Town, un clàssic del cinema nord-americà protagonitzat per grans estrelles dels musicals de l’època. Gene Kelly (que també codirigeix), Frank Sinatra i Jules Munshin interpreten aquesta història de tres mariners que passen un dia a la ciutat de Nova York, on experimenten tota mena d’aventures. Va guanyar l’Oscar per millor partitura el 1949.  Gene Kelly repeteix protagonisme al pròxim passi, previst pel 15 de juliol: An American in Paris. L’actor i ballarí comparteix comparteix una cèlebre escena amb Leslie Caron: un magistral ball de 18 minuts pels carrers de París.  El dia 22 es projectarà The band vagon, un musical protagonitzat per Fred Astaire y Cyd Charisse. El mes de juliol es tancarà amb la mítica Singing in the rain”, un dels grans èxits musicals nord-americals i una de les escenes més famoses de la historia del cinema.

Agost arrencarà amb força el dia 5 amb West Side Story, la mítica pel.lícula que relata la història d’amor entre la noia de Puerto Rico María (Natalie Wood) i el nord americà Tony (Richard Beymer), amb el duel entre bandes rivals a Nova York com a teló de fons.

El 19 d’agost es projectarà l’única pel.lícula no musical del cicle, el Documental Elmir d’Hory, dirigit per José Luís Mir. El film recull la història del famós pintor i falsificador, que va viure bona part de la seua vida a Eivissa.

Finalment, La La Land tanca el cicle el 26 d’agost.  Protagonitzada per Emma Stone i Ryan Gosling, tracta la història  d’amor d’una aspirant a actriu i un músic que es coneixen a Los Angeles, amb l’èxit, la fama i els somnis com a teló de fons.