Notícies

L’alumnat de 3r del CEIP Es Vedrà visita l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

22 desembre, 2017

El  dimecres, la regidora d’Educació, Maria José Guisado va rebre una seixantena d’alumnes de 3r del  CEIP Es Vedrà, que acompanyats dels seus professors i  professores, varen  poder conèixer alguns dels departaments municipals.

La primera part de la visita va tenir lloc a la sala de Plens de l’Ajuntament,  on la Regidora va començar explicant als escolars què és un Ajuntament, com i  de qui es conforma el  Plenari, quines són les responsabilitats dels ajuntaments i  la funció  dels diferents departaments que els conformen, per a la qual  cosa, l’explicació  es va acompanyar d’una petita presentació  en  power-point.

Tot seguit, va arribar el  torn de les preguntes, i el  que més curiositat va despertar varen  ser els retrats dels fills il·lustres i  alcaldes que presideixen la sala de Plens, en  especial  el  de l’única dona que ara mateix ostenta un dels llocs d’honor a la sala, la sindicalista Margalida Roig Colomar  “Llogat” així  com  el  del  mestre, periodista i  poeta Pere Escanellas.  Animats per la Regidora també es decidiren a formular algunes peticions, com  un millor wi-fi, que el patí  fos d’una hora de durada o  poder escoltar música  a l’autobús escolar. Sobre aquestes peticions, la regidora va contestar que, en allò  que fos competència municipal, intentaria donar solucions.

Acabades les preguntes i  explicacions, i  dividits per classes, la Regidora els acompanyà a conèixer de primera mà els departaments de Recaptació,  on els  va explicar com  es reparteixen  els impostos i  per a què serveixen; i el  Registre d’entrada i  Padró. L’alumnat, molt atent va aprendre   que vol  dir “estar empadronat”,  i  com  es formalitza una instància  a l’Ajuntament. “Aquestes visites sempre ens fan  molta il·lusió! És tot un repte explicar la nostra feina i intentar contestar totes les preguntes i  dubtes que les boixes i  boixos ens plantegen” va comentar la Regidora.