Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia finalitza les obres de reforma del carrer de Cas Vildu, en les quals s’ha reordenat també l’aparcament públic

3 març, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha acabat les obres de la reforma del carrer de Cas Vildu de Sant Josep, una actuació per millorar el trànsit interior d’aquest nucli i dotar-lo de més seguretat tant per als vehicles com per als vianants. Les feines, que han durat tres mesos, tal i com estava previst, s’han adjudicat per un import total de 193.000 euros, amb l’IVA inclòs. «Després d’aquesta intervenció, el vial ja té unes dimensions que permeten que per aquí pugui passar bona part del trànsit que ara travessa el mig del poble per seguir cap es Cubells», ha dit el tinent d’alcalde d’Obres i Manteniment, Pere Ribas, que ha visitat les obres ja acabades amb l’alcalde accidental, Angel Luis Guerrero.

La intervenció ha permès, entre altres millores, «dotar d’una vorera d’1,8 metres d’ample al costat del carrer que no en tenia abans d’aquesta actuació i s’ha ampliat la secció de tota la calçada a una mitjana de sis metres», ha explicat el regidor. Val a dir que abans d’aquestes obres només hi havia vorera a un costat del carrer i que aquesta no arribava al metre d’ample en alguns punts. La calçada, a més, no permetia el pas simultani de dos vehicles.

Pel que fa a la millora de les condicions de seguretat per als vianants, s’han suprimit les barreres arquitectòniques en tot l’àmbit de les obres i també s’ha fet un nou pas elevat a l’encreuament amb el carrer de la Vila, amb el que es vol contribuir a moderar la velocitat dels cotxes que per allí passen.

Pel que fa a l’aparcament públic de Cas Vildu, s’hi ha suprimit la rodona que hi havia per tal de donar més més espai de maniobra i proporcionar més espai per a l’estacionament. També s’han reubicat quatre de les lluminàries, que s’han substituït per fanals de LED.

Val a dir que per l’ampliació de la secció del carrer s’ha hagut d’esbocar un tram del mur perimetral de Cas Vildu per reconstruir-lo una mica més endins. Aquesta acció era necessària per guanyar més espai per a la vorera i la calçada ampliada, igual que la caseta de la piscina de l’habitatge d’aquesta propietat, que també s’ha refet d’acord amb les indicacions dels afectats.

L’empresa Agloisa ha executat aquest projecte en presentar l’oferta més valorada a la licitació, amb un cost de 160.612 euros (als que s’ha d’afegir 33.728 euros més de l’IVA), i tres mesos de termini per completar la feina.