Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep aprova la incorporació de nous mitjans tècnics i humans amb la revisió del contracte municipal de neteja i recollida de residus al municipi

28 gener, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha aprovat en la sessió plenària ordinària corresponent al mes de gener la incorporació de nous vehicles i personal necessari per millorar la neteja i recollida de residus i neteja urbana del municipi amb la revisió del contracte programa i les retribucions de la unió d’empreses concessionàries del servei, UTE Es Vedrà, que ha estat aprovada amb el suport de tots els i les regidores excepte una. La sessió d’avui també ha aprovat amb una amplia majoria el complement que rebran els agents de la Policia Local per la perllongació de la seva jornada laboral acordat amb els representants sindicals i la creació d’una nova fitxa a la relació de llocs de treball que recollirà la incorporació d’un agent COVID al planter. Aixi mateix, la Corporació ha donat el vistiplau a la modificació dels estatuts del Fons Pitiús de Cooperació.

Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández, aquesta millora dels mitjans humans i tècnics s’aplicarà ja a partir del pròxim mes de febrer i suposarà un augment de 382.000 euros l’any en el cost del servei de neteja i recollida de residus, d’acord amb l’última revisió de preus, de maig de 2021.

L’augment de la flota de recollida, consistent en la incorporació d’un nou vehicle de recollida tipus easy amb l’operari corresponent i també d’un vehicle de càrrega posterior amb tres operaris més, es fa necessària per «l’èxit en la implantació de la recollida selectiva de la fracció orgànica», ha dit Fernández, que ha destacat «la gran acceptació» que ha tengut aquesta nova recollida. De fet, a dia d’avui a Sant Josep es recullen la meitat de les restes orgàniques que arriben de manera separada a l’abocador de Ca na Putxa, com ha afegit el regidor del PP Vicent Roig argumentant el seu suport.

Els dos vehicles recol·lectors que està previst incorporar evitaran «la saturació del servei», atès que a dia d’avui s’estan fent servir els vehicles de reserva, prevista per cobrir qualsevol incidència a la flota. A més, també augmentaran en 30 els contenidors en estoc per tal d’atendre les necessitats de la recollida selectiva.

Pel que fa a la neteja del municipi, el contracte preveu la renovació d’una màquina granadora de carrers amb millors prestacions i la venda de la substituïda per reduir el cost econòmic de l’operació. També la introducció de cinc vehicles elèctrics per als equips lleugers de neteja, en substitució de cinc ciclomotors per tal de millorar la seguretat i l’eficiència dels operaris. Quant al planter, per aquest 2022 s’incorporen dos operaris a mitja jornada per reforçar la neteja en horari de tarda als que s’afegirà un capatàs durant la temporada turística també durant mitja jornada a les tardes. A més, augmenten en 25 jornades més les contractades a la màquina hidronetejadora, que es destinaran a la neteja de contenidors i el seu entorn.

Amb aquestes millores, el servei passa a tenir un cost anual de més de 6,2 milions d’euros anuals per l’Ajuntament, aplicant els preus aprovats en l’última revisió de maig de 2021, el que suposa 517.207 euros mensuals.