Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia inicia les obres de reforma de la planta baixa de la Unitat Bàsica de Salut de Cala de Bou

7 febrer, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha iniciat les obres per reformar la planta baixa de l’edifici de la Unitat Bàsica de Salut de Cala de Bou, que tenen una durada prevista de tres mesos i un pressupost de 160.000 euros. Aquestes feines completen els treballs d’ampliació de les consultes i dependències sanitàries que es va fer l’any passat a aquest immoble. A més de millorar la part destinada a l’atenció dels usuaris de la sanitat pública, està prevista la reforma de la sala que ocupava anteriorment la cafeteria i club de majors de Cala de Bou per tal de convertir-la en un espai polivalent destinat a la formació.

«Un cop acabada l’ampliació de l’UBS amb una segona planta per tal de poder doblar el nombre de consultes, ens vàrem adonar que es feia necessari renovar i actualitzar també les instal·lacions de la planta baixa. També aprofitarem per adequar les dependències de la planta baixa a les necessitats que ens ha traslladat el personal sanitari i modernitzam l’equipament de tot l’edifici», ha explicat el regidor d’edificis municipals, Josep Guasch.

«Això suposa retardar una mica més del previst el retorn dels serveis sanitaris a l’antiga UBS, que segueixen als locals on es varen traslladar provisionalment, però com hem completat l’adquisició d’aquestes oficines això no suposarà cap cost afegit per l’Ajuntament», ha explicat Guasch.

La part destinada a l’atenció sanitària mantindrà les quatre consultes actuals, amb un espai de recepció per als usuaris renovat i integrant l’escala d’accés al primer pis. Es renovaran en profunditat les instal·lacions amb criteris d’eficiència energètica i s’actualitzarà també la climatització del recinte, que s’adaptarà a la normativa d’accessibilitat.

A més de la millora d’instal·lacions i dotació de la part que seguirà acollint les dependències de l’Ib-Salut a Cala de Bou, es renovarà i repintarà tot l’exterior i es condicionarà l’espai destinat anteriorment al casal de majors per tal de dotar-lo d’una sala polivalent, sala de reunions, espai d’emmagatzematge i sanitaris moderns.

«Seguim amb la idea de l’equip de govern de centralitzar al voltant d’aquest edifici la prestació de serveis als importants nuclis de població de Cala de Bou i Port des Torrent», ha explicat Guasch: «Un cop retornin els serveis sanitaris a la Unitat Bàsica, els locals que ara ocupen es destinarà als serveis municipals, que necessiten de més espai del que disposen a la seva ubicació actual, mentre que la sala polivalent permetrà atendre la demanda d’un espai on poder realitzar activitats formatives».