Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep acull el Medusa Art Festival amb distints tallers i murals d’artistes locals als centres escolars del municipi

15 febrer, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la seva regidoria d’Educació, organitza una nova entrega del Medusa Art Festival, marcada novament per les alteracions obligades per la pandèmia. Les accions artístiques previstes durant el curs educatiu als distints centres participants no s’han pogut concentrar en una setmana, com era la idea inicial, i els tallers s’han hagut de distribuir en un període més ample. Com a resultat, aquest reajust farà que accions incloses en la tercera edició, la del 2021, s’hagin acabat de fer el 2022, amb la quarta edició del Medusa ja iniciada. «Als dos últims anys hem hagut d’anar adaptant les intervencions previstes als canvis obligats per la situació sanitària, però el que no volíem fer en cap cas és deixar de donar suport a una acció artística molt ben valorada per la comunitat educativa, perquè l’oportunitat que suposa d’acostar la creació urbana a l’alumnat», ha explicat la regidora d’Educació, Àngeles Marí.

El festival de muralisme i art participatiu promogut per l’artista urbà Hosh ha arribat, en la que seria la seva tercera edició, als següents centres educatius: IES Algarb, CEIP Can Guerxo, CEIP Es Vedrà, CEIP Sant Jordi, al que s’ha pintat un espectacular mural al·lusiu al poble i el seu vincle saliner al frontó de la sala d’actes. Per últim, al CEIP Ses Planes està prevista la realització demà, 15 de febrer, d’un taller participatiu de creació artística en el que Hosh proposarà als escolars l’elaboració d’un mural entre tots. D’altra banda, el centre acaba d’estrenar un gran mural realitzat també per aquest artista urbà que és una composició colorista d’imatges, com si s’haguessin pres amb una Polaroid, inspirades en els valors educatius i artístics.

«Amb aquestes accions buscam animar als i les estudiantes a intervenir sobre el seu entorn per transformar-lo amb accions artístiques que reflexen els seus interessos i els ajuden a expressar-se. L’acció artística ens ajuda a estretir el vincle amb l’espai transformat i això és el que més gratificant resulta a l’alumnat que ha participat en aquestes accions», ha explicat el promotor del Medusa, Joshua Socias, que firma les seves creacions com a Hosh.

Dins les activitats per donar continuïtat amb la quarta edició del festival també s’han realitzat ja intervencions al CEIP L’Urgell, on Hosh ha pintat un gran mural inspirat en la rondalla ‘El gegant des Vedrà’ de Joan Castelló Guasch i on recentment s’ha impartit un taller d’estampació de camisetes a càrrec del propi autor. El mural, que s’ambienta a Platges de Comte, recorda la rondalla en la que dos germans desafien el gegant per trobar l’únic remei que pot guarir el seu pare moribund.

A continuació, en el marc de la IV edició del Medusa Art Festival, s’intervendrà al CEIP Can Raspall, a l’IES Sant Agustí i a l’Escola Infantil Es Vedranell, en distintes accions previstes per aquest 2022. Per enguany, i davant la situació de pandèmia, s’ha optat per seguir apostant pels artistes urbans locals en les activitats programades.

Medusa Art Festival és un projecte d’art participatiu, l’objectiu principal del qual és l’execució d’obres murals de gran format fetes per i para la comunitat local en els seus espais quotidians, de trànsit i reunió; on a través de la pintura mural, el grafiti i l’art urbà, es poden treballar objectius transversals i apostar pel desenvolupament social a través de la cultura, sempre amb la idea de realitzar obres que enriqueixin el paisatge local.