Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia col·labora amb la presentació de ‘Paraula i Esperit’, l’última obra de Bernat Joan i Marí

17 febrer, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia col·labora amb la presentació del llibre ‘Paraula i Esperit’ que es farà el proper dijous, 17 de febrer, al Centre de Cultura Can Jeroni, amb la presència de l’autor, el professor, escriptor i polític Bernat Joan i Marí. L’acompanyarà el catedràtic de Llengua i Literatura Catalana, Marià Torres, que conversarà amb l’autor sobre els temes que tracta el llibre. Obrirà l’acte, que comença a les 19 hores, la regidora de Cultura de Sant Josep, Cristina Ribas, que farà una breu introducció al llibre i la trajectòria de l’autor. L’admissió a la presentació serà lliure fins a completar la cabuda de la sala.

Paraula i Esperit. Al voltant dels cants espirituals de la literatura catalana’ és un assaig en el qual Bernat Joan reflexiona sobre la condició espiritual de la humanitat, el sentit transcendental del pas per aquest món físic, i dialoga amb el rastre que han deixat aquestes grans qüestions i neguits en les lletres catalanes, començant pels cants espirituals en els que Ausiàs March s’adreça a Deu per plantejar-se el sentit de la vida. Publicacions de l’Abadia de Montserrat edita dins la col·lecció Biblioteca Serra d’Or un treball que s’endinsa en allò que ens fa humans, sobre la paraula transformada en esperit.

Joan, prolífic autor eivissenc, educador, investigador i polític, ha escrit novel·les, teatre i fins i tot algun poema, però s’ha prodigat especialment en l’assaig, amb més de 40 obres, on reflexiona sobre la situació de la llengua, l’esdevenir polític o els canvis socials. A més d’haver estat Secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i eurodiputat.

«Sempre és un privilegi poder comptar amb persones que fan tanta feina per la llengua com Bernat Joan, a més de tot el seu bagatge com a docent i investigador social. La cita que tenim amb ell i Marià Torres per dialogar aquest proper dijous promet ser d’allò més interessant i provocador», ha dit Cristina Ribas.