Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia organitza una passejada familiar aquest dissabte 19 de febrer per descobrir els pous i fonts de Sant Agustí

18 febrer, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la biblioteca de Cala de Bou i la regidoria de Cultura, organitza una passejada en família per descobrir els pous i fonts de l’entorn de Sant Agustí des Vedrà a través del que n’expliquen diversos autors. L’excursió, ‘De torres i pirates. De pous i barruguets. Passejada en família pels voltants de Sant Agustí des Vedrà’, correrà a càrrec de l’historiador i bibliotecari David Ribas. El punt de trobada serà l’aparcament de l’IES Sant Agustí i la sortida es farà poc després de les 9 hores. En aquesta passejada hi poden participar les persones adultes i infants a partir dels 8 anys i cal inscripció prèvia -i les places són limitades- al correu electrònic biblioteca.caladebou@santjosep.org o bé cridant al telèfon 971 348 630.

«Convidam a tothom a participar en una ruta assequible per tothom i en la què coneixerem d’una manera molt amena la nostra història i algunes de les figures màgiques de la nostra mitologia», ha dit la regidora de Cultura, Cristina Ribas.

Segons expliquen els organitzadors, es tracta d’una ruta senzilla durant la qual es poden veure diferents elements patrimonials. «Visitarem antics pous i aljubs que ens serviran per introduir-nos en les diferents formes d’aprofitament de l’aigua al llarg de la història, parlar de tradicions al voltant d’aquests indrets i dels éssers màgics que hi habiten», descriu Ribas.

Els participants es veuran traslladats als difícils temps de la pirateria i, per entendre-ho millor, tendran l’ocasió de visitar la torre de refugi de Can Curt, al poble de Sant Agustí, un bé patrimonial acabat de restaurar recentment. L’excursió finalitza al mateix poble de Sant Agustí on s’explicaran els orígens del nucli, una fita plena d’anècdotes amb algunes dades curioses que s’explicaran als participants.

Les persones inscrites a l’activitat rebran una guia amb la ruta marcada, alguns elements d’interès que es poden trobar al recorregut i la bibliografia en la qual s’ha basat la part explicativa de la sortida. Va la dir que aquestes obres es poden trobar exposades durant tot el mes de febrer a la Biblioteca de Cala de Bou.

Aquesta sortida s’emmarca en l’activitat Illa de Llibres de la biblioteca de Cala de Bou. Per rebre més informació o inscriure’s, les persones interessades poden posar-se en contacte amb el personal de la biblioteca.

En el marc d’Illa de Llibres, al llarg de tot el mes de febrer s’ofereix a tots els usuaris i usuàries el llibre de Joan Castelló Guasch ‘Barruguets, fameliars i follet. Rondaies’, a partir del qual la biblioteca ha preparat un divertit quadern d’activitats pensat per a que els infants d’entre 8 i 12 anys aprenguin més sobre un dels éssers màgics de la mitologia eivissenca, el barruguet. Del recull de rondalles, la biblioteca en recomana la lectura en família especialment d’una: ‘Un que no hi volia creure’.