Notícies

L’Ajuntament organitza per aquest cap de setmana tres dies d’activitats de carrer a l’entorn de la Diada de Sant Jordi d’aquest proper dissabte

22 abril, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa en marxa tot un cap de setmana d’activitats de carrer al voltant de la propera Diada de Sant Jordi, que es celebra aquest dissabte, 23 d’abril. El programa combina tant els actes relacionats amb la commemoració del Dia Internacional del Llibre com els esdeveniments vinculats al dia gran del poble saliner amb el nexe comú de que tots ells compartiran l’espai de la plaça de Sant Jordi des de demà i fins al diumenge, 24 d’abril. Per la part musical, s’escoltarà des del rock enèrgic i sense complexes de Los Brazos, arribats de Bilbao, a les versions de Mecano de La Fuerza del Destino, en una animada coctelera sonora que no pararà fins diumenge.

«En aquest cap de setmana llarg volem repetir el que ja varem fer per les Festes de Sant Josep, posar casetes a disposició de les entitats i associacions del poble perquè ofereixin menjar i beure a preus populars, així obtenen recursos per a finançar la seva activitat i es poden donar a conèixer a la ciutadania, perquè s’animin també a participar de la rica vida cívica jordiera», ha explicat la regidora de Festes, Cristina Ribas.

Així, els actes programats per divendres comencen a les 10 amb l’inici del torneig de bàsquet 3×3 i d’esports inclusius que organitza el CRiC Ses Salines a la plaça. A la mateixa hora es planta de la parada de la Biblioteca Municipal Vicent Serra Orvay, amb llibres per regalar als visitants (amb un màxim de tres per persona) fins a les 13 hores.

A les 13.30, comença l’animació amb les percussions d’Aiyé Batucada Ibiza, que desfilaran pel centre del poble abans de l’hora de dinar.

Per la tarda, David i Monma sembren ‘L’arbre dels contes’ a la biblioteca a partir de les 18 hores, amb relats per a infants de més de 3 anys i places limitades, així que s’ha de reservar a bibliosantjordi@santjosep.org o al telèfon 971 30 86 88.

Una hora més tard arranca una tarda de ritmes urbans amb el hip hop de Vinnie Dollar més artista convidat i Cristo Corona. Cediran l’escenari al rock de Storm Riders a partir de les 20 hores.

La festa al carrer es trasllada momentàniament a la plaça de l’església amb la presentació que farà el Grup Folklòric Sant Jordi de ses Salines del vídeo commemoratiu del seu 40è aniversari, a les 21.30 hores, abans del final de la jornada que corre a càrrec de Los Brazos, de nou a la plaça de Sant Jordi.

Pel dia gran una caravana de carros seguirà a la missa solemne, prevista per les 11 hores, gràcies a la participació de l’Associació de Carreters de Sant Josep de sa Talaia, prèvia a l’actuació del Grup Folklòric Sant Jordi de ses Salines i del Grupo de Danzas Estella-Lizarra de Navarra.

La festa al carrer es reprèn a la plaça de Sant Jordi i a partir de les 17 hores amb els jocs de fusta que posaran a prova la destresa dels participants, no importa l’edat. A les 18.30 és l’hora de l’espectacle familiar ‘Pensa en Wilbur’, amb acrobàcies, risc i molt d’humor. A les 21.00 hores, La Fuerza del Destino tanca la jornada amb el seu repertori, tribut a Mecano.

La jornada de diumenge segueix amb els jocs de fusta i, des de migdia, amb el ritme llatí de La22 Formentera, que convidarà a ballar a la plaça. A les 14 hores els rellevarà Amalian Folk i a les 17 hores arriba un dels moments més esperats pels petits, amb l’actuació del grup mallorquí Mel i Sucre, molt conegut pel públic infantil. Tanca el programa l’‘Entremès valencià’ que representaran les Querubines de la Llar Eivissa a la sala d’actes del CEIP Sant Jordi.

Encara que la festa al carrer s’haurà acabat, el dilluns segueix la festa de la cultura amb els ‘Lectocontes’, el taller d’inspiració a la lectura per a infants de 7 a 11 anys que ofereix Emma Segura a la Biblioteca Vicent Serra Orvay entre les 18 i les 19 hores.

També el dilluns a partir de les 20.30 es celebra el Concurs de Vi Pagès i d’Herbes Eivissenques Festes de Sant Jordi. Per participar s’ha de portar una botella de producció pròpia abans de les 20 hores al bar Can Sala, que acull la competició.