Notícies

El Centre de Cultura de Can Jeroni acull una mostra d’homenatge als 22 anys d’activitat cultural del Espacio Micus

10 juny, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia organitza una exposició d’homenatge a les més de dos dècades de promoció de la cultura i la creació artística des de l’Espacio Micus. Aquesta mostra recull una àmplia panoràmica dels creadors que han transitat per l’espai artístic situat a una casa centenària de Jesús passada la pandèmia, però també pretén oferir al visitant una experiència molt propera a la que brinda Katja Micus a casa seva, tan acollidora que aquesta ha estat sempre una de les principals senyes d’identitat des que va prendre el relleu al capdavant de l’espai cultural. Traslladar aquesta hospitalitat al Centre de Cultura Can Jeroni «ha estat un dels reptes que hem hagut d’encarar en aquesta exposició d’homenatge a l’art però també als que el promouen i agiten la nostra cultura», ha explicat la regidora de Cultura, Cristina Ribas, que ha convidat a acudir a la inauguració que es farà demà, divendres 10 de juny, a les 19:30 hores.

La crítica i historiadora de l’art Nuria del Pinto ha comissariat la mostra ‘20 anys d’Espacio Micus’, que es podrà visitar fins el 17 de juliol, i considera que «parlar de l’Espacio Micus és parlar de més de trenta anys apostant incondicionalment per l’art», en un relat que ha d’incloure tant l’Eduard Micus (1925-2000) com la seva filla Katja.

Micus va conèixer l’illa d’Eivissa el 1968, a través del seu col·lega i amic Erwin Bechtold, que havia arribat la dècada anterior a l’illa, i era membre fundador del Grupo Ibiza 59. Tots dos artistes formaven part en aquell moment d’un col·lectiu pictòric anomenat SYN, format a Alemanya el 1965, i Micus s’enamorà de l’illa, i es va mudar definitivament a Eivissa amb sa dona el 1972, on va establir la residència definitiva, a can Portes de Jesús.

Va ser el 1985 quan la filla Katja, orfebre, poc a poc, la família Micus s’integrava a la realitat i cultura eivissenca. El 1989 es va fundar l’Espacio Micus, lloc expositiu d’afinitat abstracta, on artistes locals, nacionals i estrangers han anat fent gala dels treballs durant tots aquests anys ininterrompudament. Amb la desaparició del seu pare el 2000, Katja pren el relleu per establir un discurs entre l’obra d’Eduard Micus i els artistes convidats, que canvia a cada exposició. Sota la seua direcció, que ja ha superat els vint anys, han desfilat artistes de renom internacional, però també art emergent, local, nacional i estranger.

La mostra es podrà visitar en l’horari habitual de la sala: de dimarts a diumenge entre les 10.30 i les 13.30 hores i de dijous a dissabte entre les 18.30 i les 21 hores.