Notícies

El gran guitarrista britànic Chris Lee retorna a Eivissa anys després per actuar al Festival Badia de Portmany junt a la banda The Mojo Stand

18 agost, 2022

Aquest proper dissabte, 20 d’agost, a partir de les 20.30 hores, el Festival Badia de Portmany ofereix un dels cartells més atractius de l’estiu amb la inesperada presència a l’illa d’un dels guitarristes i cantants amb més història, el britànic Chris Lee. Aquest músic virtuós, que toca la guitarra a l’estil de Jimi Hendrix i Stevie Ray Vaughn, es va fer molt popular als bars de Sant Antoni i altres escenaris de l’illa des dels anys 90 i fins a mitjans de la passada dècada, quan va marxar de nou a Anglaterra. Tots els que freqüentaven els carrers de l’anomenat ‘West End’ en aquells anys el recordaran per la seva mestressa a la guitarra i l’aspecte d’indi sioux que lluïa sobre l’escenari.

L’acompanya en aquesta actuació la banda The Mojo Stand, formada per a l’ocasió pel mític baixista Dennis Herman, el potent teclista Johnny Hocking i l’enèrgic bateria Javier Roig, amb qui oferirà un repertori de clàssics del blues i el rock&roll.

Com és habitual al festival, els assustents també gaudiran de la possibilitat de conèixer de primera ma la biodiversitat de la badia de Portmany i el seu entorn. També retornen els food trucks de Fun & Trucks, amb menjar de carrer d’arreu del món, i dos impactants exposicions de fotografia que es poden seguir visitant: ‘Road to Synesthesia’, amb imatges de concerts de Joan F. Ribas, i ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, una mostra digital de diversos autors que es podrà contemplar a través de pantalles instal·lades a l’exterior del recinte.

Chris Lee ha passat diverses dècades tocant als escenaris eivissencs, però també ha actuat a llocs tan diversos com Alemanya, Japó, Estats Units o Anglaterra, i ha compartit escenari amb artistes consagrats com Jimmy Page, Robert Taylor, Ron Wood, Eric Burdon o Javier Vargas. En la seva etapa eivissenca, el varem veure tocar amb Blues Dave, Jon Michell, Norberto Rodríguez, Esteban Cabezos, Victor Gressely o Dennis Herman i, als seus últims anys a l’illa, amb la banda Putumayo Project, impulsada pel popular cantant holandès Rick DeVito, ja desaparegut.

Dennis Herman, el músic i productor musical nord-americà que porta vivint a l’illa des dels anys setanta, l’acompanyarà al baix. Herman actua regularment amb infinitat de grups de l’illa, com multitud de grupos de la isla, como The Moonshine Band o Bluesmàfia, i va ser el director tècnic dels famosos Estudios Mediterráneo de Sant Llorenç, on va produir discs per Judas Priest, Obús, La Frontera, Loquillo i molts altres. El teclista i compositor britànic Johnny Hocking, que també actua a bandes com Bluesmàfia, viu a l’illa dels dels vuitanta i va començar al seu país tocant amb bandes com Brewers Droop, precursora de Dire Straits, junt a Mark Knopfler. També ha composat multitud de temes para les festes de Manumission i ha estat director musical de The Drifters. L’eivissenc Javier Roig, pel seu costat, es va diplomar en bateria al Berklee College of Music (Boston) i ha tocat amb molts grups de l’illa com Stone Corners, Kin Blau, Sa Talaia, Ibiza Jazz Big Band, Rels, The Soul Family Orchestra o Putumayo Project, on va coincidir gairebé deu anys amb Chris Lee. Actualment actua amb Fuel Pressure Regulator i Alamar.

Como és habitual al festival, els minuts de descans entre els dos passis de l’actuació musical s’aprofitaran per oferir informació sobre qüestions ambientals, la riquesa biològica de la badia i el seu entorni els perills que l’amenacen. En aquesta ocasió, participarà Eva García d’Equipo 9 Tragsatec, una empresa que realitza feines de seguiment dels espais marins protegits, i parlarà sobre la posidònia.

L’exposició ‘Biodiversitat a la badia de Portmany i els Illots de Ponent’, per la seva banda, va acompanyada del següent eslògan: ‘No es pot cuidar el que no s’estima, no es pot estimar el que no es coneix’. Pretén servir per conscienciar sobre la importància dels ecosistemes i la riquesa biològica de la badia i la necessitat de protegir-la. La formen desenes de fotografies preses per diversos autoris i es projectaran mitjançant tres pantalles repartides per distintes zones del recinte cultural. Aquesta mostra s’ha pogut organitzar gràcies a la col·laboració de l’Associació de Fotografia de Natura de les Illes Balears (Afonib), Lupita Faet i Arenal Diving, que han cedit un material fotogràfic d’extraordinària qualitat.

Per la seva banda, l’exposició de fotografia musical ‘Road to Synesthesia’, de Joan F. Ribas, aplega més de 40 imatges de gran format preses a concerts i reflexen la força i l’energia del directe, amb comentaris dels artistes que protagonitzen les instantànices. Es pot visitar fins l’11 de setembre.