Notícies

Sanció de 135.000 euros per celebrar una festa il·legal i per impedir l’accés als policies municipals per comprovar els fets a una propietat reincident

23 agost, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha acordat imposar una sanció de 135.000 euros a l’empresa propietària d’un habitatge prop de Cala Llentia que va acollir una festa il·legal multitudinària el 16 de juliol de l’any passat, quan encara s’aplicaven restriccions per la pandèmia de la COVID-19. Els promotors de la festa no varen permetre l’accés dels policies municipals a l’interior del recinte, entre els fets imputats, tot i que els agents varen recollir prou evidències com per justificar que no es tractava d’una celebració particular a l’habitatge sinó d’una activitat sense cap mena d’autorització. L’acord de junta de govern que desestima les al·legacions de la propietat i ratifica la multa als promotors de la festa il·legal es pot recórrer durant un mes davant l’Ajuntament o bé interposar directament un contenciós als jutjats.

Els agents trobaren nombrosos vehicles estacionats als voltants de la propietat, vehicles VTC i taxistes fent viatges d’anada i tornada amb aparca-cotxes vestits amb armilles reflectants per organitzar el trànsit. També comprovaren que existia una llista de convidats i que perquè el personal de seguretat permetés accedir s’havia d’exhibir una polsera d’un conegut establiment d’oci nocturn de l’illa, entre altres evidències que acrediten la realització d’una festa il·legal.

Aquesta celebració es va produir encara en el context de la pandèmia i el fet que s’obstaculitzés l’acció policial també va impedir que es pogués comprovar el compliment de les mesures de control sanitari vigents llavors.

Val a dir que es considera un fet agreujant que s’impedís l’acció inspectora de la Policia Local, que es va informar als responsables de la propietat que es limitaria als espais comuns i deixaria fora les estances que es podien considerar protegides per la inviolabilitat del domicili que estableix la Constitució. Precisament, els arguments del recurs que va presentar la propietat contra la proposta de sanció giren al voltant del fet que no s’ha acreditat el cobrament d’entrada i que se’ls vol sancionar per exercir el dret a la inviolabilitat del domicili. Al contrari, els serveis jurídics municipals consideren que el fet d’impedir l’accés als policies ha perjudicat també a la propietat, perquè hauria set la única manera de comprovar si, tal com sosté, aquesta era una festa particular i poder esclarir els indicis del contrari que varen recollir els agents.

A l’expedient també es recorda que aquest habitatge ha estat sancionat amb anterioritat per fets similars on es va acreditar també la realització de festes multitudinàries sense cap control.