Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia millora l’equipament del Centre Civic de Cala Tarida amb una nova pista multi-esportiva

31 agost, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha recepcionat les feines per dotar d’una pista multi-esportiva les instal·lacions del Centre Cívic de Cala Tarida. Aquest centre disposava fins ara d’una pista doble de petanca. Aquesta pista registrava una molt baixa demanda actualment i de fet, en el marc dels Presspostos Participatius de Sant Josep d’enguany, a través dels quals la ciutadania proposa inversions per un import total de 450.000 euros, es va aprovar la proposta sorgida dels col·lectius d’aquesta zona de millorar aquest equipament amb una nova pista que permetrà la pràctica de diversos esports. Aquesta actuació concreta ha tengut un cost de 12.000 euros i les obres han durat dos mesos.

Tenint en compte el poc espai disponible en el recinte del centre cívic, on es realitzen diverses activitats i tallers, es va encomanar una proposta de solucions per la part que ocupaven els sorrers de petanca i la que es va considerar més adequada és la de construir una pista multiesportiva que incorpora canastes de bàsquet i porteries de futbol en una estructura cercada prefabricada.

Tots els elements que conformen la pista s’uneixen a la base de la pista mitjançant ancoratges empotrats al terreny, que s’anivella abans d’estendre una solera de formigó armat que serveix de paviment i de terreny de joc. Per últim, es dota tota l’estructura de la xarxa de protecció que evita que els balons surtin del terreny de joc.

«Pensam que aquest equipament tendrà més bon ús si permet practicar diverses activitats esportives i no només una, tenint en compte que s’orienta sobretot als infants i que per les dimensions del terreny que teniem no es podia tenir una pista de les dimensions reglamentàries i s’ha fet una de 13×7,25 metres», ha explicat el regidor d’Edificis Municipals, Josep Guasch, que ha explicat que «s’ha optat per un model molt robust que resistirà bé un ús intens».

Per la seva banda, la regidora de Participació, Ángels Marí, ha destacat «el bon ritme» que es porta en la execució de les diferents propostes aprovades l’any passat i que s’han d’executar durant aquest «segons el compromís que hem assolit amb la ciutadania» i ha recordat que varen ser 20 les idees escollides per votació popular amb un pressupost de 448.000 euros. També ha senyalat que ben aviat, un cop valorades les propostes presentades, s’obrirà el termini per votar les idees aportades pels ciutadans i ciutadanes per executar durant el proper curs les que resultin elegides.