Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep adjudica deu llicències de taxi en l’últim plenari de l’any, que també ha aprovat les millores en el servei de recollida de residus per 2023

27 desembre, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep ha celebrat l’últim plenari ordinari de l’any, en que s’han aprovat l’adjudicació de 10 noves llicències de taxi en base a la licitació d’agost d’enguany. Set d’elles seran de caràcter general i tres d’elles, adaptades a persones amb diversitat funcional. El regidor de Transports, Josep Guasch, ha valorat que amb aquesta adjudicació es contribuirà a millorar el servei de transports al municipi, «atenent a les demandes del propi sector i a la necessitat que tenim detectada des de fa temps. Aquests nous taxis permetran donar una millor cobertura al territori de Sant Josep i reforçar la feina que es genera a l’aeroport sense desatendre altres punts del municipi».

Quant a les millores que s’han inclòs al contracte programa de la concessionària de la neteja municipal, UTE Es Vedrà, aquestes han rebut el suport de tots els regidors excepte l’abstenció de la regidora de VOX i són un aval «per seguir treballant en la mateixa línia que s’ha tengut fins ara, que pensam que està donant bon resultat com han valorat tots els grups, però això no vol dir que deixem de ser exigents amb la concessionària, que estarem pendents que faci la feina amb la màxima qualitat i rigor», ha dit la regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández, que ha lamentat que no s’està netejant els contenidors com està estipulat al contracte, fet que ha dit que «s’ha de corregir».

Les millores aprovedes representen un encariment del servei de 211.436 euros per l’any vinent, en què els distints serveis de recollida de residus i neteja del municipi representaran una despesa de 7.136.684 euros, front els 6.925.247 que ha costat el servei durant aquest 2022. Amb aquesta revisió, la gestió dels residus, la neteja viària i de les platges de Sant Josep tendrà un cost mensual de 594.723 euros per l’Ajuntament de Sant Josep.

S’incrementa la freqüència de recollida de residus domiciliària en un cop més a la setmana tant en temporada mitja com alta, passant de dos a tres cops per setmana en temporada mitja i de tres a quatres cops per setmana en temporada alta. Quant al paper i cartró, pel proper any s’incrementa la freqüència de recollida en un cop a la setmana en temporada alta, passant de quatre a cinc cops per setmana en temporada alta, a més d’altres petits ajustos tant en els mitjans destinats a la recollida selectiva com als contenidors destinats a aquests residus. Pel que fa als productors singulars, el nou any suposarà el desplegament d’innovacions com l’adquisició i instal·lació de sistemes d’identificació en els contenidors de càrrega posterior i la instal·lació de antenes de lectura dels identificadors als vehicles de recollida. Aquestes dues accions tendran un cost afegit al servei de prop de 95.000 euros anuals.

Pel que fa a la recollida de residus voluminosos o restes vegetals, està prevista la incorporació d’un nou camió de 12 tones amb una dedicació de tres cops per setmana en temporada mitja i de 6 cops per setmana en temporada alta, el que representa 48.000 euros anuals més.

Quant a la recollida de residus orgànics tant domiciliària com als productors singulars està prevista l’adquisició de 140 contenidors de diferents volums i de bosses compostables per reforçar aquest servei, una acció amb un pressupost estimat de 16.200 euros, així com la contractació d’un educador ambiental per tal que realitzi distintes accions de conscienciació ciutadana i també orientades als grans generadors de residus, el que representa 49.500 euros més l’any.

Aquest any, superada la pandèmia, s’ha recuperat a la Corporació el tradicional brindis amb el personal de l’Ajuntament, que no es celebrava des de 2029 i pel que s’ha comptat amb el servei de càtering d’Aspanadif. En l’acte han participat tots els regidors i regidores, en el transcurs del qual l’alcalde, Ángel Luis Guerrero, ha agraït a tothom la seva feina en temps complicats: «Heu estat a l’alçada del que ens demandava la ciutadania, que són els nostres caps, i vos heu adaptat amb una nota excepcional a situacions noves i difícils que ens han posat a prova a tots. Gràcies per tota la feina», els ha dit. En aquesta trobada també s’ha fet entrega d’un obsequi pels anys de treball a Catalina Tur Torres, netejadora municipal que es jubila enguany.