Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia promou una nova edició del Medusa Art Festival, que arranca amb un nou mural i un taller de trencadis al centre escolar Can Raspalls

6 febrer, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria d’Educació, presenta les accions artístiques dins del Medusa Art Festival, que enguany tendran lloc als centres educatius de Can Raspalls i CC Mare de Déu de les Neus de Sant Jordi, a més de l’Escola Infantil Es Vedranell de Cala de Bou. Aquestes accions artístiques a càrrec de l’artista urbà Hosh han començat aquest 2023 al CEIP Can Raspalls, amb la pintada d’un mural en una de les parets del pati central, i un taller-mosaic a l’entrada a les aules en el que ha participat l’alumnat. Totes dues obres estan a la recta final del seu procés d’execució. Després el Medusa es traslladarà a l’escoleta Es Vedranell per finalitzar amb la pintada d’un mural que ocuparà una de les façanes del CC Mare de Déu de les Neus. «Aquesta iniciativa artística en els centres educatius del municipi va assentant-se cada any, acostant l’art urbà als alumnes i a les alumnes josepins. Per a nosaltres és un plaer i gairebé una obligació que es mantingui, ja que la comunitat educativa ens la continua demandant i, quan arriba la proposta de participar a cada centre, queden molt satisfets del resultat, també pels valors que es treballen en aquestes intervencions, que són sempre col·lectives, i per l’interès que desperta per l’art entre l’alumnat», ha afegit la regidora d’Educació, Ángeles Marí.

El festival de muralisme i art participatiu està celebrant la seva quarta edició i ha començat amb un espectacular mural de gran format al pati interior del CEIP Can Raspalls que representa la mil·lenària figuera de Formentera en blanc i negre, en una paret de 10 metres de llarg per 7 metres d’alt. En el mateix centre també s’està acabant un dels tallers participatius en el qual han participat els 550 infants del centre, inclos l’alumnat de l’aula UEECO, a més d’alguns professors. El taller és una mescla entre l’art clàssic de trencadís i la tècnica més moderna del grafiti, i consisteix en emplenar les lletres del nom del centre amb trossos de ceràmica de sis colors diferents: blau clar, blau fosc, taronja, groc, blanc i negre. Per a això s’han usat més de 120 fragments de cada color i diversos trossos de plats amb motius artístics.

«Amb aquestes accions busquem animar als joves a intervenir sobre el seu entorn buscant la transformació del mateix amb accions artístiques i respectuoses que puguin reflectir els seus interessos. En aquest cas hem afegit el taller de trencadís que és una peça que perdurarà en el temps i potser, qui sap, si no algun fill o filla dels actuals nens i nenes que han participat podran veure un tros d’una obra que el seu pare o la seva mare va ficar, perdurant en el temps» ha afirmat l’artista i promotor del Festival Medusa, Joshua Socias, que signa el seu art com Hosh.

Medusa Art Festival és un projecte d’art participatiu, l’objectiu principal del qual és l’execució d’obres murals de gran format fetes per i para la comunitat local en els seus espais quotidians, de trànsit i reunió; on a través de la pintura mural, el grafiti i l’art urbà, es poden treballar objectius transversals i apostar pel desenvolupament social a través de la cultura, sempre amb la idea de realitzar obres que enriqueixin l’entorn.