Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia reobre el Mercat Artesà i Ecològic de Sant Josep en horari de matí i tarda per animar els dissabtes al poble

5 abril, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia reobre aquest proper dissabte, 8 d’abril, el Mercat Artesanal i Ecològic de Sant Josep, on cada dissabte s’hi podran trobar tant productes del camp eivissenc i manufactures tradicionals a més de les creacions d’artesans locals. La regidora de Comerç, Pilar Ribas, ha destacat la gran varietat de feines que es podran trobar a Sant Josep, amb més de 40 paradistes confirmats que oferiran des d’instruments i roba tradicional eivissenca a joies, productes de comerç just, decoració, mel, herbes medicinals, formatges i tota mena de productes d’agricultura ecològica i de ‘quilòmetre 0’, aprofitant també l’arribada dels primers visitants al municipi per la Setmana Santa. Aquest any hi ha novetats pel que fa als horaris, perquè al matí s’obrirà una hora més i com a prova s’ampliarà també a les tardes l’activitat d’aquest mercat. «Pel moment començarem amb nou parades que ja han confirmat que estiraran el dissabte i obriran també de les 19 a les 23 hores, encara que qualsevol artesà o productor que vulgui allargar la seva estada ho pot fer», ha explicat Ribas, que espera que amb aquest augment de l’horari de mercat «contribuïm a dinamitzar la vida del poble durant tota la jornada».

El que també es manté aquesta temporada és la programació musical, amb els Groovy Brothers com els encarregats d’animar aquesta primera trobada, i amb grups del municipi que desfilaran per l’escenari del mercat artesà i ecològic els propers dissabtes. Els que ho faran durant aquest mes d’abril són Summer Live (15 d’abril), Swingmatism (22 d’abril), 12 Bars Sll Blues (29 d’abril), a més de les accions de dinamització i de promoció del producte local que es coordinen amb els agents socials i econòmics.

Val a dir que des d’aquest any el mercat també disposa de molt més espai per les parades, amb l’ampliació de la zona per a vianants al voltant de l’Ajuntament, el que permetrà als visitants recórrer tot l’espai d’una manera més tranquil·la i còmoda.

Pilar Ribas ha recordat que aquest és el segon any que s’avança a primers d’abril la inauguració del mercat, de nou a petició dels creadors i productors que s’hi donen cita, en aquesta ocasió per la coincidència amb un període vacacional que fa preveure una bona afluència de persones. Segons explica, entre els paradistes són majoria els que ja han participat en anteriors temporades, encara que també hi ha noves incorporacions. Participar-hi és gratuït pels artesans i agricultors, perquè el que es busca és oferir-los un esdeveniment estable on promocionar el producte local.

El Mercat amplia també el seu horari habitual als matins i es podrà visitar de les 9.30 a les 14.30 hores i, de moment amb menys parades, també entre les 19 i les 23 hores. Serà des d’aquest dissabte i fins a finals del proper mes d’octubre, com a mínim i en funció de la previsió meteorològica.