Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep organitza el Troba Circ

13 abril, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia organitza, a través de les regidories de Festes i Joventut i en el marc de les festes patronals de Sant Jordi 2023, el festival ‘Troba·Circ’, que se celebra aquest cap de setmana, amb distintes actuacions des de demà, 14 d’abril, i fins el diumenge, 16 d’abril. En el programa s’hi inclouen quatre espectacles de companyies d’arreu de l’Estat, entre elles algunes de les de més prestigi entre el públic infantil i guardonades a distints certàmens teatrals. Totes les actuacions es faran al CEIP Sant Jordi amb entrada gratuïta.

El festival acostarà a Sant Jordi durant tres dies aquest meravellós món del circ, amb diferents espectacles de la mà de companyies de primer nivell que oferiran el millor del seu treball a l’escenari, on el públic descobrirà una visió rica i contemporània d’aquest art. Durant aquests tres dies hi haurà espectacles de clown, acrobàcies, malabars, teles aèries, trapezi fix, la manipulació d’objectes i equilibrisme amb les arts de circ més actuals.

L’encarregada d’obrir el cicle serà al Cia Capicua, arribada d’Aragó i Catalunya i que posarà en escena el muntatge ‘NüShu’ a les 18 hores. Ambientada a una fàbrica antiga, combina una màquina de cosir, una escala aèria, roba reciclada, un pal, bobines de fil, una corda i cinc dones… Són acròbates que cusen, ballen, riuen i s’enfilen. Es tracta d’un espectacle sensible, humà i divertit amb un missatge social sobre la sobreproducció de roba i l’excessiu consum.

El mateix divendres, a les 19.30 hores, arriba la primera actuació del Circ Vermut, que porta a escena ‘Absurd’. El circ ambulant ha arribat! Uns acomodadors estrafolaris jugaran i escalfaran l’ambient. Sense voler sembla que l’espectacle ja ha començat i van passant disciplines i gags d’humor absurd: un freak dels aneguets de banyera, que fa equilibris sobre tubs i fustes; una demostració de velocípede i uns mètodes peculiars de fer anar les escombres. Una cosa porta a la següent i sense donar massa temps per pensar arribem al final de l’espectacle amb una carrera de bicicletes esbojarrada que farà riure tota la família.

El dissabte, 15 d’abril, es reprèn el programa a les 19.30 amb la Cia La Sincro, procedent de Santiago de Compostela, que porta a escena les seves peculiars ‘Ohlimpiadas’, en torn a la vida de dues netejadores on res no és el que sembla. Avorrides de la seva rutina diària, es deixen portar a un món il·lusionant on la seva jornada laboral és retransmesa com si fos una competició olímpica. El seu món absurd i esbojarrat el narra la veu en off de Julia Luna, reconeguda comentarista dels mundials de natació. L’espectacle va rebre el premi Fetén el 2019

El diumenge, 16 d’abril, el Circ Vermut retorna per representar ‘Ni cap ni peus’, amb dos personatges que intentaran sortir-se’n dels entrebancs que ells mateixos es busquen amb accions quotidianes com pot ser seure en una cadira, penjar una jaqueta o pintar un quadre. Com que aquests dos personatges decideixen donar-li la volta a tot objecte, persona o animal que es trobin i fer-lo servir a la seva manera, es veuen immersos en un món de incongruències impossible de desxifrar. Un espectacle de circ i pallassos multidisciplinar i potent; la roda cyr, malabars, pal xinès, manipulació d’objectes, verticals amb cadires i acrobàcia amb molt d’humor.