Notícies

Pepe Viyuela, Leo Bassi, Las XL o Iván Prado, entre els grans noms de les arts escèniques que faran riure a tota la família al llarg de la setmana del Magiclown, de l’1 al 7 de maig a l’Auditori Caló de s’Oli

26 abril, 2023

El Magiclown va esdevenir un dels festivals de referència a nivell estatal al món del clown en la seva primera etapa i resorgeix enguany per atreure a Sant Josep algunes de les millors propostes artístiques del moment, després d’una pausa que ha durat més d’una dècada. Amb aquest objectiu, el festival que organitza l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i gestiona Culturactiva comptarà per aquest retorn amb el polifacètic Pepe Viyuela, el transgressor Leo Bassi o les agitadores Las XL a un cartell amb més de 30 representacions d’una vintena d’espectacles concentrats als primers dies del proper mes de maig. I tot a l’atractiva ubicació de Auditori Caló de s’Oli, amb el que el Magiclown aspira a recuperar el seu lloc entre els millors festivals d’arts de circ de l’Estat. Tota la programació és gratuïta, però en algunes de les actuacions serà necessari la reserva prèvia d’invitació per assegurar-se un seient. «Aquesta és una gran ocasió de gaudir d’espectacles de molta qualitat, per això demanem a les persones que vulguin assistir als que segurament tendran major interès que s’assegurin que hi podran accedir abans de desplaçar-se fins a Cala de Bou», ha dit la regidora de Cultura, Cristina Ribas.

A més del nivell de la programació, molts dels artistes contribuiran al festival també impartint interessants sessions de formació i cursos als que compartiran la seva experiència amb tot qui es vulgui apropar a l’experiència del món del circ. Entre els que doblaran com a docents durant aquesta setmana està ja confirmat Leo Bassi, qui ja va participar a la primera etapa del Magiclown amb un espectacle al límit amb el protagonisme inesperat dels bogamarins de la badia de Portmany i del que segur que encara es recorda el veterà pallasso.

Pepe Viyuela será l’encarregat d’inaugurar el retrobament amb el Magiclown amb el seu muntatge ‘Encerrona’, el pròximo1 de maig a les 20.30 hores, amb reserva prèvia d’invitacions. També s’haurà de reservar entrada el 5 de maig, dijous, tant pel show del clown més punk, encara als seus 80 anys, Leo Bassi, com per veure les aclamades Las XL, que porten a Eivissa el seu ‘Abandónate mucho’. La reserva de localitats es pot fer a través de https://cultura.santjosep.org/ i del web www.magiclown.org, on hi ha la informació completa de tots els espectacles, xerrades i sessions. En aquest web també es poden formalitzar les inscripcions pels cursos que es faran el 6 i 7 de maig.

Per la resta del programa, que recupera les memorables sessions golfes només per adults, passaran pel festival altres grans clowns i artistes de circ com Iván Prado i Pablo Muñoz, les companyies Circo Chosco, Col.lectiu Frenètic, Trío Detrés, Píscore o la belga Okidok, entre moltes altres fins a superar la desena de companyies. El programa inclou també animació musical i jocs populars, a més de distints esdeveniments paral·lels pels centres escolars del municipi, als que es vol submergir en l’ambient de circ d’aquests dies i també a diversos centres de dia.

El Magiclown no es tan sols un festival de màgia i circ, sinó que també puja a escena la solidaritat, de la ma de l’ONG Pallasos en Rebeldia, que desenvolupa el seu treball a territoris en conflicte com Palestina o el Sáhara. Para tal de contribuir a que pueda seguir amb la seva labor de portar alegria a tot arreu, fins i tot allà on només hi arrela la desolació, durant el festival s’ha programat una gala solidaria a la que hi contribuiran tots els artistes convidats. Els tiquets que es posaran a la venda per la gran paella benèfica que es prepararà per l’ocasió i la recaptació íntegra anirà destinada a finançar el Festival de Teatre i Circ del Sàhara que promou l’organització. També la recaptació de les begudes serà a benefici de l’associació Ibiza In.