Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia organitza un curs gratuït de formació de nous socorristes per facilitar l’accés a aquesta professió

27 abril, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Litoral i Platges, organitza un curs gratuït de formació de socorristes en mar obert per animar a que persones residents al municipi i a tota l’illa d’Eivissa s’incorporin a aquest sector, en el que hi ha moltes oportunitats d’ocupació i una elevada demanda de professionals acreditats. Val a dir que a Eivissa actualment la possibilitat de tenir aquest tipus de formació especialitzada, sinó que per poder accedir al curs acreditatiu s’ha de viatjar fora de l’illa, el que obliga a fer front al cost dels desplaçaments i l’estada tant temps com sigui necessari, a més del mateix preu que tenen aquests cursos, d’unes 160 hores, que mai és inferior als 400 euros. D’altra banda, hi ha una elevada demanda d’aquests professionals i amb aquesta iniciativa l’Ajuntament vol avançar-se a les possibles dificultats per disposar de prou socorristes acostant aquesta oportunitat a tots aquells que considerin interessant treballar a les platges.

Val a dir que enguany, a més del servei de salvament que anualment es desplega a les platges de Sant Josep, els concessionaris de la zona marítim-terrestre es comprometen a disposar de professionals titulats a les platges que no disposen de socorrista i, a la resta, han de poder prestar el servei fora de les hores que cobreix el contractista municipal.

Està previst que el curs de formació de socorristes a la mar comenci el proper 2 de maig i s’allargui fins el dia 23 del mateix mes. Per impartir-lo, es desplaçara a l’illa l’equip docent de l’empresa Institut Mar Balear. En aquestes tres setmanes i mitja l’alumnat rebrà 100 hores lectives i 30 hores de formació pràctica. L’Ajuntament cedirà la sala de plens per tal de poder impartir la part teòrica de les classes, facilitant així un espai a l’equip docent desplaçat de Palma per tal de poder oferir a Eivissa la possibilitat de formar-se per treballar com a socorrista de platja, a més de col·laborar en la difusió d’aquests cursos.

Els alumnes que superin la formació rebran el títol de socorrista aquàtic en espais naturals, avalat per la Direcció General d’Emergències. Per accedir a aquest primer curs s’ha de ser major d’edat, disposar d’un certificat mèdic que acrediti que es pot desenvolupar l’activitat de socorrista. Les persones interessades es poden inscriure al següent enllaç https://www.institutmarbalear.com/inscripci%C3%B3n