Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia obri a partir del dilluns 8 de maig, el termini d’inscripcions a les escoles d’estiu per a totes les famílies del municipi que necessitin conciliar

28 abril, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep obri a partir del dilluns 8 de maig, el termini d’inscripció per a les Escoles d’Estiu d’enguany, que se celebraran als mesos de juliol i agost per a infants d’entre 3 i 12 anys. Les preinscripcions de plaça es poden presentar fins al dilluns següent, 15 de maig, de forma telemàtica a través de la web municipal (www.santjosep.org). La regidora d’Educació, Ángeles Marí, ha recordat que «un any més posem en marxa les escoles d’estiu perquè les famílies josepines puguin conciliar. Esperam una temporada turística de plena normalitat i això significa molt treball, per la qual cosa l’Ajuntament està una vegada més ajudant a les famílies que ho necessitin, proporcionant atenció, cura i diversió als seus petits». En les inscripcions tendran preferència, per aquest ordre: els infants residents al municipi amb els progenitors treballant de manera presencial; empadronats al municipi amb un dels progenitors fent feina presencialment; la resta d’infants empadronats al municipi, els infants no empadronats però escolaritzats al municipi, i, per últim, a l’hora d’obtenir plaça, es tendran en compte els no residents i no escolaritzats al municipi.

Marí ha explicat que «els més petits de Sant Josep tindran prioritat i beneficis, ja que els nens i nenes empadronades tindran un preu diferent que els infants no residents a Sant Josep». Així, per als josepins i les josepines l’escola d’estiu tindrà un preu únic de 275 euros, mentre que per als nens i les nenes d’altres indrets de l’illa el preu passa a ser de 400 euros. Si prefereixen pagar de forma fraccionada cada mes d’escola d’estiu, els infants de Sant Josep pagaran 150€ mentre que els petits no residents pagaran 220 euros mensuals.

Per aquest estiu, s’han programat tres escoles, al CEIP Can Guerxo, al CEIP Ses Planes i al CEIP L’Urgell, amb la previsió inicial d’oferir unes 425 places en aquest procés de preinscripció. «Per tal de minimitzar les molèsties que impliquen als centres els preparatius per organitzar les escoles d’estiu, hem canviat alguns dels que participaren l’estiu passat allà on disposam d’una alternativa», ha explicat la regidora.

S’hi podran inscriure els infants escolaritzats d’entre 3 i 12 anys (nascuts entre 2011 i 2019) i tindran la possibilitat de sol·licitar una setmana extra abans i una altra setmana extra després dels mesos de juliol i agost, concretament del 26 al 30 de juny i de l’1 al 8 de setembre. També en aquests casos hi haurà diferència de preus entre empadronats i no empadronats. La setmana extra de juny serà de 45 euros per als empadronats i la setmana extra de setembre costarà 60 euros, mentre que per als infants que no són josepins el preu de la setmana extra de juny ascendeix a 60 euros i l’extra de setembre a 80 euros.

L’horari tampoc varia respecte el curs passat: l’entrada es farà a les 9 hores i la recollida, a partir de les 14 hores. L’escola matinera permet portar els infants entre les 7.45 hores i l’hora d’inici de l’activitat amb un preu de 40 euros pels dos mesos, 25 euros per un mes. També es manté l’horari de menjador, que permet retardar l’hora de recollida dels infants fins les 16 hores però sense oblidar que les setmanes extra de juny i setembre no comptaran amb servei de menjador, però si hi haurà guàrdia i custòdia fins a les 15 hores.

En tots els casos, siguin nens i nenes empadronats o no a Sant Josep, poden optar a descomptes, no acumulables, del 20 per cent per cada germà o germana admesa a l’escola, d’un 90% en casos de famílies nombroses o monoparentals i d’un 40% en el cas d’alumnes amb un grau de discapacitat superior al 33%. L’admissió de les inscripcions que arribin fora del termini no es tindran en compte.

Per assistir a les famílies en aquest tràmit, la regidoria d’Educació ha habilitat un telèfon d’informació: 673 882 079 i un correu electrònic: escolesestiu@santjosep.org.