Notícies

Sant Jordi celebra aquest dissabte, 29 d’abril, el IX Tour Jordier, amb una desena de bars participants amb Joven Dolores i la música itinerant dels Fuel Pressure Regulator i ZZ Rock en un cap de setmana llarg ple d’activitats

28 abril, 2023

Aquest dissabte, 29 d’abril, arriba la novena edició del Tour Jordier, una jornada que convida a sortir a partir del migdia a recórrer els bars del poble per gaudir de la música que sonarà a més d’una desena d’escenaris. El diumenge, la plaça de l’Església s’omplirà de gent per una bona causa: el dinar solidari de Mans Unides amb un arròs de matances com a principal plat del menú. Els actes culturals segueixen el dilluns amb el primer espectacle del Magiclown, amb Pepe Viyuela, amb la cabuda de l’Auditori Caló de s’Oli completa.

El IX Tour Jordier convoca els més marxosos a gaudir de la bona música que han programat una desena de bars i restaurants de Sant Jordi a partir de les 13.30 hores. Així, a la majoria de negocis del poble hi desfilaran bandes en viu i dj per animar l’hora de l’aperitiu i fins a la posta de sol amb consumicions a preus populars i amb molta animació també als carrers, per on circularà l’escenari mòbil on hi actuaran Fuel Pressure Regulator i ZZ Rock. El final de festa està programat a les 19 hores, quan el dj Toni Bali i després John Granados es posaran en feina a la plaça de Sant Jordi per escalfar el públic per Joven Dolores, el grup eivissenc que tocarà els seus nous temes.

Pel que fa a la resta del programa, Dj Kilo i Francis Tolu Jau obrin el programa a les 12.30 hores al Umami; els Discover comencen el seu repertori de versions al Sangrantana a les 13 hores; al bar Can Soul sonaran Dj Andyvelasquez des de les 13.30 hores, mitja hora més tard Simple Rock actua a l’Arigato. També a les 14 hores, els The New Young Polaks es pugen a l’escenari ente Can Sala i Can Tommy. A les 15 hores Dj Chema punxa al Rascalobos. La música torna a sonar a partir de les 17 hores amb els Swingmatism al Cartel de los Tacos, mentre a la vegada els contundents Methead tronen a l’escenari entre Can Sala i Can Tommy.

La festa seguirà el dia següent, diumenge 30 d’abril, a l’església de Sant Jordi amb la trobada del Cor Encantades i la Coral de Bonrepós i Miramball, arribada de València. A continuació, es celebra un arròs de matances a benefici de l’Associació d’Esclerosi Múltiple d’Eivissa i Formentera. La vetllada de diumenge es remata amb la representació de ‘Matrimoni per medecina’ del Grup de Teatre des Cubells, que es representa al CEIP Sant Jordi a les 20.30 hores.

El pont de l’1 de maig marca també l’inici del retorn del Magiclown, el festival de clown i màgia que arranca el proper dilluns amb la representació de l’espectacle ‘Encerrona’ de Pepe Viyuela, amb totes les localitats esgotades, a partir de les 20.30.

Abans de tot això, els amants de les arts figuratives tenen una cita a Sant Josep, on aquest divendres, 28 d’abril, a les 19.30 hores s’inaugura l’exposició de Carmen Almécija ‘Y en el fondo del mar’, amb les seves últimes creacions. La mostra es podrà veure al Centre de Cultura Can Jeroni fins el proper 14 de maig.