Notícies

King Sapo, Alber Solo & The Firebirdblues, Uncle Sal i Cotton Cactus per la quarta edició del IV Rock Island Festival, que organitzen l’Ajuntament de Sant Josep i l’associació Great River Road

5 maig, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha preparat un cap de setmana musical a l’Auditori Caló de s’Oli, que comencen dissabte 13 de maig amb una nova edició del Rock Island Festival, organitzat conjuntament amb l’associació Great River Road, pel que enguany es compta amb quatre grups excepcionals al recinte exterior: les bandes madrilenyes King Sapo i Alber Solo & The Firebirdblues, a les que se sumaran els eivissencs Uncle Sal i Cotton Cactus. També hi haurà food trucks i l’animació musical entre actuacions correrà a càrrec del disc jockey local Betterman Dj. La música seguirà l’endemà, diumenge 14 de maig des de migdia, amb la segona edició de la Festa Sant Josep és Música, amb un cartell molt divers que s’anunciarà properament.

El Rock Island arranca a las 12 hores amb Betterman Dj, a qui seguiran els Cotton Cactus (13.00 h.), Alber Solo & The Firebirdblues (15.00 h.), Uncle Sal (17.00 h.) i els caps de cartell, King Sapo (19.00 h.). Aquesta festa del rock d’estil americà l’organitzen conjuntament l’Ajuntament de Sant Josep i l’associació cultural Great River Road, amb la col·laboració de Can Jordi Blues Station, Ibiza 5 Sentidos, Joan F. Ribas Estudio de Fotografía, Pinturas Real i Colores de Bes.

King Sapo: ‘grunge and roll’ seleccionat als Grammy llatins

King Sapo es una sòlida banda de rock amb segell propi, sorgida a Madrid, que actualitza els sons dels 70 i 90 en un estil que ells defineixen com grunge and roll. La formen Jesús Trujillo (veu), Andrés Duende (guitarra), José Alberto Solís (baix) i Ramiro Unceta (bateria).

El grup va ser preseleccionat pel seu primer disc a dos categories als Grammys llatins de 2019. Destaca pels seus potents i elegants directes, tant elèctrics com acústics, i l’impressionant experiència prèvia dels seus components, que han passat per bandes com Eldorado, SCR, Última Experiencia o Wyoming y Los Insolventes, entre altres.

Alber Solo & The Firebirdblues, l’evolució rockera del blues de Chicago

Alber Solo, guitarrista, compositor i cantant nascut a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i resident a Madrid, és una de las principals figures actuals del blues a l’Estat. Ha compartit escenari amb noms tan coneguts com New York Dolls, Imperial State Electric, Carlton Jumel Smith, J. P. Bimeni & The Black Belts, Gisele Jackson and The Shu Shu’s Trio o Kyla Brox, entre altres. Actualment gira amb la seva banda, The Firebirdblues, amb els que acaba de publicar l’àlbum ‘Esperando a que baje el sol’, que va sortir al mercat fa només sis mesos i que, conjugant esquemes de blues que oscil·len cap altres géneres, com el soul o el funk, presenta lletres amb un potent contingut social, concebut en temps de crisis i pandèmia. El grup és un power trio format per Alber Solo (guitarra i veu), Paul Rodas (baix) i Javi Planelles (bateria).

Uncle Sal: la banda eivissenca de rock americà més reputada

El grup eivissenc Uncle Sal, creat el 2011, destaca pel potent rock sureny que desplega i l’energia brutal que transmet des de l’escenari. La banda ja ha publicat quatre discs: ‘Little Cabin Music’ (2015), ‘You Ain’t No Bluesman’ (2017), ‘The American Dream’ (2019) i ‘Darken My Door’ (2021), amb els que ha aconseguit un ampli reconeixement, com el premi Gravelroad76 al millor disc de l’any per ‘Little Cabin Music’ i ‘The American Dream’ o la seva presència a importants festivals i sales de concerts d’arreu de l’estat. El grup està format pel cantant Soulman Sal (guitarra i veu), Ferran Nogués (guitarra), Francis Fastfingers (baix) i Artimus Gabe (bateria), amb l’incorporació recent de l’organista de Hammond Cris Krivoruchko.

Cotton Cactus: blues, country i bluegrass des de Eivissa

Cotton Cactus és un grupo eivissenc de recent creació, amb un ample repertori de versions de blues, rock, country i bluegrass. El formen Sílvia San (guitarra acústica i veu), José David Cruz (harmònica i guitarra elèctrica), Dennis Herman (dobro), Sara Arribas (baix) i P. J. González (bateria).