Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia treu a licitació el projecte per dotar el carrer Pollença de Cala Vedella d’un passeig segur fins a la platja per als vianants

8 maig, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha publicat la licitació de les obres del passeig per a vianants de l’accès sud a Cala Vedella, que transcorrerà pel carrer Pollença, el vial principal d’accés a aquesta platja. El principal objectiu d’aquesta obra és dotar de seguretat i fer més agradable el pas dels vianants, convertint tot l’àmbit en un passeig dotat de zones per seure’s i gaudir de l’entorn. Les empreses interessades disposen fins el proper 23 de maig per presentar les seves ofertes a través de la Plataforma de Contractació de l’Estat.

Actualment, aquest carrer es troba deteriorat pel pas del temps i a molts trams els vianants han de transitar a la mateixa alçada dels cotxes, perquè no es disposa de voreres. A més, l’enllumenat d’aquest vial és molt deficient, el que representa un perill afegit davant la possible presència de persones a la via, agreujat pel fet que el traçat és molt sinuós.

Aprofitant aquesta actuació, també es renovarà la xarxa d’aigües i de reg i s’ordenarà la xarxa de sanejament existent. Així mateix, s’haurà de dotar aquest carrer de la xarxa de pluvials que no es va fer al moment d’urbanitzar, afegint també noves conduccions per al gas i les telecomunicacions.

Les actuacions comprenen la construcció de voreres de llambordes de formigó als dos marges de la calçada de dos metres d’amplària cadascuna, mantenint els dos carrils de circulació actuals, un per sentit. Així mateix, es faran rebaixos al ferm de la vorera els punts d’entrada a les construccions que disposen d’aparcament. El projecte preveu la instal·lació d’un sistema d’enllumenat de baix consum amb LED amb set jardineres i sengles pèrgoles per donar ombra als bancs que està previst distribuir a tot el llarg. El pressupost que s’ha estimat per aquesta actuació és de 481.000 euros sense l’IVA (582.276 amb impostos) amb un termini d’execució de quatre mesos.