Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia obri la convocatòria d’ajudes al lloguer que podran arribar als 2.500 euros per petició i als estudiants, que seran fins els 1.500

5 juny, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia obre el termini per sol·licitar els ajuts al lloguer per a persones residents al municipi i també, en un altre procediment, pels estudiants de Sant Josep que segueixen la seua formació fora de l’illa. Una vegada publicada la convocatòria al Butlletí Oficial de la Comunitat, en tots dos casos les demandes es podran fer arribar mitjançant registre d’entrada els 15 dies hàbils següents, fins el proper 16 de juny. Tota la informació es troba al taulell d’anuncis de l’Ajuntament.

Quant a la convocatòria d’ajudes al lloguer dins el municipi de Sant Josep, amb una assignació pressupostària de 240.000 euros, s’ha previst una ajuda màxima de 2.500 euros, mantenint la quantia establerta en l’anterior convocatòria, que triplica la que hi havia fins llavors. En els casos on el contracte tengui més d’un titular, aquests diners es repartiran entre tots els que hi figurin, sempre que no s’indiqui el contrari. No la poden demanar aquelles persones que figurin com a llogateres d’un habitatge d’un familiar de fins a segon grau ni els que siguin accionistes o participin a l’empresa propietària de l’habitatge. Les subvencions només les poden sol·licitar les persones empadronades al municipi des de fa més de mig any i per habitatges situats a Sant Josep, amb un preu de lloguer màxim de 1.500 euros, i que siguin la seva residència habitual. Aquesta subvenció serà compatible amb altres ajuts, sempre i quan s’estigui al dia del pagament del lloguer.

Pel que fa a la convocatòria d’ajudes pels estudiants que continuen la seva formació fora del municipi, la quantia màxima fixada és de 1.500 euros fins esgotar els 60.000 euros assignats a la convocatòria. a la que es poden acollir els estudiants fins a 35 anys. En aquestes, s’ha d’acreditar documentalment que la persona estudia fora d’Eivissa. En aquest cas o bé l’estudiant o bé els seus pares han de figurar al contracte de lloguer d’un habitatge situat al lloc on s’estudia i que ha de tenir una durada mínima de nou mesos (el curs escolar) o l’acreditació del pagament de l’allotjament de què es disposi.

Els ajuts en totes dues convocatòries es concediran mitjançant el sistema de concurrència no competitiva. Això vol dir que tothom rebrà l’ajut màxim previst sempre que el nombre de sol·licituds ho permeti.