Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia instal·la càmeres per vigilar l’accés a la zona per vehicles de transport públic de la terminal de l’aeroport

12 juny, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha instal·lat càmeres de videovigilància en l’accés als aparcaments restringits i a la zona de la façana de la terminal de l’aeroport per tal de garantir la seguretat i el trànsit ordenat per aquesta zona sensible, on només hi estan permesos els vehicles de transport col·lectiu i taxis, a més de vehicles d’emergències. Aquesta mesura s’implanta també amb la funció d’evitar el pas incontrolat de vehicles que ha causat situacions de col·lapse recentment en aquesta part reservada a vehicles prioritaris i autoritzats. Per això, les càmeres començaran a denunciar a partir de demà de manera automàtica els vehicles que accedeixin a aquesta part de l’aeroport sense autorització, tal com s’ha acordat amb els responsables de la terminal eivissenca.

Les càmeres estan dotades d’un sistema d’identificació de matrícules i es situen al punt on es bifurca el trànsit cap a la zona restringida i els aparcaments d’accés general: l’anomenat Parking 1 i la zona de kiss&fly on els vehicles poden estar un màxim de 10 minuts de manera gratuïta. El sistema identifica i denuncia de manera automàtica els vehicles que accedeixin a la zona restringida la matrícula dels quals no figuri a la llista blanca elaborada conjuntament per la policia local i AENA recollint dades proporcionades pel sector del transport i els establiments hotelers.

Aquest sistema complementa la videovigilància que alerta la policia local de vehicles sospitosos de dedicar-se al transport il·legal de persones per tal de facilitar la seva intercepció i denúncia, que funciona des de l’estiu passat a la terminal. L’objectiu de totes dues mesures és facilitar la gestió ordenada del trànsit a la terminal aeroportuària a través d’accions que desincentivin l’intrusisme i permetin sancionar els comportaments incívics d’algunes persones. El recurs a la tecnologia permet aconseguir això sense haver de destinar policies de manera permanentment a l’aeroport, de manera que els agents queden alliberats en la mesura del possible per altres tasques.