Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, d’aniversari pels 30 anys de ‘El Festín’

22 juny, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, d’aniversari pels 30 anys de ‘El Festín’

Aquest divendres té inici la nova edició d’aquest festival de teatre que s’ha convertit en un referent de les arts escèniques.
L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, junt amb el Consell d’Eivissa, han presentat el programa del Festival de Teatre Infantil ‘El Festín’ al Casal de Joves Xerinola, que aquest any suma una nova edició i arriba al seu 30è aniversari, convertint-se en el més veterà de l’illa i un dels més antics de Balears.

“Després de 30 anys, hi ha moltes coses que un guarda a la seva essència i el Festín ho ha aconseguit fer des de l’any 1992, quan just va començar una manera de fer teatre públic, per a tothom i gratuït”, ha ressaltat l’alcalde de Sant Josep, Vicent Roig. De la mateixa manera ha ressaltat la importància que té aquest festival, que s’ha posicionat al llarg dels anys com una de les activitats fortes pels més petits de Sant Jordi i tot el municipi de cara al final de curs i de l’estiu.
Per part del Consell, la directora insular de Joventut, Hisenda i Gestió Econòmica, Marilina Ribas, ha destacat l’aposta de la institució per la continuació de programes com ‘El Festín’: “És important mantenir l’esperit tan especial que té una activitat d’aquestes característiques i per això cada any seguim al costat des ajuntaments amb aquestes iniciatives”, ha assenyalat.

“És un projecte molt polit i amb futur i per això hi seguirem col·laborant per a que el pugueu disfrutar tots”, ha afegit el regidor de Joventut, Xicu Ribas. Una col·laboració que ha permès que el festival pugui dur-se a terme un any més al CEIP Sant Jordi durant sis dies complets de teatre.
Aquest any també és especial segons les paraules del Tècnic de Joventut, Guisante Marín: “Després de molts anys de perseguir-les, hem aconseguit portar a algunes
companyies molt interessants perquè formessin part d’aquest programa que portem organitzant des de fa mesos”, ha explicat Marín.

Un programa ple de sorpreses i format per 22 grups amb espectacles gratuïts per tots els públics, amb gèneres com el clown o el teatre gestual o el circ, podrem trobar grups procedents d’Eivissa, així com de la resta de Balears, de la península i de diferents països com França, Argentina i Bèlgica, donant una projecció internacional a aquesta edició de ‘El Festín’.