Notícies

Sant Josep de sa Talaia competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

5 juliol, 2023

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge  d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic 

Més de 180 establiments hostalers de Sant Josep de sa Talaia participaran aquest estiu  en la 4a edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa posada en marxa per  Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels  residus d’envasos de vidre a Espanya. Una campanya que, coincidint enguany amb el  25 aniversari de l’entitat, cerca premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb  l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival.

Així, Sant Josep de sa Talaia competirà amb fins a 28 municipis de les Illes Balears i  tractarà d’arrabassar la Bandera Verda a Sant Antoni de Portmany, el municipi que va  resultar guanyador a l’última edició de Banderes Verdes a la regió.

El Moviment Banderes Verdes contempla accions per a donar resposta al notable  increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat  pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen  en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen en  el mercat són generats pel sector hostaler, per la qual cosa la seva implicació és clau  per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzar.

“Anem per molt bon camí: en la primera fase de la campanya es van triar 64 establiments  a l’atzar del municipi i es va observar que reciclaven el 95% d’ells, augmentant al 100%  d’ells en la segona fase”, explica amb optimisme la regidora de Medi Ambient, Felicia  Bocú, en parlar de les dades d’Ecovidrio, que ha destacat tenint en compte el paper de  Sant Josep en el sector turístic de l’illa.

II Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera en les nostres costes 

En aquesta nova edició del #MovimientoBanderasVerdes, Ecovidrio durà a terme la II  edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, amb  l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector  HORECA a través de quatre palanques: la gestió eficient dels residus, l’eficiència  energètica, el consum responsable i el consum de l’aigua.

Banderes Verdes: un moviment consolidat a favor de la sostenibilitat en les costes 

Banderes Verdes es consolida, amb aquesta quarta edició, com una de les iniciatives  clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a escala nacional, aquesta  campanya es desenvoluparà enguany en més de 140 municipis costaners de cinc  comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hostalers. En total, enguany, es lliuraran nou Banderes Verdes en tot el  país.

Sant Josep de sa Talaia, 05 de juliol de 2023