Notícies

Un estiu de cinema a la fresca es comença a projectar a Sant Josep, Sant Jordi i Sant Agustí

10 juliol, 2023

Aquest nou cicle cinematogràfic torna a comptar amb la col·laboració del Festival  de Curtmetratges MECAL, amb projeccions dedicades a diferents temàtiques 

L’agenda cultural dels mesos de juliol i agost del municipi de Sant Josep de sa Talaia  s’omple de cinema a partir del pròxim 14 de juliol, amb sessions de ‘cinema a la fresca’  per a combatre la calor de l’estiu. Una programació plena de pel·lícules que es  projectaran en versió original subtitulada en castellà (VOSE) els divendres i dissabtes a  les Escoles Velles de Sant Josep i en la plaça de l’Església de Sant Jordi  respectivament. a més dels curts del Mecal Air que es podran visionar al parc infantil de Sant Agustí.

Les Escoles Velles de Sant Josep seran l’escenari que mantindrà la línia de programació  del centri de cultura de Ca Jeroni. D’aquesta manera, els aficionats al cinema  independent i a les pel·lícules en VOSE tindran més d’un motiu per a continuar les seves  trobades amb el millor cinema, amb la projecció de pel·lícules de recent estrena i les  premiades a Cannes i en l’última edició del Festival de Cinema de Sevilla.

En aquestes sessions a la fresca podrem veure la danesa ‘Un mos exquisit’ de  Christoffer Boe, que obrirà la temporada de sessions el divendres 14 de juliol. Li seguiran  ‘Eugénie Grandet’ de Marc Dugain, el divendres 21; ‘Bona sort, Leo Grande’ de Sophie  Hyde, el divendres 28; ‘Codi emperador’ de Jorge Coira, el 4 d’agost; ‘El caçador de  recompenses’ de Walter Hill, el 11; ‘Conspiració al Caire’ de Tarik Saleh, guanyadora de  la Palma d’Or 2022 en el Festival de Cannes, el divendres 18; i tancarà el mes la  pel·lícula de Pietro Marcello, ‘Scarlet’, guanyadora del premi a la Millor Direcció en el  Festival de Cinema de Sevilla 2022, el divendres 25. Totes les sessions al juliol seran  els divendres a les 22 h i, en el cas del mes d’agost, es realitzaran a les 21.30h.

La nova programació de cinema que es projectarà a Sant Jordi serà un punt d’atracció  per a tots els fans de l’actriu estatunidenca Meryl Streep, guanyadora també aquest any  del Premi Princesa d’Astúries de les Arts 2023 i que serà homenatjada a través d’un breu recorregut per algunes de les pel·lícules més emblemàtiques de la seva extensa  filmografia.

Una trajectòria que es veurà reflectida durant els dissabtes de juliol a les 22.00h i a les  21.30h a l’agost, que començarà amb la projecció de ‘Kramer contraKramer’ el dia 15  de juliol; ‘La decisió de Sophie’ el dia 22; ‘Memòries d’Àfrica’ el dia 29; ‘Els ponts de  Madison’ el 5 d’agost; ‘El diable vesteix de Prada’ el 12 d’agost; ‘Agost’ el 19 del mes  homònim; i la musical ‘Mamma Mia!’ per a tancar el cicle de les projeccions al poble  saliner.

A més d’aquest cinema a la fresca, en Sant Agustí s’han programat diverses sessions  dedicades als curtmetratges a la fresca al parc infantil de la Plaça de Sant Agustí, els  dissabtes 15, 22 i 29 de juliol i 05, 12 i 19 d’agost dins de les sessions del Mecal Air,  amb els millors treballs nacionals i internacionals seleccionats pel festival català. En el  programa d’enguany, repeteix l’organització temàtica que tant d’èxit va tenir l’any  anterior: el dissabte 15 de juliol està reservat a la comèdia, el dissabte 22 es projectaran  curts de publicitat creativa i el dissabte 29 de juliol es veurà una selecció especial  dedicada al surf. A l’agost el dia 5 es passaran curts ‘curtíssims’; el 12 d’agost es dedica  al musical amb ‘Music is my life’ i el dissabte 19 d’agost es farà la clausura del festival  de nou amb una passada de curtmetratges d’humor.