Notícies

Sant Josep prova un nou vehicle 100% elèctric per a la neteja i recollida de residus

15 febrer, 2024

La posada en marxa d’aquest quadricicle elèctric té per objecte la seva avaluació en condicions reals d’ús en la neteja del Municipi per a millorar les condicions de treball i reforça l’aposta del Ajuntament per la descarbonització del municipi

L’Ajuntament de Sant Josep ha incorporat, a través de la concessionària UTE Es Vedrá, un nou vehicle 100% elèctric lleuger per a la neteja viària i recollida de residus. L’objectiu principal és millorar el servei i les condicions de treball dels operaris complint, així mateix, amb els objectius de sostenibilitat del Consistori.

Des de l’Ajuntament tenim el compromís de fer més sostenible el servei de neteja viària i gestió de residus apostant per la descarbonització i la reducció de les emissions en el municipi. En aquesta línia, l’aposta és treballar per a incorporar aquest tipus de vehicles elèctrics i avaluar la seva idoneïtat per a renovar progressivament l’actual flota. La incorporació, a més, suposa més seguretat per als operaris per l’estabilitat d’un vehicle quadricicle.

“Avui fem un pas més en la gestió de residus. Entra en funcionament un nou vehicle que ens permetrà ser més sostenibles i que els operaris tinguin més seguretat. Des de l’entrada del nou equip de govern sempre hem apostat per la sostenibilitat, poder tenir més neteja de les nostres parròquies i aquesta nova incorporació ens ajudessin”, ha declarat l’alcalde, Vicent Roig.

“En concret, es tracta d’un quadricicle elèctric Paxter Càrrec amb autonomia de fins a 120 quilòmetres gràcies al seu motor de 4,7 kW, que li permet aconseguir una velocitat màxima de 45 km/h”, detalla Daniel Tomé, responsable tècnic de la UTE Es Vedrà. A més, afegeix Tomé, que aquest nou vehicle lleuger disposa d’un espai de càrrega total de 1.000 litres de capacitat, podent carregar fins a 250 kg. Les seves reduïdes dimensions, unides a la seva ergonomia i la seva agilitat en nuclis urbans, fan d’ell un vehicle elèctric amb una alta productivitat per a serveis de manteniment d’àrees urbanes i interurbanes.