Notícies

La Festa de Sant Isidre celebra enguany el seu 25è aniversari amb un diumenge d’activitats per a tots els públics a Sant Josep

16 maig, 2024

El Grup Folklòric Sant Josep de sa Talaia organitza, com ja és costum, aquesta diada en honor al patró dels agricultors i convida a tothom a assistir-hi vestit de pagès

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, en nom del Grup Folklòric Sant Josep de sa Talaia, informa que el proper diumenge, 19 de maig, es celebrarà el 25è aniversari de la Festa de Sant Isidre al poble de Sant Josep.

Per al Grup Folklòrc Sant Josep de sa Talaia, encarregat d’organitzar aquesta multitudinària festa popular, la commemoració del patró dels agricultors enguany és molt especial, ja que compleix un quart de segle al municipi. Fou l’any 1999 quan gràcies a la voluntat i l’esforç dels seus integrants va rescatar una celebració molt arrelada anteriorment a l’illa.

A més, es tracta de la primera Festa de Sant Isidre organitzada íntegrament per la nova directiva de l’associació cultural, que espera estar a l’alçada dels seus antecessors davant el que consideren un repte en majúscules.

És per tot això, que el Grup Folklòric Sant Josep de sa Talaia insisteix en que, per mantenir viva l’ànima de la celebració cal acudir i ser partícip d’ella vestits de pagès.

Així mateix, una vegada més, també s’han fet ressò de la festa les Pageses Emprenyades, que mai falten a la cita i que, a través d’un vídeo disponible a les xarxes socials de l’entitat, han convidat a tothom a commemorar el seu patró (https://acortar.link/rHdy9F).

 

Programa d’activitats

El programa contempla tot un seguit d’activitats on la tradició i les costums més ancestrals del sector primari es barregen amb la música, l’artesania i l’esperit religiós de la celebració. Totes elles són gratuïtes i es realitzaran al carrer de Pere Escanellas, davant l’Ajuntament.

Així, a les 11 hores s’inaugurarà una exposició de maquinària agrícola, la fira d’artesania i iniciarà la venda de producte agrícola local i de plantes.

A més, des d’aquesta hora i durant tot el dia es realitzaran tallers d’espelmes amb cera d’abella i de pintar caseres d’abella. Prèviament, a les 10:30 hores tindrà lloc un taller de sabons amb forma de flor i a les 12:30 hores un altre taller de centres de flors.

Paral·lelament, entre les 11 i les 15 hores els infants podran gaudir de jocs al carrer amb ‘Jugueroix’.

D’altra banda, a les 12:30 hores la música farà acte de presència a la celebració de Sant Isidre, amb un concert d’Aires Formenterencs al mercat.

La recta final de la festivitat tindrà lloc a la tarda, a partir de les 19 hores, amb la tradicional desfilada de carros, la celebració de la missa en honor al Sant, processó i ball pagès.

El Grup Folklòric Sant Josep de sa Talaia té per segur que el 25è aniversari de la Festa de Sant Isidre serà tot un èxit, avalat per l’expectació que any rere any suscita entre els vesins de Sant Josep i de l’illa d’Eivissa. No obstant això, convida a tothom a conèixer-la, amb la voluntat d’estendre, més si cap, la tradició de cara als propers anys.