Notícies

Sant Josep consensua amb els hotels i l’oci nocturn accions conjuntes per millorar la seguretat a Platja d’en Bossa

21 maig, 2024

L’Ajuntament i el sector privat han acordat sol·licitar les autoritzacions pertinents a la Direcció General de Costes per tal d’incrementar la il·luminació en estiu

Paral·lelament, la Policia Local de Sant Josep posarà en marxa el proper dijous la Unitat de Reforç i Seguretat que consta de tres patrulles amb sis agents en total

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia informa que aquest matí representants dels establiments hotelers i d’oci nocturn de Platja d’en Bossa han assistit a una reunió convocada per l’alcalde, Vicente Roig, junt amb la tècnica de promoció turística, Eva Ruiz, i el cap de la Policia Local, José Antonio Granados, amb l’objectiu de consensuar accions conjuntes per incrementar i millorar la seguretat a la zona durant la temporada turística.

Es tracta d’una trobada que complementa i amplia els assumptes abordats el passat 8 d’abril a la primera Mesa de Turisme i el passat 18 d’abril a la primera Junta Local de Seguretat de l’any, on s’han centrat en detalls més concrets que afecten les principals zones turístiques del municipi.

D’aquesta manera, a la reunió d’avui s’ha anunciat la posada en marxa de la Unitat de Reforç i Seguretat de la Policia Local de Sant Josep de sa Talaia, que opera a les principals zones turístiques, a partir del proper dijous. Tal i com ha explicat el cap del cos municipal, “aquesta unitat consta de tres patrulles amb sis agents en total que prestaran suport a la resta d’agents en servei i hi col·laboraran en la lluita contra l’intrusisme, especialment en matèria de transport”. En conjunt, segons Granados, l’objectiu de la Policia Local és “poder garantir l’ordre públic i la seguretat ciutadana amb tots els mitjans suficients”.

Paral·lelament, per tal de facilitar les tasques policials, l’Ajuntament i el sector hoteler i d’oci han acordat sol·licitar les autoritzacions pertinents a la Direcció General de Costes per tal d’incrementar la il·luminació a les platges durant els mesos de temporada alta i en horari nocturn, “amb la finalitat de millorar la seguretat i prevenir casos de robatoris i agressions sexuals que poden propiciar les zones amb poca il·luminació”, segons paraules de l’alcalde.

En aquest cas, tots els establiments s’han mostrat oberts a col·laborar, instal·lant il·luminació complementària als seus recintes que ajudarà a assolir els objectius acordats avui.

Així mateix, s’ha valorat “molt positivament” la relació entre la Policia Local de Sant Josep i la seguretat privada dels diferents establiments, “la col·laboració dels quals és essencial per garantir l’ordre i la seguretat de zones que, puntualment, poden resultar conflictives”.

L’alcalde de Sant Josep, Vicent Roig, ja ha avançat que properament hi haurà una segona reunió de característiques similars amb els responsables dels establiments hotelers i d’oci de Cala de Bou que, com en el cas d’avui, sempre han mostrat la seva predisposició a treballar amb l’Ajuntament per millorar el benestar dels visitants i residents de la zona.