Notícies

La Policia Local de Sant Josep executa una campanya de control d’acampades il·legals davant la seva proliferació al municipi

1 agost, 2024

El cos municipal de Policia recorda que les multes poden arribar fins als 750 euros o inclús els 6.000 euros en cas de realitzar acampades a espais naturals d’especial protecció

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia informa que la Policia Local ha iniciat una campanya de control d’acampades il·legals. Davant l’elevat risc per al medi ambient que suposa la presència d’acampades i vehicles al medi natural, especialment pel que fa a incendis i abocaments, des de la setmana passada i fins a final de la temporada estival el cos municipal de Policia executarà una sèrie d’accions destinades a la detecció i denúncia d’acampades fora dels llocs establerts (càmpings legals) i que facin ús d’espais forestals no habilitats per a la circulació de vehicles.

La Policia Local de Sant Josep recorda que la normativa prohibeix l’accés de vehicles a zones naturals i l’acampada al domini públic, amb una atenció especial a zones d’especial interès natural, boscos i muntanyes.

“És responsabilitat de tots evitar accidents i desgràcies, sobretot quan està en les nostres mans, ja que són moltes les ocasions en què el factor humà és causa principal dels desastres. Així mateix, hem de tenir en compte l’elevat risc d’incendi existent durant la temporada estival, per tot això us sol·licitem la col·laboració de tothom”, ha explicat el cap de la Policia Local, José Antonio Granados.

Els agents municipals insisteixen en que està prohibit acampar fora dels llocs habilitats en aquest municipi, amb una atenció especial al medi natural, amb denúncies que poden arribar als 750 euros i fins a 6.000 si parlem d’espais naturals d’especial protecció com Ses Salines, Es Cavallet , Sa Caleta o Cala d’Hort.

Fins avui s’han interposat enguany 78 denúncies i s’ha incrementat, amb l’objectiu de prioritzar aquesta campanya, el control sobre aquest tipus de males praxis.