Notícies

Sant Agustí presenta una extensa programació d’activitats per celebrar entre agost i setembre les festes en honor al seu patró

9 agost, 2024

La celebració del dia gran de Sant Agustí tindrà lloc el dimecres 28 d’agost amb una missa solemne a les 19.00 hores, seguida d’una amplia vetllada de concerts 

Descàrrega el programa Festes Sant Agustí 2024

 

El poble de Sant Agustí ja ho té tot llest per donar, el proper dimecres 21 d’agost, el tret de sortida a les festes patronals d’enguany. L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Participació, Formació i Festes, junt amb l’Associació de Vesins de Sant Agustí i la resta d’entitats implicades, han presentat avui el programa de les Festes de Sant Agustí 2024. Una àmplia agenda d’activitats que es desenvoluparà entre els dies 21 d’agost i 21 de setembre.

En el seu discurs institucional, l’alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Vicente Roig, ha declarat que “és un orgull com a poble honrar, un any més, el nostre patró, impregnant de vida els nostres carrers gràcies a la predisposició de tots i cada un dels vesins que contribueixen en fer d’aquesta una celebració oberta, amable i acollidora”. “Les Festes de Sant Agustí -ha expressat- són un exemple de tradició popular que perdura amb el pas del temps, sense perdre l’esperit religiós que ens han llegat els nostres avantpassats i que tant ens defineix com a poble, però també adaptant-se als nous temps, amb activitats de tot tipus i adaptades a tothom, sense discriminar a ningú”.

A l’acte de presentació han assistit la regidora de Participació, Formació i Festes, Isabel Castellar, i el regidor delegat de Sant Agustí, Joan Cardona. Tots dos han aprofitat l’ocasió per “convidar a tothom, vesins i visitants, aprofitant les vacances del mes d’agost, a descobrir les nostres tradicions gràcies a una de les festes més esperades del nostre municipi”.

La celebració del dia gran de Sant Agustí tindrà lloc el dimecres 28 d’agost, a la tarda. A partir de les 19.00 hores es celebrarà la missa solemne, cantada pel cor de Sant Agustí, seguida de la tradicional processó.

Uns ritus religiosos que donaran pas, a partir de les 21 hores a una vetllada de concerts que s’estendrà més enllà de la mitjanit amb les actuacions dels grups eivissencs Aiyé Batucada, The Groovy Brothers i Los Ministros del Rock, així com els valencians Lèpoka. Entretant, tindrà lloc també el pregó de les festes a càrrec enguany d’Antònia Marí Ribas, de Can Gaspar.

No obstant això, el programa d’activitats tindrà inici una setmana abans, amb activitats per a tots els públics.

D’aquesta manera,  el dimecres 21 d’agost hi haurà un taller infantil de ciència, a càrrec d’Eiviciència, a partir de les 19.00 hores. Una activitat pensada per a infants d’entre 7 i 10 anys, i que es celebrarà as Tancó de Can Curt. Per participar-hi és imprescindible inscripció prèvia a l’adreça avsantagusti@gmail.com.

L’endemà, dijous 22 d’agost, a les 19.00 hores serà la inauguració de l’exposició d’artistes de Sant Agustí. Una mostra de treballs d’artistes amateurs del poble que es presenta, de la mà de l’Associació de Vesins de Sant Agustí, a la sala d’exposicions de Can Curt fins al dia 1 de setembre.

Divendres 23 d’agost l’agenda pren un caire folklòric amb una ballada pagesa a la fresca, a càrrec del Grup Folklòric Sa Colla des Vedrà, a partir de les 20.30 hores, que seguirà una vetllada de ball a la plaça organitzada pel Club de Majors de Sant Agustí, a partir de les 21.00 hores.

El cap de setmana hi haurà, d’una banda, un taller de pintura per adults, a partir de les 9.00 hores del dissabte 24 d’agost, al nucli del poble de Sant Agustí. Les places són limitades i cal inscriure’s prèviament per participar, adreçant-se al correu participacio@santjosep.org.

D’altra banda, diumenge 25, hi haurà una gimcana infantil a càrrec de s’Espurna, a partir de les 18.30 hores. L’activitat està pensada per a infants a partir de 6 anys i hauran d’inscriure’s en grups de sis a través del correu participacio@santjosep.org. Posteriorment, la zona exterior de Can Blau acollirà una sessió de cinema infantil a la fresca amb la projecció, a les 20.30 hores, de la pel·lícula ‘Encanto’.

La jornada prèvia al dia gran també hi haurà missa. Així, el dimarts 27 d’agost, es celebrarà una eucaristia en honor a Santa Mònica.

El dia després de Sant Agustí, el dijous 29 d’agost, tindrà lloc una representació de teatre per a tota la família: a partir de les 20.30 hores, ‘Una mare  arreveixinada’, a càrrec del Grup de Teatre des Molí.

Les activitats organitzades dins el programa de Festes de Sant Agustí 2024 continuen el cap de setmana. Divendres 30 d’agost, a partir de les 19.00 hores, es celebrarà el Festival de l’escola municipal d’estiu de Sant Agustí. Una activitat que donarà pas a un taller familiar d’astronomia, a partir de les 21.30 hores. Per participar-hi cal inscripció prèvia, adreçant-se al correu apropantlanatura@gmail.com.

La nit de dissabte torna a haver-hi concerts. Seran a partir de les 21.00 hores i pujaran dalt l’escenari els grups Eh, Mertxe, del País Basc, els valencians Ainda Nao i Auxili, i DJ Robzz, procedent de Granada.

Tanca les activitats del cap de setmana la Festa pagesa as pou des Rafals. Una festivitat popular organitzada pel Grup Folklòrica Sa Colla des Vedrà, a partir de les 19.00 hores.

La recta final de les activitats tindrà lloc el cap de setmana del 6 al 8 de setembre. Divendres dia 6 es celebrarà, a partir de les 21.00 hores, la Festa de sa Xindria, amb una vetlada d’actuacions protagonitzada per Rosemary Trio i Dr. Trapero. Durant la festa es serviran còctels de xíndria, menjar i hi haurà molta festa al jardí del bar Can Berri.

Dissabte 7 de setembre s’ha organitzat una sortida en caiac a partir de les 10.00 hores per a la qual cal inscriure’s prèviament a través de l’adreça electrònica ccesvedra@gmail.com. Les inscripcions tenen un preu de 10 euros i es poden realitzar fins al dia 30 d’agost.

Així mateix, el diumenge 8 de setembre al migdia es celebrarà el tradicional dinar d’homenatge a les persones majors del poble.

Finalment, el dissabte 21 de setembre hi ha organitzada una Nit de poesia, organitzada per l’Associació de Vesins as Tancó de Can Curt, que tancarà el programa de les Festes de Sant Agustí 2024. Es tracta d’una activitat que està, a més, inclosa dins el programa ‘Units pel nostre parlar’.