Notícies

Sant Josep aprova diferents accions que ajudaran a millorar les condicions dels funcionaris i personal laboral de l’Ajuntament

29 agost, 2024

Llum verda a la creació de la figura de supervisor/a de Medi Ambient, Obres i Platges, i la promoció de tres llocs de feina que s’adaptin a les necessitats dels departaments

El Ple d’agost també ha aprovat definitivament el Reglament que regularà per primera vegada les condicions jurídiques, tècniques i administratives del Teletreball

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia es converteix així en la primera institució de l’illa d’Eivissa en comptar en un reglament d’aquestes característiques

El Ple de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha aprovat avui un seguit d’accions destinades a millorar les condicions laborals i econòmiques dels funcionaris i personal laboral que hi fan feina als diferents departaments de l’organisme municipal. Aquestes accions es corresponen a una modificació del Conveni Col·lectiu del Personal Laboral de l’Ajuntament de Sant Josep i de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Sant Josep, l’aprovació definitiva del Reglament Regulador del Teletreball de l’Ajuntament de Sant Josep i l’aprovació del Reglament per a la gestió i distribució equitativa d’hores i serveis extraordinàries de la Policia Local de Sant Josep.

 

D’una banda, el Ple d’avui ha aprovat definitivament i per unanimitat el Reglament de Teletreball, un text que té com a objectiu establir unes condicions jurídiques, tècniques i administratives que regulin l’opció de treballar a distància com una modalitat voluntària de prestació de servei públic professional no presencial i que, a més, es converteix en una referència a l’illa d’Eivissa, en ser el primer que es crea a una institució local i insular.

Aquest reglament afavorirà una gestió més sostenible i eficaç dels recursos disponibles i es convertirà en una mesura d’estalvi, modernització de la gestió i actuació eficient en la prestació de serveis, al mateix temps que una contribució a la conciliació de la vida laboral i familiar.

Segons consta al preàmbul del Reglament, al juliol de 2002 es va signar a Brussel·les l’Acord marc europeu sobre teletreball, amb l’objectiu de millorar la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com aconseguir l’equilibri necessari entre flexibilitat i seguretat. Així mateix, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va aprovar el Decret 36/2013, de 28 de juny, pel qual es regula la modalitat de prestació de serveis mitjançant teletreball a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, on es regula la modalitat de prestació de serveis no presencial mitjançant el teletreball del personal funcionari i laboral de serveis generals que presten serveis a l’Administració de la Comunitat Autònoma.

Són només dos dels textos que legitimen aquesta modalitat que, arran de la pandèmia de COVID-19, els darrers anys ha quedat demostrada la seva efectivitat. “Així les coses, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha estimat oportú dotar-se del següent reglament que reguli els termes i condicions del treball a distància, dels seus empleats i empleades públics, per tal de garantir, en primer lloc, la protecció dels drets i la salut i, en segon terme, la qualitat i bon funcionament dels serveis que es presten”, conclou.

 

Pel que fa a la modificació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Sant Josep, aquesta contempla diferents punts.

El més destacable és la creació de la figura de supervisor o supervisora de Medi Ambient, Obres i Platges, amb les funcions de seguiment, control, supervisió i inspecció relacionades amb les activitats vinculades a medi ambient, obres i platges del terme municipal, així com l’execució de contractes i concessions.

Vist que, segons consta a informes tècnics del departament de Medi Ambient existeix la necessitat de modificar la descripció del lloc de treball de zelador/a de medi ambient, obres i platges de l’Ajuntament de Sant Josep, amb l’objectiu d’adaptar les necessitats del servei i preveure-hi la possibilitat de treballar de tardes i/o caps de setmana, segons la planificació del departament, amb la corresponent compensació econòmica.

D’aquesta manera, la modificació de dotacions existents en la Relació de Llocs de Treball donaria com a resultat tres dotacions en el lloc de treball de Supervisor/a de medi ambient, obres i platges (subgrup C2) i tres dotacions en el lloc de treball de Zelador/a de medi ambient, obres i platges (subgrup AP/C2). Actualment son sis.

Entre les comeses d’aquesta nova figura hi ha comprovar que les obres i les activitats s’ajustin a les llicències concedides i al previst per la normativa; elaborar i signar actes d’inspecció i impulsar l’inici d’expedients sancionadors; realitzar notificacions de paralització d’obres; identificar propietaris i/o titulars durant la realització d’inspeccions; donar suport operatiu als tècnics; analitzar i interpretar plànols; elaborar la georeferenciació d’emplaçaments; vetllar pel compliment de contractes de serveis dins del seu àmbit; prestar suport en les tasques de gestió administrativa vinculades al seu àmbit de competència; elaborar actes, informes d’inspecció, estadístiques i altres documents; recollir dades qualitatives i quantitatives del seu àmbit; atendre i informar als usuaris, empreses i entitats sobre l’àmbit de la seva competència; així com aquelles altres tasques de caràcter similar que li siguin assignades pels seus superiors.

“Amb l’aprovació d’aquesta figura els infractors en matèria de residus, medi ambient o urbanisme ho tindran a partir d’ara mica més difícil donat que aquests supervisors tindran més disponibilitat horària, recursos i coneixements per tal de poder perseguir-los”, ha declarat l’alcalde de Sant Josep, Vicente Roig.

Així mateix, la modificació de la Relació de Llocs de Treball també recull la identificació dels llocs de treball susceptibles de ser desenvolupats en règim de treball a distància i un nou sistema de codificació dels llocs de treball.

 

Paral·lelament, també s’han aprovat amb el vot unànime del Ple algunes modificacions d’articles del Conveni Col·lectiu del Personal Laboral i del Pacte de Funcionaris de l’Ajuntament de Sant Josep que, recordam, contempla que les hores extres realitzades fora de la jornada efectiva de treball, es pagaran a partir del càlcul que s’obtingui del salari brut anual dividit pel número d’hores anuals, multiplicat pel 45%. Aquestes quantitats tindran un increment del 15% quan es tracti d’hores realitzades en horari nocturn o festiu. A més, quan concorrin ambdues circumstàncies, el complement serà un 35% superior.

Això afecta tots els treballadors dels subgrups A1 i A2, C1 i C2 i d’agrupacions professionals. Així mateix, en el cas dels agents de Policia Local aquesta modificació contempla l’equiparació dels festius nacionals a les festes nadalenques, que ja de per sí són compensades de forma extraordinària dins les festivitats.

En relació a això, el Ple d’agost de Sant Josep també ha donat llum verda al Reglament per a la gestió i distribució equitativa d’ hores i serveis extraordinaris de la Policia Local de Sant Josep de sa Talaia, amb l’objectiu donar resposta a la problemàtica existent en la distribució de les hores i serveis extraordinaris, així com la forma de control i comptabilització dels mateixos. Mitjançant l’aprovació d’aquest Reglament es pretén dotar a la Policia Local de Sant Josep d’un text normatiu que estableixi un sistema d’assignació de serveis extraordinaris equitatiu, transparent i públic.

 

Incentius al servei de recollida de residus

El Ple de l’Ajuntament de Sant Josep ha aprovat avui amb el vistiplau de tots els seus membres avui atorgar a la UTE Es Vedrà un incentiu pel rendiment del servei de recollida selectiva de residus.

Atès l’informe del tècnic de Medi Ambient municipal de data 13 d’agost de 2024, de conformitat amb el qual, el rendiment de la recollida selectiva ha estat del 25,24 per 100, per la qual cosa, UTE Es Vedrà té dret a l’incentiu del 15 per 100 dels ingressos obtinguts per part de l’Ajuntament en el servei de recollida selectiva. Segons consta a l’expedient l’ import dels ingressos obtinguts per part de l’Ajuntament corresponents a 2023 sobre els quals es pot aplicar l’incentiu ha estat de 420.424,87 € (sense IVA), per la qual cosa correspon a UTE Es Vedrà un incentiu de i, en base als resultats, l’incentiu és de 69.370,10 euros, IVA inclòs.