Informació relativa a infraccions en matèria de trànsit municipal

Normativa reguladora:

Reial decret legislatiu 320/1994, de 25 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament del Procediment Sancionador en Matèria de Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària.

Reial decret legislatiu 6/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària.

Incoació de l’expedient:

Mitjançant la present notificació de denúncia, s’inicia d’ofici el procediment sancionador (art. 86).

Òrgan competent per dictar resolució:

La competència per dictar resolució en l’expedient sancionador correspon al Sr/Sra. Alcalde/essa (article 84).

Al·legacions:

Es concedeix un termini de 20 DIES NATURALS, comptats des del següent a la notificació d’aquesta denúncia perquè al·legui tot el que consideri convenient a la seva defensa i proposi les proves que estimi oportunes (art. 93.1).

Reducció del 50% de la sanció. Termini d’ingrés:

Podran fer-se efectives amb una reducció del 50% de la quantia consignada correctament en el butlletí de denúncia sempre que aquest pagament s’efectuï durant els 20 DIES NATURALS següents a aquell en què tingui lloc la citada notificació. El pagament anticipat amb la reducció

descrita, implicarà la renúncia a formular al·legacions i la finalització del procediment sense necessitat de dictar resolució expressa, sense perjudici d’interposar els recursos corresponents (art. 94).

Persones responsables:

El titular o arrendatari del vehicle amb el qual s’hagi comès la infracció, requerint-los perquè en el termini de 20 DIES NATURALS comptats des del dia següent a aquesta notificació, aportin nom, cognoms, NIF i domicili d’aquest conductor. L’incompliment d’aquesta obligació sense causa justificada, serà sancionat pecuniàriament amb el doble de la quantitat prevista per a la infracció originària que la va motivar, si és infracció lleu, i el triple, si és infracció greu o molt greu.

En els mateixos termes respondran les persones especificades en el paràgraf anterior quan no sigui possible notificar la denúncia al conductor que aquells identifiquin, per causa imputable a ells (articles 93.1, 77.j i 80.2.a).

Finalització de l’expedient:

El pagament de l’import de la multa indicat en la notificació de la denúncia conforme a l’art. 93.1 implicarà la renúncia a formular al·legacions i la finalització del procediment sense necessitat que es dicti resolució expressa i sense perjudici de la possibilitat d’interposar els corresponents recursos (art. 94).

Decret 14/1994, de 10 de febrer Reglament del procediment a seguir en l’exercici de la potestat sancionadora.

Proposta de resolució:

De no efectuar el pagament de la sanció ni formular al·legacions en els terminis assenyalats, la iniciació del procediment podrà ser considerada proposta de resolució (art. 8.4 amb els efectes previstos en els art. 13 i següents).

Normativa reguladora:

Llei 39/2015, de 1 d’octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Recusació:

En els casos previstos en l’article 64.2.c, els interessats podran promoure recusació de l’Instructor i Secretari de l’expedient pels interessats en qualsevol moment de la tramitació del procediment.

Llocs de pagament:

1. A les entitats col·laboradores: BANC SABADELL, CAIXABANK, BANCA MARCH i BBVA.

2. A l’Oficina de Recaptació Municipal (C/. de l’Ajuntament SN, 07830 Sant Josep de sa Talaia, de dilluns a divendres de 08:30 a 13:30 hores).

3. A través de la web: www.santjosep.org

4. A l’agent en el moment de la denúncia a través de mitjans telemàtics.