Informació relativa a infraccions en matèria de trànsit la competència del qual correspon a la direcció general de trànsit (d.G.T.)

Important:

Els procediments administratius per a la imposició de sancions per infraccions en matèria de trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària, es regiran pel que disposa la seva legislació específica (enquadrats en el Títol V de la LTSV) i supletòriament, pel que disposa la Llei de Procediment administratiu comú de les Administracions Públiques (Disposició Addicional primera de la Llei 39/2015).

Pagament de multa amb reducció del 50% de l’import de la sanció:

Efectes del pagament amb reducció: Si paga la multa en el termini de 20 dies naturals, comptats des de la seva notificació, l’import de la mateixa es reduirà en un 50%. Aquest pagament amb reducció implicarà: la finalització del procediment i la fermesa en via administrativa des del mateix dia del pagament, la renúncia a formular al·legacions o recurs de reposició, així com la detracció de punts, si escau, l’endemà d’haver-se produït aquell (art. 94 LTSV).

Pot pagar la multa:

– Al propi Agent Denunciant, mitjançant targeta de crèdit i/o dèbit (VISA, MASTERCARD i/o MAESTRO).

This is box title
· A través d’internet: www.dgt.es
· Per telèfon, trucant al 060
· A Oficines de Correus, abonant la taxa establerta per aquesta entitatA qualsevol sucursal de Caixabank (veure horaris d’atenció a www.dgt.es)
· A Prefectures Provincials i Locals de Trànsit, amb targeta de crèdit i/o dèbit

En finalitzar el procediment amb el pagament reduït, queda oberta la via contenciosa administrativa davant l’òrgan judicial competent en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà d’aquell en què tingui lloc el pagament.

Tramitació de l’expedient sense pagament reduït:

Al·legacions: En cas de disconformitat amb la denúncia, pot presentar un escrit d’al·legacions o de proposició de prova dirigit a la Prefectura Provincial de Trànsit instructora en el termini de 20 dies naturals, a comptar a partir de l’endemà de la notificació d’aquesta, citant sempre el número d’expedient al qual es refereix la mateixa (art. 95 LTSV). El Cap Provincial de Trànsit és l’Autoritat competent per resoldre el procediment sancionador (art. 84.1 LTSV). El procediment caduca a l’any de la seva iniciació, excepte que concorrin causes legals de suspensió del còmput d’aquest termini (art. 112.3 LTSV).

Resolució del procediment: Conclosa la instrucció del procediment sancionador, l’òrgan instructor elevarà proposta de resolució a l’òrgan competent per sancionar perquè dicti la resolució que correspongui. Si no formula al·legacions ni paga amb reducció la multa, en els termes anteriorment esmentats, la incoació del procediment correctament notificada produirà efecte d’executar-se transcorreguts 30 dies naturals des de la notificació d’aquesta.

Contra els acords i resolucions sancionadores, podrà interposar recurs de reposició, amb caràcter potestatiu, en el termini d’un mes comptat a partir de l’endemà de la seva adopció o notificació. Un cop esgotada la via administrativa, quedarà igualment oberta la via contenciosa administrativa, en els termes i terminis anteriorment exposats (arts. 95 i 96 LTSV).

Execució de la sanció: Vençut el termini de 15 dies naturals següents a la data de fermesa de la sanció acordada sense que s’hagués satisfet l’import de la multa corresponent, el seu cobrament es durà a terme per via d’apremi mitjançant els actes de gestió dictats pels òrgans i procediments de recaptació executiva establerts en la normativa tributària que li sigui d’aplicació (art. 110 LTSV), amb el recàrrec corresponent.

Punts a detraure, si escau:

Si efectua el pagament reduït de la multa, els punts es detrauran l’endemà del pagament de l’import corresponent. En els casos en què no hi hagi pagament amb reducció, els punts es detrauran quan la sanció adquireixi fermesa (art. 108 i Annex II LTSV).

LTSV: Text Refós de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària, aprovat pel RD Legislatiu 6/2015, de 30 d’octubre (BOE núm. 261, de 31 d’octubre).

Tràmits de multes que pot realitzar a través d’internet:

A la pàgina www.dgt.es apartat Tràmits i multes: Seu Electrònica, pot:

This is box title
· Presentar escrits referits al procediment sancionador en què figuri com a interessat
· Donar-se d’alta per rebre notificacions telemàtiques (Direcció Electrònica Viària) i/o avisos de la seva existència a móvil
· Consultar Edictes de sancions de Trànsit (TESTRA-TEU)
· Identificar el conductor responsable d’una infracció
· Pagar la multa amb targeta de crèdit o dèbit
· Consultar el seu saldo de punts

Protecció de dades:

L’informem que les dades de caràcter personal recollides en aquest formulari seran tractades exclusivament per a la gestió del procediment sancionador per infraccions en matèria de trànsit, seguretat viària i assegurament obligatori de vehicles, així com, si escau, per a l’aplicació del sistema del permís per punts; amb la finalitat d’exercir les competències legalment atribuïdes en aquesta matèria, aplicant la normativa vigent de protecció de dades i legitimats pel que disposa la LTSV, aprovada pel R.D.L. 6/2015 de 30 d’octubre. El responsable del tractament és la Direcció General de Trànsit.

Podrà exercir els seus drets dirigint formulari a la DGT, carrer Josefa Valcárcel 44, 28071 Madrid; o bé: protecciondedatos@dgt.es No estan previstes transferències internacionals i la conservació de les dades serà pel temps necessari per complir amb la finalitat del tractament. https://sede.dgt.gob.es/es/contenidos/proteccion-de-datos.shtml