Notícies

Sant Josep presenta la seva nova contracta de neteja i recollida de residus

23 març, 2015

L’alcaldessa, Neus Marí, ha presentat aquest matí el nou servei de recollida de residus, neteja viària, neteja del litoral i gestió de posidònia del municipi, adjudicat a la UTE Es Vedra, formada per les empreses Herbusa, FCC i Ferrovial, i que significarà una millora important en aquests serveis.

Amb el nou contracte, l’ajuntament de Sant Josep, realitza una aposta per la recollida selectiva i pel reciclatge, passant dels 130 punts actuals a 244. “Creiem que és fonamental apostar per la recollida selectiva de residus i pel reciclatge. D’aquí la importància de disposar de nous punts de recollida, per facilitar als veïns la possibilitat de reciclar “, ha assenyalat Neus Marí.

Amb la posada en marxa d’aquest nou servei l’ajuntament instal·larà 15 illes de contenidors soterrats als nuclis urbans residencials; a cada illa 2 contenidors de RSU, un paper cartró, un d’envasos i un de vidre, millorant així la imatge del municipi.

A més, aquesta nova contracta introduirà maquinària més moderna amb la utilització, a partir d’aquest estiu, de dotze vehicles: 5 recol·lectors model EASY, 3 recol·lectors de càrrega posterior, un camió grua, dos camions de brigades de 3,5 tones i un renta -contendores. Amb l’entrada en vigor de la nova contracta s’ubicaran un total de 413 nous recipients de Residus Sòlids Urbans i 708 de recollida selectiva.

L’augment del volum de recollida en el conjunt del municipi, s’incrementarà en:

Rebuig (RSU) .- Increment del 35% de capacitat.

Paper-Cartón.- Increment del 115% de capacitat.

Envasos Lleugers: Increment del 150% de capacitat.

Vidre: Increment del 85% de capacitat

D’altra banda, els serveis de neteja viària comptaran amb dos barredoras, un equip de neteja, 12 ciclomotors (nou d’ells elèctrics), tres vehicles Piaggio Porter elèctrics-quatre bufadors elèctrics. Amb els 22 vehicles amb què comptarà l’ajuntament es pretén augmentar les freqüències de neteja i la qualitat de la mateixa.

Aquest nou contracte implica a més una millora substancial en relació a la neteja de les platges amb 10 peons de neteja manual en temporada alta, 6 a temporada mitjana i 3 en temporada baixa.

Amb la nova contracta s’aposta per una neteja més ecològica de les platges que es tradueix en incorporar en el servei global la gestió sostenible de la posidònia. “La posidònia hem de conservar-la, conservar-la per a la tardor-hivern tornar a situar a la costa. És la millor manera de conservar el preuat sistema dunar i la sorra de les nostres platges i cales “, ha afegit Neus Marí.

Les platges de Sant Josep disposaran de dos tractors pala i de dues màquines específiques per al cribratge de la sorra, a més de deu tricicles i un vehicle lleuger. Per complementar els esforços dels serveis de neteja també s’instal·laran 20 punts nets a les platges, i nous cendrers per a les burilles.

“Amb el nou contracte volem que el municipi estigui més net, que s’augmenti el reciclatge i que els nous equips quedin més integrats en l’entorn, sense que això suposi un sobrecost del servei actual”, ha finalitzat l’alcaldessa.