Noticias

‘Sant Josep contra el càncer’ torna amb una nova edició amb el lema ‘Esperança per la vida’

1 febrero, 2024

l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha presentat oficialment la nova edició de l’esdeveniment solidari “Sant Josep Contra el Càncer”, que es du a terme des de 2018 i que aquest any serà entre els dies 1 i 4 de febrer de 2024. La regidora d’Acció Social, Família i Igualtat, Marilina Serra, ha destacat la importància d’aquestes activitats i ha subratllat el compromís del municipi a “donar visibilitat a les entitats que treballen en recerca, conscienciació, prevenció i atenció a persones afectades pel càncer”.

Amb el lema “Esperança per la vida”, aquest esdeveniment, obert a la participació ciutadana, busca difondre i donar suport al treball realitzat per les associacions implicades amb el programa d’aquest any com és el cas de la Fundació Elena Torres. En representació d’algunes d’aquestes han assistit Maria Navarro, per part d’AECC a EIVISSA; Maribel Martínez, vicepresidenta de l’Associació Pitiusa d’Ajuda als Afectats de Càncer’ (APAAC); la delegada de ‘Asociación de Padres de Niños con Cáncer de Baleares’ (ASPANOB); la delegada de l’Associació de Càncer de Mama Metastàsic (CMM); Xaquelina Ana Perry, en representació d’Eivissa i Formentera Contra el Càncer (IEFCC). La regidora ha explicat que l’objectiu principal és “oferir suport a aquelles persones que lluiten contra aquesta malaltia, que despleguen un enorme esforç per superar-la, i que necessiten saber que no estan soles”.

Enguany, l’esdeveniment “Sant Josep Contra el Càncer” promet oferir una experiència enriquidora i solidària, per “a donar un toc d’esperança i ganes de viure”, ha afegit Serra. Amb activitats que van des de tallers pràctics fins a esdeveniments culturals, el programa es desenvoluparà de l’1 al 4 de febrer de 2024 en diferents ubicacions del municipi. Una de les principals novetats és la Taula rodona amb el títol, ’Enfront del Càncer’, moderada per la periodista Sònia Ribas i organitzat per l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia en col·laboració amb ASEF.

Dijous, 1 de febrer:

La jornada comença a les 16.00 h amb el Taller de Risoteràpia “El Plaer de Riure”, impartit per Laura Mandarina a l’Edifici Polivalent Sant Jordi. Organitzat per l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i amb un aforament limitat a 15 persones.

A continuació, a les 18.30 h, el Taller Pràctic “Desterrant Mites Respecte a l’Exercici Físic en Pacients amb Càncer de Mama”, a càrrec de Francisco García, es durà a terme a l’Edifici Polivalent Sant Jordi, amb un aforament de 20 persones, i organitzat pel Col·legi de Fisioterapeutes de les Illes Balears.

Divendres, 2 de febrer:

La jornada continua amb el Chi-Kung, impartit per Silvana Freire, a les 10.30 h en el Poliesportiu Can Burgos, organitzat per l’AECC i amb un aforament de 20 persones.

A les 12.00 h, el Ioga amb Sessió de Relaxació Acompanyada d’Instruments Ancestrals, a càrrec de Vicente Torregrosa, instructor de ioga i músic, es durà a terme en el Poliesportiu Can Burgos. Es requereix una estora de ioga i la reserva de plaça a través d’info@apaac.es o al 628219175.

A les 17.00 h, es desenvoluparà l’activitat Classe de Zumba, impartida per Valentina Lentini, instructora de zumba, a l’Auditori de Caló de s’Oli. Es recomana reservar plaça a través d’info@apaac.es o al 628219175.

A les 18.30 h, es projectarà el curtmetratge “Actos por partes”, dirigit per Sergio Millán, també a l’Auditori.

La jornada culmina a les 19.00 h amb la Taula Rodona “Enfront del Càncer No Estàs Sol”, moderada per Sonia Ribas i organitzada per l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia en col·laboració amb ASEF.

A les 20.30 h, es durà a terme la Degustació de Snacks Saludables i Elaborats amb Productes Autòctons, amb la col·laboració d’ASPANADIF, també a l’Auditori.

Dissabte, 3 de febrer:

A les 11.30 h, el Taller de Cuina i Nutrició en Família per Prevenir el Càncer, impartit per Paola Bermúdez, tècnica en Dietètica i Nutrició, tindrà lloc en el CEIP Sant Jordi. La reserva de plaça es realitza a través d’info@apaac.es o al 628219175. Els nens de 6 a 9 anys poden participar acompanyats d’un adult, i se sol·licita informar sobre possibles al·lèrgies.

A continuació, a les 12.00 h, es durà a terme la Sessió de Mobilitat Esportiva, impartida per Christian Navarro, coach esportiu, en el Poliesportiu Can Guerxo. Es requereix una estora de ioga i la reserva de plaça a través d’info@apaac.es o al 628219175.

Diumenge, 4 de febrer:

L’últim dia de l’esdeveniment inicia a les 11.00 h amb la Màster Class de Kangoo Jumps, impartida per Carina Páez, instructora, a l’Auditori Caló de s’Oli. Es recomana reservar les botes al telèfon 652573200.

A les 12.00 h, es durà a terme el Discurs Institucional i Formació de Llaços Humans a l’Auditori Caló de s’Oli i a les 12.30 h, la Màster Class de Salsation Fitness Dance, a càrrec de l’instructora Silvina Guerrero.

A les 14.00 h, l’esdeveniment culmina amb el Concert de Discover Seguit de Karaoke a Caló de s’Oli i finalitzarà a les 17.30 h amb el amb una Meditació Conscient al Sol Post, impartida per Paloma Medina Rebollo, psicòloga de l’AECC, a l’Auditori de Caló de s’Oli.

Descarrega el Programa