L’Ajuntament de Sant Josep obrirà de forma imminent una investigació per aclarir l’origen de les aigües pluvials que estan provocant les inundacions a la zona de ses Salines, pel fet que no poden ser absorbides per la depuradora de Sant Jordi. L’alcalde, Josep Marí Ribas, s’ha reunit aquest matí amb Ernesto Santamaría, secretari general d’Abaqua, en una trobada en la que també han participat Ángel Luís Guerrero, segon tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Aigua, diversos tècnics de l’Abaqua (organisme dependent de la Conselleria de Medi Ambient) i del propi l’Ajuntament.
L’alcalde ha explicat que tant a tot Sant Jordi com a Platja d’en Bossa hi ha una separació xarxes pluvials i residuals executada per l’Ajuntament. No obstant això, els dies de pluja la depuradora, que habitualment rep una aportació diària del voltant de 1.000-1.500 metres/cúbics diaris, pot arribar a rebre’n fins a 5.000 o 6.000 metres. Aquesta circumstància provoca que la planta no tingui capacitat per absorbir ni tractar aquest volum aigües pluvials, pel que es produeixen els abocaments. Marí Ribas ha anunciat que l’Ajuntament posarà en marxa de forma “imminent” una investigació “amb sistemes manuals, mecànics i càmeres per veure aquestes aportacions extraordinàries d’aigües pluvials a veure d’on venen”, ja que, a l’haver-hi separació de xarxes, les aigües pluvials no haurien d’anar a parar al col·lector de residuals.
A la reunió d’aquest matí els tècnics han destacat que aquests entrada d’aigües pluvials a la xarxa de clavegueram es va començar a produir amb més virulència a partir de la construcció de la trinxera de l’autopista, que va implicar també fer algunes modificacions en la xarxa municipal. D’altra banda, també es valora la possibilitat de què particulars hagin connectat de forma irregular l’evacuació d’aigües de pluja a la xarxa de clavegueram. En tot cas, l’alcalde ha dit que “és una solució difícil, complexa i segurament llarga”, però donat l’agreujament del problema, serà una “prioritat” pel Consistori.