Sant Josep de sa Talaia i UTE Es Vedrà impulsen una campanya consistent en la difusió de fulletons i publicitat en mitjans, emparada sota el títol “Diguem com deixes els teus residus i et diré com ets…”.
La premissa d’aquest pla és fomentar l’ús de les Deixalleries o punts nets de Can Guerxo i de Cala de Bou i difondre que els residus orgànics i lleugers han de dipositar-se en borses homologades i tancades, que el paper o cartró ha de dipositar-se plegat, i llevar els taps en el cas d’ampolles o pots de vidre. Tots aquests residus sempre han de dipositar-se dins dels contenidors específics per a cada cas.
Els residus de poda poden dipositar-se en els contenidors en quantitats menors de 100 litres i dins bosses, mentre que aquells elements voluminosos han de portar-se als punts nets o deixar-se en punts habilitats amb avís previ.
És important dipositar els residus com correspon en cada cas, no solament per preservar una bona imatge de l’entorn, tant al carrer com a les zones rurals, sinó pel cost extra que suposa per a tots els ciutadans quan hem de pagar per netejar o recollir residus que mai haurien d’haver estat fora del contenidor.
Així mateix, aquesta campanya va també destinada a productors i entitats i recorda que s’exclouen de la gestió municipal i que, per tant, hauran de ser gestionats per ells mateixos, residus industrials, comercials i de serveis no assimilables a domèstics per característiques o volum. De la mateixa manera aquests hauran de fer-se càrrec dels residus perillosos segons la legislació vigent, els residus de fibrociment o materials que continguin fibres de asbest, restes vegetals de poda i jardineria superiors a 100 litres, residus d’aparells elèctrics i electrònics d’origen comercial, industrial o uns altres, que no siguin assimilables als generats als domicilis o enderrocs o restes d’obra i altres RCD, procedents tant d’obres públiques com a privades, superiors a 50 litres. Els residus sanitaris de grup II o III, com les restes d’escorxadors, cadàvers d’animals no domèstics o procedents de clíniques veterinàries, fems de quadres i corrals o residus voluminosos, mobles i maquinària industrial, comercial o no assimilable a domèstica per característiques de quantitat i volum. S’inclouen també en aquest apartat els vehicles fora d’ús.
La millor manera de tenir el municipi net és no embrutar-lo!
Pels qui precisin més informació poden cridar al telèfon 971 31 84 85 o a l’email info@sanjoseprecicla.org