Notícies

Sant Josep prepara una Flower Power de les que fan època: Smoking Stones, The Metralles, tres dj’s i dos escenaris

12 març, 2024

La festa es trasllada a la zona de vianants annexa a l’Ajuntament, amb actuacions en tots dos laterals

També hi haurà il·luminació i decoració especial i, a la tarda, una ‘miniflower’ infantil

Tot apunta a que aquest dissabte, 16 de març, Sant Josep viurà una Flower Power de les que fan època. La renovada plaça al costat de l’Ajuntament i els carrers per als vianants que l’envolten albergaran per primera vegada una festa amb dos escenaris, dos bandes, tres dj’s, gent disfressada i una il·luminació i decoració mai vistes a Sant Josep. Es preveu molt bon ambient i el poble de gom a gom.

El primer dels escenaris estarà situat a la plaça annexa a l’Ajuntament, davant de la farmàcia. Allà començaran la festa els dj’s Jordi Cardona i Javi Box, a partir de les 20 hores, mentre que a les 22:30 hores tindrà lloc el concert dels catalans Smoking Stones, famosa banda tribut als Rolling Stones i vella coneguda entre els rockers de Sant Josep, que ja va armar un gran renou en la Flower Power de 2008, en aparèixer tocant sobre una plataforma de contenidors, enmig de l’avinguda que creua el poble. Aquell concert encara es recorda com un moment apoteòsic en la història de les festes de Sant Josep.

Mentrestant, en el segon escenari, situat al carrer lateral, just a la façana contrària del Consistori, enfront del restaurant Es Galliner, la música arrencarà amb el dj i autor de l’espectacular cartell de l’esdeveniment, Ric Jazzbo, també cap a les 20 hores. Jazzbo no donarà concessió a una altra música que no sigui flower i autènticament hippy. A les 21 hores, cedirà l’escenari al potent grup local de rockabilly The Metrallas.

Segons vagin acabant els concerts, els dj’s reprendran la presència en l’escenari, prolongant la festa fins a ben entrada la matinada.

Els més petits tendran el seu propi esdeveniment a la tarda, a partir de les 17:30 hores, amb la celebració de la Festa Miniflower, en el mateix espai, amb animació, minidisco amb Cachirulo i altres sorpreses.

Una fotocòpia dels Stones

Els Smoking Stones ja han actuat a l’illa en innombrables ocasions i fins i tot tenen una tropa d’amics en el municipi, als quals visiten de tant en tant. La banda ja té gairebé 30 anys d’història. Va néixer el 1995 per encàrrec, quan un periodista, Jordi Tarda, els va demanar que muntessin un grup per a les Nits de Rock de Sedó (Lleida), que interpretés temes dels Stones de la manera més fidedigna possible. Varen sortir a l’escenari com Tarda Rock Band i el seu èxit va ser tan increïble i inesperat que els varen oferir actuacions per a un any sencer. Al cap d’un temps, es varen buscar un nom més d’acord amb l’espectacle: Smoking Stones.

Han protagonitzat centenars i centenars de concerts, han publicat diversos àlbums i continuen sorprenent al públic que els contempla per primera vegada, no sols per la qualitat musical i la semblança de la veu i els instruments amb els autèntics Stones, sinó per l’estètica, en la qual destaca l’insuperable Sergi ‘Jagger’ Ortiz, que canta, balla i es mou igual que l’original. L’acompanyen Alberto Collazo a la guitarra en el paper de Keith Richards, Luis Miguel Arcos també a la guitarra, Cristian ‘Poyo’ Moya als teclats, Jaime Prats al baix i Miguel Izquierdo a la bateria.

 

The Metrallas, hereus del millor rockabilly

El trio de rockabilly The Metrallas està format per tres veterans de l’escena musical pitiusa: Ricky Lee, ex The Frigolos, exerceix com a vocalista i guitarrista; Rafa Bonet, ex de Rockavila, s’ocupa del baix, i Peter Ortega, que va tornar a l’illa fa pocs anys després de convertir-se en un dels principals bateries de rockabilly de Barcelona, porta la percussió. Per aquest concert comptaran, a més, amb la col·laboració especial del guitarrista Iván Pacheco, fundador del grup Swingin Tonic.

El repertori de The Metrallas oscil·la entre versions del primer rockabilly dels anys 50, amb temes de Eddie Cochran, Gene Vicent, Johnny Carroll i altres clàssics, al ressorgiment d’aquest gènere en els 80, quan es va tornar més accelerat i punk. Ho exemplifiquen bandes com Stray Cats, The Paladins, The Meteors, The Cramps i altres. Música, en definitiva, que impulsa a ballar.