Les investigadores Concepción Castrillo i Ana Vicente, del Grup d’Estudis Socioculturals Contemporanis de la Universidad Complutense de Madrid, han ofert aquest matí un taller als treballadors de l’Ajuntament per explicar conceptes i coneixements clau sobre gènere i discriminació.
Una quarantena de treballadores i treballadors dels diferents departaments han assistit aquest matí al taller sobre desigualtat de gènere que s’engloba dins el projecte Ciudad Ciencia, projecte de divulgació científica engegat pel Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) i l’Obra Social “la Caixa”. El taller ha tingut lloc a la sala de plens i donava continuïtat a la xerrada celebrada ahir per la tarda al centre cultural Can Jeroni.
El taller ofert al personal municipal vol oferir i informar de les eines per reconèixer les desigualtats en diferents esferes socials i actuar sobre elles. Personal de la Policia Local, Benestar Social, Turisme, Educació o Recaptació entre d’altres, han participat activament del taller, on, mitjançant presentacions power point i transparències s’han tocat temes com la conciliació familiar, els rols “tradicionals” de gènere i la seva “normalització” en la nostra societat.
D’altra banda, sota el títol “Què hi ha darrere de la violència de gènere?”, les conferenciants varen reunir ahir tarda a Can Jeroni més d’una seixantena de persones. Amb aquesta xarrada amb posterior debat es pretenia aportar idees per analitzar i prevenir la violència contra les dones, allunyant-se de les visions que situen aquest tipus de violència en l’àmbit privat per ressaltar el seu caràcter públic, i incidir en que la violència que s’exerceix contra les dones és una conseqüència del seu gènere.