Aquest matí, l’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, acompanyat de les regidores de Benestar Social, Ana Ribas i d’Educació, Maria José Guisado, i de dos tècnics municipals, han visitat a Ses Escoles Velles l’Escola d’Estiu de l’Associació Amadiba.
Acompanyats de monitors, educadors, un psicòleg i la directora del centre, l’Alcalde i les regidores han fet un recorregut per les instal·lacions on han pogut veure de primera mà les obres realitzades i com s’han adequat les aules per reconvertir-les en els espais que els boixos i boixes necessiten.
Cal recordar que, gràcies a la cessió de ses Escoles Velles a aquesta associació, 7 famílies eivissenques han pogut reunir-se per fi amb els seus fills i filles, que fins ara es veien en la necessitat de tenir-los a Mallorca, ja que no hi havia cap centre a l’illa que pogués fer front a les seves necessitats. De la vintena d’alumnes, uns 10 pertanyen al municipi de Sant Josep.
L’espai, que a partir del 13 de setembre començarà a funcionar com centre educatiu, s’ha estrenat amb una escola d’estiu en un ambiciós projecte on la inserció i adaptació social es combinen amb una part més lúdica i d’esbarjo. Gràcies a això, una vintena d’al·lots i al·lotes poden gaudir de l’estiu com qualsevol jove.
De les quatre aules habilitades, una d’elles es dedica sobretot a activitats de psicomotricitat i relaxació. Les altres 3 sales s’han habilitat com a aules didàctiques. Així mateix també compten amb un espai de menjador i una cuina on s’intenta que la participació i l’autonomia es desenvolupin de forma natural, “han de fer el mateix que farien a casa, servir-se el menjar, recollir la taula…per tal d’augmentar la independència i l’autonomia dels boixos i boixes” han destacat els docents. Ja que és estiu, s’ha instal·lat al pati una piscina temporal per a les activitats aquàtiques que combinen amb excursions setmanals a la platja. Els gronxadors també s’han adaptat, així com els banys.
També s’ha preparat un espai per a fer-hi un hortet. L’alcalde ha suggerit que, en aquesta línia de fomentar la socialització, es podria organitzar alguna col·laboració amb l’alumnat del viver municipal, perquè els ajudin a preparar l’hort i com mantenir-lo, suggeriment que ha estat molt benvinguda per part dels monitors. El més important és fomentar la inclusió i l’autonomia. Per la seva part, Alcalde i Regidores s’han compromès a una nova visita a l’inici del curs escolar, i a donar tot el suport que des de la institució sigui possible, ja que causes com aquestes bé s’ho valen.